رابطه ویتامین ای و لاغر شدن

رابطه ویتامین ای و لاغر شدن

vite

ویتامین E
این ویتامین ارتباط مستقیم با کاهش وزن ندارد، اما به دلیل منافع سرشارش برای سلامتی جزو رژیم غذایی لاغری است. بررسی که در نشریۀ لانست در سال 1996 توسط دانشمندان دانشگاه کمبریج و بیمارستان پَپ ورت انجام گرفت، نشان داد مصرف روزانه ویتامین E، احتمال خطر حمله قلبی را به طور چشمگیری تا 75 درصد کاهش می دهد. آزمایش هجده ماهه ای روی دو هزار بیمار انجام شد که از بیماری تصلب شریان های سرخرگ اکلیلی (ذخیره چربی در شریان ها) رنج می بردند. به نیمی از بیماران مکمل ویتامین E همراه با داروهای معمولیشان داده شد و به نیمی دیگر دارونما دادند که همراه با داروی معمولیشان مصرف می کردند. پروفسور موریس براون، از دانشگاه کمبریج، در مجله موسسۀ تغذیه بهینه3 این بررسی را چنین شرح داد:
نتایج این تحقیق حتی از نتایج حاصل از آسپرین نیز جالب تر است. اکثر افراد تحت بررسی ما، در آن زمان آسپرین مصرف می کردند. میانگین فایده مصرف آسپرین حدود 25 تا چهل درصد کاهش در حملۀ قلبی است. اما ویتامین E خطر حمله قلبی را تا 75 درصد کاهش می دهد.

این تحقیق در مورد حمله قلبی، که بزرگترین عامل مرگ و میر در زنان و مردان است، بسیار مهم است، به ویژه هنگامی که احتمال خطر حمله قلبی با افزایش وزن زیاد می شود.

آیا از غذایی که صرف می کنیم، به اندازه کافی
ویتامین E به دست نمی آوریم؟
دکتر مالکوم میچن سان، دیگر نویسنده بررسی دانشگاه کمبریج که در بالا به آن اشاره کردیم، معتقد است که حتی اگر از رژیم غذایی متعادل و متوازنی پیروی کنیم، باز هم مقدار ویتامین E در بدنمان برای مبارزه با بیماری قلبی کافی نخواهد بود. انجمن قلب آمریکا1 نیز اظهار داشته که «کشف دوبارۀ» ویتامین E یکی از «ده پیشرفت تحقیقاتی برجسته در زمینه حمله قلبی در سال 1996» است.
ویتامین E ، علاوه بر منافعی که برای قلب دارد، می تواند سیستم ایمنی را مقاوم تر سازد. محققان دانشگاه تافتز در بوستون آمریکا اثرات ویتامین E را بر سیستم ایمنی سالمندان بررسی کرده اند. 88 داوطلب 65 سال و بالاتر به چهار گروه تقسیم شدند. به یک گروه شست واحد بین المللی (IU) ویتامین E در روز، به گروه دوم دویست IU ، به گروه سوم هشتصد IU و به گروه چهارم دارونما داده شد. هیچ یک از گروه ها نمی دانستند چه مصرف می کنند.
پس از چهار ماه، نتایج بسیار جالب توجه بودند. با بالا رفتن سن، کارایی سلول های ایمنی کم تر می شود، اما گروه هایی که ویتامین E مصرف نمودند به نظر می رسید سلول هایشان طوری کار کرده که گویی سلول های افراد جوان بوده است. بهترین نتایج مربوط به گروهی بود که روزانه دویست IU ویتامین E مصرف می کردند و این میزان بهینه برای سیستم ایمنی بود.
به دلیل اثر ویتامین E بر سیستم ایمنی و تحقیقی که نشان می دهد رادیکال های آزاد ممکن است نقشی در فرایند سرطان ایفا کنند، این ویتامین را آنتی اکسیدان مؤثری می شمارند. تعدادی از بررسی ها رابطه ای بین سطوح خون پایین ویتامین E و ظهور برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان در زنان، سرطان روده، سرطان ریه، سرطان دهانۀ رحم و سرطان دهان نشان می دهند.
این ویتامین شگفت آور اضافه بر کاهش وزن و لاغری هم چنین به کاهش موارد زیر کمک می کند:

احتمال رشد و پیشرفت آب مروارید، گُر گرفتگی دوران یائسگی، فرایند پیر شدن و سالخوردگی و نشانه های پیش از عادت ماهانه نظیر تورم و نفخ شکم و افسردگی.
منابع غذایی خوب سرشار از ویتامین E روغن های تصفیه نشده اند، نظیر روغن ذرت و آفتابگردان، بادام زمینی، دانه کنجد و ماهی های روغنی مانند تُن، ساردین و ماهی آزاد.

تذکر مهم در رژیم غذایی لاغری

چربی های اشباع نشده

چه هنگامی غذا بخوریم یا بنوشیم

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد
kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark