صفحه نخست

رژیم آنلاین

مقالات

بانک کالری

برترین ها

مدیا

درباره ما

اینفوگراف

جستجو در سایت

تلفن مشهد : 3606420 - 36051363          ♥‌ آیا من چاقم ؟‌ ♥          ♥‌ ثبت نام رژیم آنلاین‌ ♥          ♥‌ ادامه رژیم لاغری‌ و     لینک ما در پیام رسان سروش

 

رژیم غذایی بیماری پارکینسون :

ویتامین E: این آنتی اکسیدان به عنوان از بین برنده رادیکال آزاد، سلول های مغز را از آسیب حفظ می کند. مصرف مقادیر زیاد ویتامین C و E برای این بیماری پیشنهاد می شود. این مقادیر به طور معمول از طریق مواد غذایی تامین نشده و باید مکمل یاری صورت گیرد.

مواد غذایی تامین نشده و باید مکمل یاری صورت گیرد.

ویتامین های گروه B: این گروه از ویتامین ها نقش بسیار مهمی در عملکرد مغز و فعالیت آنزیم ها دارند. از جمله ویتامین B۵ در انتقال سریع پیام از یک سلول عصبی به سلول دیگر دخالت دارد و ویتامین B۳ که گردش خون را در مغز بهبود می بخشد و ویتامین B۶ که تولید دوپامین در مغز بستگی به وجود این ویتامین دارد.

مواد معدنی: سلنیوم: یک آنتی اکسیدان قوی است و کلسیم که همراه با منیزیم عمل می کند و برای انتقال تحریک عصبی مورد نیاز است

تاکید بر مصرف منابع خام مواد غذایی در رژیم غذایی: مطمئن شوید که سه چهارم دریافت غذایی شما از مواد غذایی خام مانند دانه ها و مغزهاست.

تاکید بر مصرف مواد غذایی حاوی فنیل آلانین:: مواد غذایی مانند بادام، مغزها، ماهی، گردو، کدوتنبل، کنجد، لوبیا، نخود و عدس را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

پروتئین رژیم غذایی باید محدود شود:

. به جای مصرف گوشت ( خصوصا گوشت قرمز )و ماکیان، از سایر منابع پروتئین مثل: جو، سویا، ماست، لوبیاها و عدس استفاده شود. در بیمارانی که لوودوپا مصرف می کنند، پروتئین باید بعدازظهر مصرف شود، زیرا اسیدهای آمینه در این مواد غذایی ممکن است از رسیدن لوودوپا به مغز جلوگیری کنند.

دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین B۶ مانند: موز، ماهی، گوشت( گوشت قرمزمصرف نشود)، جگر، جودو سر، بادام زمینی، سیب زمینی و غلات کامل کنترل شو( محدود شود )با قرص لودوپا تداخل دارد).

امگا3 کمک میکند غنی‌ترین منبع غذایی از ماهی‌هایی مانند ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، ساردین و تن است  دومین منلع آن مغزها خصوصا گردوه است .

تاکید بر مصرف کربوهیدرات: میزان دریافت کربوهیدرات به پروتئین هفت گرم به یک گرم است.

باقلا  و قهوه  و قند ساده مصرف نشود .

مواد غذایی مختلفی مانند آویشن،رزماری ، میوه های قرمز، ماست  و دمنوش  چای سبز  و گزنه  می توانند از ابتلا به بیماری پارکینسون پیشگیری کنند یا برای افرادی که دچار این بیماری هستند بسیار مفیدند.

میوه های قرمز مثل توت فرنگی،تمشک، شاه توت، قره قاط، زغال اخته بیماری فوق العاده است.

ماست ، زیره و گلپر بیشتر خورده شود . آب فراوان نوشیده شود .

هفته ای یک تا دوبار جگر با به مقدار کم مصرف شود .

مقدار ویتامین ب12 ، فولیک اسید ،ویتامین دی منیزیوم و سلنیوم باید کنترل شود .

نمک تا حد امکان کم شود .

رژیم غذایی پارکینسون

Parkinson diet
تعریف کلی پارکینسون
هدفها در رژیم غذایی پارکینسون
کفایت تغذیه ای در رژیم غذایی پارکینسون
ارزیابی تغذیه ای در رژیم غذایی پارکینسون
مشخصات رژیم غذایی پارکینسون
نمونه در رژیم غذایی پارکینسون
ملاحظاتی در زمینه داروهای معمول پارکینسون
چند تذکر مهم در رژیم غذایی پارکینسون

تعریف کلی  پارکینسون
پارکینسون نوعی اختلال عصبی – عضلانی است که بر اثر تحلیل سلول های مغزی تولید کننده دوپامین (نوعی انتقال دهنده عصبی)، در سنین بالای 60 سال رخ می دهد. علایم آن عبارتند از: نوعی لرزش، مخصوصاً در دست و انگشتان، سفتی عضلات، اختلال در جویدن و بلع غذا و صحبت کردن است.

هدفها در رژیم غذایی  پارکینسون
1-    تامین انرژی به مقدار کافی جهت پیشگیری از کاهش وزن یا چاقی
2-    افزایش اثر دارو (لوودوپا) از راه تنظیم رژیم غذایی، خصوصاً محدودیت پروتئین در تنظیم مقدار آن در وعده های صبحانه، ناهار شام.
3-    پیشگیری از کاهش آب بدن.
4-    فراهم نمودن مواد غذایی با غلظت مناسب در صورت وجود دیسفاژی.

کفایت تغذیه ای در رژیم غذایی  پارکینسون
در صورت محدودیت پروتئین در وعده های صبحانه و ناهار، ممکن است کمبود پروتئین ایجاد شود. این کمبود را می توان با فراهم ساختن منابع پروتئین در وعده شام و پیش از خواب تا حدی جبران کرد.
 
ارزیابی تغذیه ای در رژیم غذایی  پارکینسون
گردآوری اطلاعات زیر در این بیماران ضروری است.

تن سنجی

بیوشیمیایی

شاخصهای بالینی

Ht

Wt

IBW/HBW

Na+

N balance

Hgb, HCT

Serum Fe

Alb/Pre Albumin

BUN/Cr

ALT, AST

Glu

Uric acid

I&O

فشار خون

آزمایش دیسفاژی

کمبود اشتها

مشخصات رژیم غذایی  پارکینسون
1-    میزان انرژی مورد نیاز برای پیشگیری از کاهش وزن حدود Kcal/Kg30 است.
2-    مصرف زیاد مواد غذایی پروتئینی می تواند باعث کاهش تأثیر داروی لوودوپا شود. بنابراین یکی از روش های توصیه شده محدودیت پروتئین در طول روز و مصرف آن در وعده شام (و میان وعده پیش از خواب) می باشد.
3-    در وعده شام و میان وعده پیش از خواب باید، از منابع پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا مانند مواد گوشتی و لبنیات استفاده شود.
4-    در صورت محدود کردن شیر به کمتر از 2 واحد در روز، ممکن است به مکمل کلسیم نیاز باشد.
5-    ویتامین B6 باید فقط درحد RDA مصرف شود، زیرا در مقادیر بالا می تواند بر متابولیسم داروی لوودوپا تأثیر بگذارد. نخود و لوبیا، ماهی تن، ماهی آزاد، سبوس و جوانه گندم از منابع این ویتامین هستند.
6-    
نمونه در رژیم غذایی  پارکینسون
این رژیم غذایی حاوی 69 گرم پروتئین است.

صبحانه

ناهار

میان وعده

شام

پیش از خواب

نان 2 برش

مارگارین یا کره*

مربا*

میوه 1 عدد

چای یا قهوه

شکر*

سوپ سبزیجات   ل

برنج پخته 1 ق.غ.

مارگارین یا کره*

سالاد کاهو و خیار 1 کاسه سالادی

سس سالاد*

موز 1 عدد

آب نبات*

آبمیوه*

خوراک مرغ:

سیب زمینی پخته 1 عدد متوسط

مرغ 120 گرم

سبزیجات پخته   ل

شیر 1 ل

پنیر 30 گرم

بیسکویت توک 6 عدد

نوشابه گازدار*

 

* این مواد غذایی محدودیتی ندارند.
تذکر1: مقدار پروتئین در وعده صبحانه، ناهار و عصرانه 15 گرم و در وعده شام و میان وعده پیش از خواب حدود 54 گرم است.
تذکر2: در صورت وجود دیسفاژی در این بیماران، به بخش دیسفاژی مراجعه شود.

ملاحظاتی در زمینه داروهای معمول  پارکینسون1-    در صورت مصرف لوودوپا، مقدار پروتئین، ویتامین B6، الکل و کافئین در رژیم غذایی باید محدود شود. مصرف ویتامین های B12 و C باید افزایش یابد. جهت جلوگیری از علایم گوارشی (خشکی دهان، حالت تهوع، استفراغ و یبوست) توصیه می شود که این دارو با غذا صرف شود.
2-    بنزوتروپین داروی ضد پارکینسون است که باعث خشکی دهان، دیسفاژی، کاهش اشتها و یبوست می شود. اگر بلافاصله بعد از غذا یا همراه با غذا صرف شود، به پیشگیری از تحریک معده کمک می کند.
3-    مصرف داروهای ضد افسردگی در این بیماران معمول است. افزایش وزن، خشکی دهان و حالت تهوع از عوارض این داروهاست

چند تذکر مهم در رژیم غذایی  پارکینسون
1-    تحقیقات نشان داده اند که محدودیت پروتئین در طول روز می تواند تا حدی باعث بهبود اعمال حرکاتی در بیمار شود.
2-    آنزیم دی کاربوکسیلاز برای تبدیل داروی لوودوپا به دوپامین، به ویتامین B6 نیاز دارد. اما اگر این ویتامین به مقدار زیاد در بدن باشد، ممکن است متابولیسم این دارو را در سیستم اعصاب مرکزی (محلی که فعالیتهای درمانی در آنجا رخ می دهد)، مختل سازد. بنابراین، مصرف ویتامین B6 باید محدود شود.
3-    اگر بیماری که لوودوپا مصرف می کند، مولتی ویتامین نیز مصرف کند، باید به مقدار ویتامین B6 موجود در آن توجه کرد.
4-    به علت تغییر میزان فعالیت و نحوه غذا خوردن، کنترل وزن در این بیماران، حائز اهمیت است.

 

اشتراک برای
آپ دیت ودریافت آخرین خبرها