صفحه نخست

رژیم آنلاین

مقالات

بانک کالری

برترین ها

مدیا

درباره ما

اینفوگراف

جستجو در سایت

تلفن مشهد : 3606420 - 36051363          ♥‌ آیا من چاقم ؟‌ ♥          ♥‌ ثبت نام رژیم آنلاین‌ ♥          ♥‌ ادامه رژیم لاغری‌ و     لینک ما در پیام رسان سروش

علت خواب آلودگی پس از صرف غذا

 

اگر پس از صرف غذا خصوصاً پس از مصرف شيريني جات دچار خواب آلودگي شديد، امري طبيعي است و شما آدم نرمالي هستيد.

خوردن غذاهاي داراي قند يا مواد تهيه شده از آرد مثل شيريني، نان، ماكاروني و غيره موجب افزايش قند خون مي شوند. اين امر موجب مي شود لوزالمعده مقدار زيادي انسولين ترشح كند كه انسولين موجب مي شود تريپتوفان (يك نوع اسيدآمينه) موجود در خون را كه از اجزاء سازنده پروتئين است وارد مغز كند. تريپتوفان در مغز تبديل به ماده اي بنام سروتونين مي گردد كه اين ماده باعث خواب آلودگي مي شود. پس قند مصرف شده بطور غير مستقيم توليد مواد خواب آور را در مغز افزايش مي دهد.

بسياري از افراد با كاهش مصرف مواد قندي و نشاسته اي از ايجاد اين حالت جلوگيري مي كنند. زماني كه نياز است هوشيار باشيد و نمي خواهيد احساس خواب آلودگي كنيد، غذاهايي را مصرف كنيد كه قند خون را زياد بالا نمي برند.

مصرف انواع سبزيجات خام بصورت سالاد يا غذاي تهيه شده از سبزيجات پخته، گوشت قرمز، ماهي، مرغ، دانه ها خوراكي و آجيل مثل بادام، بادام زميني، پسته و ... باعث احساس خواب آلودگي  نشده و شما را سر حال نگه مي دارند.

همواره شاداب و با نشاط باشيد.

منبع: تبیان

کاهش عوارض پيري با رژيم غذايي غني از سبزيجات و حبوبات

مصرف غذاهاي حاوي سبزيجات و حبوبات و همچنين ميوه‌جات به جاي غذاهاي پر كربوهيدرات و پر چرب، مي‌تواند عوارض حاصل از پيري را به تاخير بياندازد.

 

پيري فرايند طبيعي حاصل از تغييرات مربوط به زمان است و به مرحله اجتماعي زندگي اطلاق مي‌شود و از لحاظ تئوري، پيري از زمان تولد شروع شده و در سراسر طول زندگي ادامه دارد.

 

پيري فرايند عمومي و پيشرونده است، اما همه اشخاص لزوما علائم پيري را با زمان و سن مشابه نشان نمي‌دهند، پروسه پيري به طور طبيعي يك پديده دروني است و از داخل بدن منشا مي‌گيرد.

 

همچنين پيري متاثر از فاكتورهاي خارجي مي‌باشد كه منشاء خارج از بدن داشته و بر روي پروسه پيري تاثير مي‌گذارند.

 

اگر چه الگوي اساسي پيري يكنواخت است ولي سرعت پير شدن به وسيله‌ فاكتورهاي خارجي مانند محيط و معيار زندگي تحت تاثير قرار مي‌گيرد، فاكتورهاي داخلي از قبيل ساختمان ژنتيكي هم مي‌توانند در سرعت پير شدن مداخله نمايند.

 

با توجه به اينكه سالمندي پديده‌اي است كه با جنبه‌هاي زيستي، رواني و اجتماعي خاصي همراه است، به نظر مي‌رسد تعريف پيري براساس سن تقويمي در رابطه با همه‌ سالمندان فراگير نباشد و فرد پير بايد هم از نظر شناسنامه‌اي و از نظر جسمي، رواني واجتماعي پير شده باشد.

 

تئوري‌هاي بيولوژيك پيري به صورت يك پروسه غير ارادي بوده كه در طول زمان باعث تغييراتي در سلول‌ها و بافت‌هاي بدن مي‌شود و شامل تئوري ژنتيكي، راديكال هاي آزاد، اتصال متقاطع، ايمونولوژي، تغيير شكل پروتئين به وسيله قند دار شدن، تئوري پيري سلول و از دست دادن تلومرها، تئوري پيري كه در نتيجه استفاده طبيعي بدن و سيستم آن رخ مي‌دهد.

 

از سوي ديگر در تئوري‌هاي رواني اجتماعي پيري به صورت يك واكنش بين شخص و عمل مغزي او و محيط فيزيكي است كه به عنوان مثال شامل تئوري آزاد، تئوري فعاليت و تئوري پيوستگي مي‌باشد.

 

آنچه كه مسلم است نقش مكانيسم‌هاي بيولوژيك نظير استرس اكسيداتيو، قند دار شدن پروتئين‌ها و ... به عنوان عوامل مددگر در توسعه پيري اثبات شده مي‌باشد، ولي ارتباط سالمندي و ديگر فاكتورهاي قابل اجتناب هنوز مشخص نشده است.

علت بروز خستگی مزمن چیست؟

خستگی مزمن

به نظر می رسد مواد سمی مانع از برخی فرایند ها می شود اما هنوز نوع سموم مشخص نشده استبرخی سموم قادر به مسدود کردن منابع تولید انرژی هستند (سموم حاصل از باکتری ها و عفونت های ویروسی)سموم تولید شده توسط باکتری های نا مطلوب و مخمر در روده بیمار یافت می شود ,برای نمونه Arabione  از کاندیدا آلبیکانس  و اسید تار تاریک از ساکرو مایس رشد میکرو ارگانیسم های نا مطلوب معمولا پس از یک بیماری تب خارج از کنترل می باشداگر بیماری با آنتی بیوتیک درمان شده باشد ,آنتی بیو تیک ها باکتری های مفید را که معمولا تحت کنترل است تخریب می کند این رشد بیش از حد به Dysbiosis  روده شناخته شده است.به نظر می رسد  Dysbiosis  نقش مهمی را در سندرم خستگی مزمن ایفا می کند.یکی از علائم پیشرفت Dysbiosis ,عدم تحمل به برخی غذاهای خاص می باشد که سبب سردرد ,تحریک پذیری روده ,درد مفاصل و احتقان سینوس میشود.کمبود های تغذیه ای نیز می تواند باعث کاهش و یا مانع تولید انرژی شود. تمام فرایند های انجام شده درمیتو کندری وابسته به مواد مغذی مثل ویتامین   B,منیزیم و آهن می باشد

  رهنمود های غذایی برای افراد مبتلا به خستگی مزمن:

 1- سعی کنید وضعیت متابولیسم انرژی را در حد مطلوب حفظ نمایید

(از گرسنگی اجتناب نمایید)

2-     هرروز 50 تا 70 اونس مایعات بنوشید حتی زمانی که تشنه نیستید

3-   اجتناب از مصرف غذاهایی که مسبب واکنشهای آلرژیک و تخریب انرژی است

4- اجتناب از مصرف غذا هایی که سبب واکنشهای غیر طبیعی در روده می شود

5- بر انچه می خورید تمرکز کنید

*تمرکز روی غذا هایی که باید اجتناب شود

*سعی کنید غذا های جدید را امتحان کنید و اثرات آنها را مشاهده نمایید

*هنگام خرید ,به مواد غذایی که با بدن شما سازگاری بیشتری دارد توجه نمایید

6-هرگز صبحانه را از دست ندهید چرا که بافتهای بدن نیاز به انرژی صبحگاهی دارد

از دست دادن صبحانه نیاز به محرک های نا مطلوب مثل قهوه ,چایی را در بدن افزایش میدهد

7- از سبزیجات تازه,خام وبخارپز استفاده نمایید

     بر میوه هایی که مصرف می کنید مروری دوباره نمایید

*از مصرف میوه های آلرژی زا مثل پرتقال خودداری نمایید

*از مصرف میوه های شیرین و میوه های بیش از حد رسیده  خودداری نمایید

8- منابع پر پرو تئین مثل عدس و حبوبات را در رژیم غذایی خود بگنجانید

9-مصرف نمک و شیرین کننده های مصنوعی را محدو د کنید            

10-از  مصرف   گردو و آجیل بپرهیزید و جایگزین دانه سویا,دانه آفتابگردان مصرف نمایید

11-مکمل های تغذیه ای را فراموش نکنید

دریافت مکمل در وعده صبحا نه و شام توصیه می شود

  13-سبزیجاتی چون کاهو,بروکلی و کلم را در وعده غذایی خود لحاظ نمایید

  14-سعی کنید میوه را با کره بادام زمینی یا پنیر ,مغزها را با غلات صبحانه و شیرینی را با شیر مصرف نمایید

اشتراک برای
آپ دیت ودریافت آخرین خبرها