انواع روغن هاي خوراكي

روغنها

بهترین و سالمترین نوع طبخ غذا نوع کبابی یا آب پز و یا بخار پز می باشد و توصیه ای برای سرخ کردن نمی شود . ولی اگر قصد دارید از نوع سرخ کرده مواد غذایی استفاده کنید چند نکته را مد نظر داشته باشید :

1- تمامی روغنها ( گیاهی و حیوانی ) از نظر چاق کنندگی در یک حد می باشند .

2- برای سرخ کردن فقط از روغن جامد استفاده شود . ( روغنها گیاهی در صورت حرارت بالا که عموما برای سرخ استفاده می شود به شکل سمی در می آیند و مضر خواهند بود )

سئوال مهم: در چه مواردی از روغن گیاهی ( ذرت ، آفتابگردان، کنجد و زیتون ) باید استفاده کرد ؟

جواب : وقتی برنج را در دیس یا بشقاب کشیدید برای هر نفر در حد یک تا دو قاشق غذا خوری روغن گیاهی روی برنجش اضافه کنید یا وقتی سوپ رادر بشقاب هر کس کشیدید یک تا و قاشق مرباخوری روغن گیاهی به بشقابش اضافه کنید . یا روی انواع سالادها برای هر فرد یک تا دو قاشق غذا خوری اضافه شود یا خورشتها را آب پز یا بخار پز درست کرده و در زمانی که در بشقابها می کشید یک قاشق غذا خوری در هر بشقاب خورشت خوری روغن گیاهی بیفزائید .

3- روغن جامد را هم که برای سرخ کردن استفاده می کنید نباید آنقدر حرارت ببیند که دود کند . در صورت دود کردن روغن در زمان داغ شدن ، از آن روغن دیگر استفاده نکنید .

4- از روغنی که قبلا برای سرخ کردن استفاده شده نمیتوان مجدد برای سرخ کردن استفاده نمود ( کاری که در اغذيه فروشیها بسيار متداول است  . )

5- برای سرخ کردن از ماهیتابه تفلون کاملا و 100% استاندارد استفاده کنید . اگر کوچکترین خراشی در ظرف تفلون باشد در زمان طبخ غذا مواد سمی موجود در تفلون وارد غذا می شود .

6- ظرف تفلون استاندارد موجب می شود که با حداقل روغن بتوان مواد غذایی را سرخ کرد .

7- بین شعله گاز و ظرف تفلون حتما می بایست شعله پخش کن وجود داشته باشد و حرارت مستقیم به ظرف تفلون وارد نشود .

8- در یک رژیم غذایی سالم روغن جامد یا حیوانی ممنوعیت مصرف ندارد بلکه محدودیت مصرف دارد . همچنین روغنهای گیاهی که کلسترول خوب بدن را بالا می برند مصرف آنها هم حد و مرزی دارد .

9- کلسترول بد یال ال دی که در روغنهای جامد یا حیوانی یافت می شوند گرچه موجب آماده شدن قلب و عروق برای سکته قلبی می شود اما در حد کم مورد نیاز بدن است . از طرفی کلسترول خوب یا اچ دی ال که در روغنهای گیاهی به وفور یافت می شوند و محافظ بدن در مقابل سکته قلبی می باشند نیز در حد معینی مورد نیاز بدن است . ( همه روغنها از نظر چاق کنندگی مشابه همند )

10- مصرف کره بیشتر توصیه می شود چون هم چاق کنندگی کمتری از روغنها دارد و هم اینکه تاثیر آن در افزایش کلسترول کم رنگتر است .

انواع سالادها

سالاد مکزیکی : یک فنجان لوبیا چیتی خام و دوعدد سیب زمینی متوسط را با کمی رب و فلفل و ادویه در آب مرغ یا اب گوشت بی چربی خوب بپزید و بعد آن را Blend ( له ) کنید و در ظرف مناسبی بریزید . روی آن را با یک لیوان مغز کاهوی خرد شده کامل بپوشانید و سه قاشق غذا خوری ماست چکیده وسط آن گذاشته و یک عدد گوجه فرنگی ریز شده و سه عدد تربچه حلقه شده را دور ماست بچینید . ( باید مایه داغ باشد و کاهو و ماست سرد باشد )

سالاد یونانی : دو عدد گوجه فرنگی با خلالهای باریک + سه عدد خیار ( بصورت راه راه پوست بگیرید ) حلقه شده ، یک عدد پیاز با خلالهای باریک + یکعدد فلفل دلمه ای با خلالهای باریک بلند + یک عدد لیموی تازه یا دو قاشق غذاخوری + سه قاشق غذاخوری پودر سبزیجات + دو قاشق غذاخوری روغن زیتون + یک تکه پنیر تبریز رنده شده

سالاد عربی : دو لیوان جعفری خرد شده + یک فنجان گوجه فرنگی و پیاز و پیازچه خرد شده + نصف فنجان آب لیمو + سه قاشق غذاخوری روغن زیتون + یک قاشق غذاخوری کنجد خام ( جعفری ساطوری بمدت حداقل یکساعت در آب لیمو بماند و بعد افزودنیها را که ریز خرد کرده اید با جعفریها مخلوط و در پایان کنجد روی سالاد بپاشید )

سالاد فرانسوی : یکعدد تخم مرغ آب پز + نصف فنجان نخود سبز پخته + یکعدد سیب زمینی کوچک پخته نگین شده + یک لیوان کلم خرد شده + دو عدد مغز گردو رنده شده + 2 برگ کاهو + یک فنجان جعفری مایه ( یک لیوان ماست غنی شده با پیازچه و گوجه فرنگی رنده شده + دو قاشق غذاخوری روغن زیتون + سه قاشق غذا خوری آبلیمو + پودر زنجبیل + فلفل سیاه و قرمز )

سالاد جالینوس : یکعدد هویج متوسط رنده شده + دو عدد کدوی متوسط حلقه شده + دوعدد گوجه فرنگی متوسط ریز شده + یک و نیم لیوان برگ و ساقه جعفری ساطوری شده + نصف فنجان پیاز چه ساطوری شده + مقداری آبلیمو و دو قاشق غذاخوری و روغن زیتون

سالاد کرفس : یک لیوان کرفس ساطوری شده و یک عدد پیاز رنده شده را در دو عدد گوجه فرنگی رنده شده بپزید تا آب آن خشک شود . 150 گرم سینه مرغ را برشهای باریک زده و با کمی زعفران در آب با یک فنجان قارچ خرد شده بپزید .تعدادی سیر رنده شده و کمی مغز کاهوی ریز شده را در یک فنجان ماست چکیده مخلوط کنید در آخر همه مواد را لایه لایه روی هم میریزیم ( اول کرفس و پیاز و بعد ماست وسیر بعد مرغ و قارچ ) با جعفری + تربچه و پیازچه هم تزئین کنید .

سالاد سیب زمینی : یکعدد سیب زمینی متوسط و یکعدد تخم مرغ آب پز را رنده کنید (سس : یک فنجان ماست + دو قاشق غذا خوری روغن زیتون + سرکه + فلفل + شوید خرد ) سه قاشق غذاخوری نخود فرنگی پخته + یکعدد هویج کوچک آب پز حلقه + یک فنجان جعفری ساطوری شده + همگی را به ترتیب کنار هم چیده و با تربچه حلقه شده و گوجه فرنگی ریز شده تزئین کنید .

سالاد گل کلم : یک لیوان گل کلم آب پز شده در فریزر دو ساعت مانده و بعد مولینکس شود + یک فنجان نخود فرنگی و ثلث فنجان ذرت + چهار عدد تربچه و یکعدد کدوی حلقه شده + دو عدد سیب زمینی متوسط آب پز نگین نگین شده + یک لیوان جعفری ساطوری شده + یک فنجان سس ( روغن گیاهی ، آبلیمو ، سبزیجات خشک شده ، گوجه فرنگی رنده شده و سیاه و قرمز ) همگی را مخلوط کرده و روی سالاد نصف فنجان ماست چکیده در وسط بگذارید و بعد دو قاشق غذاخوری کنجد روی سالاد بپاشید .

سالاد ذرت با پنی : ثلث سینه مرغ را با یک لیوان سبزی معطر آب پز کنید و بعد ریش ریش کنید + نصف فنجان سیب خرد شده + نصف فنجان ذرت و نخود سبز بخار پز شده با یک لیوان لوبیا سبز یا نصف فنجان لوبیا چشم بلبلی پخته + یک عدد هویج رنده شده و سه عدد تربچه با ورقه های نازک + یک تکه پنیر کم چرب رنده شده + یک فنجان جعفری خرد شده + دو عدد گوجه فرنگی و کدوی حلقه شده + سه قاشق غذاخوری روغن زیتون

انواع پیتزا

پیتزای جالینوس یک

سه عدد سفیده تخم مرغ و یک فنجان شیر را با کمی ادویه خوب هم بزنید و بعد با مایه مخلوط و مجددا هم زده ودر ماهیتابه پهن کنید ( با حداقل حرارت روی شعله پخش کن بگذارید )

مایه : 5/1 لیوان مخلوط زیر را که همگی را با هم بعد از پختن و بخار شدن آب آن ، با یک قاشق غذاخوری کره سرتف دهید  .

قارچ ،  فلفل دلمه ای ، زرشک ، نخود سبز ، ذرت و ربع سینه مرغ پخته ریش ریش شده در مرحله آخر یک تک پنیر محلی را رنده کرده و مقداری سس گوجه فرنگی روی آن بریزید .

پیتزای جالینوس دو :

نان پیتزا :

نصف لیوان آرد سبوس دار و نصف لیوان سبوس گندم آسیاب شده + چهار عدد سفیده تخم مرغ و مقداری شیر و آب داغ بعنوان حلال خمیر – خمیر را صاف و کمی کنجد روی آن بپاشید و 10 دقیقه در فر با دمای 180 بماند و بعد مایه را روی خمیر پخته پختش و فقط چهار دقیقه در فر برای پخت کامل پیتزا بماند .

مایه :

یکعدد پیاز کوچک را در یک قاشق مرباخوری روغن با ادویه سرتف دهید . در انتها ثلث فنجان عدس پخته ، نصف فنجان قارچ و زرشک پخته ، نصف فنجان گوشت خیلی ریز شده پخته را افزوده و سر تف نهائی دهید .

سس :

یک لیوان آب گوجه فرنگی را ملایم حرارت دهید تا نصف آن بماند و بعد کمی فلفل سیاه و قرمز ، زرد چوبه ، تخم شوید ، روغن زیتون افزوده 30 دقیقه حرارت ملایم دهید تا جا بیفتد .

در پایان پیتزا را با دو تکه پنیر محلی و سه عدد مغز گردوی رنده شده تزئین کنید .

پیتزای جالینوس سه

یکعدد پیاز متوسط را در یک قاشق غذاخوری کره با ادویه سر تف دهید .

بعد 5/1 فنجان گوشت ، سیر ، سویای ، نصف فنجان عدس پخته ، یک عدد سیب زمینی متوسط آبپز نگین شده را افزوده و سر تف نهائی دهید .

در ظرفی جدا فلفل سیاه ، زردچوبه و تخم شوید را در چهار عدد سفیده تخم مرغ  و یک فنجان شیر افزوده هم بزنید . در پایان همگی را با یک فنجان جعفری وشوید ساطوری شده مخلوط و خیلی خوب هم بزنید و در ماهیتابه در دو نوبت ( هر نوبت یک روی پایه پیتزا ) ماهیتابه را آغشته به کره نموده و پیتزا را آرام طبخ کنید

پیتزا را با سس فلفل یا گوجه فرنگی خانگی  کمی ماست چکیده تزئین کنید .

پیتزای جالینوس چهار

نان پیتزا : ربع لیوان آرد و بقیه سبوس گندم آسیاب شده + چهار عدد سفیده تخم مرغ ومقداری شیر و آب داغ بعنوان حلال خمیر – خمیر را صاف و کمی کنجد روی آن بپاشید و 10 دقیقه در فر با دمای 180 بماند و بعد مایه را روی خمیر پخته پخش و فقط چهار دقیقه در فر برای پخت کامل پیتزا بماند .

مایه : یکعدد پیاز متوسط را در 5/1 قاشق غذاخوری کره با ادویه سرتف دهید . در انتها 5/1 فنجان عدس گوشت و سیرپخته ، یک فنجان قارچ و زرشک پخته را بهمراه سه قاشق  غذاخوری رب افزوده و سرتف نهائی دهید .

سس : یک لیوان آب گوجه فرنگی را ملایم حرارت دهید تا نصف ان بماند و بعد کمی فلفل سیاه و قرمز ، زرد چوبه ، تخم شوید ، روغن زیتون افزوده 30 دقیقه حرارت ملایم دهید تا جا بیفتد .

پیتزا را با ، دو تکه پنیر محلی و دو عدد مغز گردوی رنده شده تزئین کنید .

انواع  شیرینی سالم :

بیسکوئیت جین جر ( دارچینی )

مواد لازم :

آرد 300 گرم                                 ( آرد غنی شده با سبوس )             

بکینگ پودر                                   یک قاشق مربا خوری

عسل طبیعی                               نصف لیوان ( یا شیره انگور سه چهار لیوان )

شیر                                           نصف لیوان

تخم مرغ خانگی                  دوعدد

کره گوسفندی                  200 گرم ( یا روغن جامد 200 گرم )

دارچین                            یک قاشق مرباخوری

کاکائو خالص و خوب            یک قاشق غذا خوری

ابتدا کره وعل را هم میزنیم تا خوب سفید شود وتخم مرغها را به مرور اضافه کرده و هم می زنیم سپس دارچین ، کاکائو و بکینگ پودر را اضافه مینمائیم . در مرحله بعد شیر را اضافه میکنیم و خوب هم می زنیم تا یک مایع سفید و یکدست بدست آید . حال آرد را کم کم اضافه میکنیم ( آرد بصورت الک شده تا مایع بیسکویت پف کند ) مایه آماده شده را داخل سینی فر میریزیم تا با حرارت 300 درجه سانتیگراد بمدت یکربع پخته شود .

بیسکوئت ملکه بادام

مواد لازم

آرد                                750 گرم ( آرد غنی شده با سبوس )

کره یا روغن                      350 گرم

بیکینگ پودر                      یک قاشق مربا خوری

عسل                             هفت قاشق غذاخوری

وانیل                              یک قاشق چای خوری

مواد لازم روی بیسکوئیت ملکه بادام

عسل                             سه چهارم لیوان

کره                                نصف لیوان

خلال بادام                       دو لیوان

خامه                              نصف لیوان

ابتدا کره و عسل را خوب زده و تخم مرغها را اضافه می کنیم تا پف کند سپس آرد ، بکینگ پودر و وانیل را ریخته و شیر را اضافه می کنیم تا خمیر آماده شود و در ظرف فر پهن میکنیم در فر می گذاریم با 300 درجه سانتی گراد یک ربع پس از آماده شدن بیرون می آوریم ومواد روی بیسکوئیت را که آماده شده روی آن می ریزیم و به مدت 10 دقیقه داخل فر می گذاریم تا برشته شود .

مواد روی بیسکوئیت : عسل را به همراه کره و خامه هم می زنیم روی بیسکوئیت اضافه می کنیم وخلال بادام را روی آن می پاشیم .

بیسکوئیت ملکه بادام

مواد لازم :

آرد                     750 گرم ( آرد غنی شده با سبوس )

پکینگ پودر :         یک قاشق مربا خوری

کره گوسفندی                  350 گرم

عسل                             هفت قاشق غذاخوری

وانیل                              یک قاشق چای خوری

مواد لازم روی بیسکوئیت ملکه بادام

عسل                             4/3 لیوان

خلال بادام                       2 لیوان

کره گوسفندی      4/3 لیوان

خامه                              4/3 لیوان

ابتدا کره و عسل را خوب زده و تخم مرغها را اضافه می کنیم تا پف کند سپس آرد ، بکینگ پودر و وانیل را ریخته و شیر را اضافه می کنیم تا خمیر آماده شود و در ظرف فر پهن می کنیم در فر می گذاریم با 300 درجه سانتی گراد یک ربع پس از آماده شدن بیرون می آوریم و مواد روی بیسکوئیت را که آماده شده روی آن می ریزیم و به مدت 10 داخل فر می گذاریم تا برشته شود .

مواد روی بیسکوئیت : عسل را به همراه کره و خامه هم می زنیم بیسکوئیت اضافه می کنیم و خلال بادام را نیز روی آن می پاشیم .

شیرینی تارت کوچک

مواد لازم :

آرد                     5/1 پیمانه (آرد غنی شده با سبوس )

کره گوسفندی      100 گرم

خامه طبیعی                    50 گرم

تخم مرغ خانگی     1 عدد

وانیل نصف قاشق چایخوری  

خلال بادام                       100 گرم

عسل به همراه کاکائو و آب جوش به صورت حل شده برای داخل تارت

قالب کوچک تارت

ابتدا کره و تخم مرغ را خوب به هم می زنیم تا یک دست شود سپس خامه طبیعی را به آن اضافه می کنیم و به آرامی هم می زنیم سپس آرد را بتدریج و کم کم اضافه می کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم .

وقتی مایع آماده شد با قالب کوچک تارت آنها را داخل سینی فر می گذاریم و با حرارت 300 درجه مدت 10 دقیقه داخل فر می گذاریم .

بعد از زمان تعیین شده شیرینی های را از فر بیرون آورده و مایع داخل آنها را با قاشق داخل تارت آماده شده میریزیم و در آخر با میوه تزئین می کنیم .

مواد داخل تارت : عسل را به همراه کاکائو و وانیل با کمی آب جوش ( دو قاشق * حل می کنیم سپس داخل بیسکویت تارت با داخل بادام تزئین می کنیم .

شیرینی عسلی با مرنگ

مواد لازم

آرد                                 5/1 لیوان ( آرد غنی شده با سبوس )

کره                                125 گرم

شیر                               نصف لیوان

تخم مرغ              دو عدد ( فقط زرده )

عسل                             چهار قاشق سوپخوری

مواد مرنگ : سفیده تخم مرغ + پودر تارتار نصف قاشق چایخوری

ابتدا کره و عسل را هم می زنیم کمی پس از یکدست شدن ، تخم مرغ را اضافه می کنیم وهم می زنیم سپس شیر را اضافه می کنیم .

و پس از آماده شدن آرد آرام آرام اضافه می کنیم و به حالت دورانی قاشق هم می زنیم وقتی یکدست شد داخل سینی فر می ریزیم و سپس روی آن را با سفیده تخم مرغ برس کشیده و پودر تار تار را اضافه می کنیم . ( در فر گرم 300 درجه به مدت یک ربع یا 460 درجه )

بیسکوئیت لیمو و عسل

مواد لازم

عسل                             نصف لیوان

کره گوسفندی      نصف لیوان

آب                                 دو قاشق چایخوری

شربت لیمو                       یک قاشق چایخوری

دارچین               یک قاشق مربا خوری

بکینگ پودر                       5/1 قاشق مربا خوری

گردو یا بادام نرم    یک چهارم لیوان

مربای پوست لیمو یک چهارم لیوان

آرد                                 5/2 لیوان ( آرد غنی شده با سبوس )

دارچین                یک قاشق مربا خوری

( پوست لیمو به همراه شیره انگور که به صورت مربا درآمده است )

ابتدا عسل و کره  گوسفندی را با هم مخلوط می کنیم ، و به همراه آب و سپس دارچین ، بکینگ پودر ، مربا پوست لیمو و دیگرمواد را اضافه می کنیم وقتی مواد یکدست شد ، آرام آرام آرد را اضافه میکنیم مایع آماده شده را داخل سینی فر می ریزیم و بمدت یک ربع در 300 درجه سانتی گراد می گذاریم .

1- شیرینی ها را به مدت یک ربع تا ده دقیقه در 300 یا 460 درجه می گذاریم .

2- به جای شکر و پودر قند از عسل استفاده می شود .

3- مربا و مارمالاتها شیرینی یا شیره انگور آماده شود .

4- آرد را آرام ، آرام و به حالت دورانی هم می زنیم .

شیرینی شکلاتی

مواد لازم

عسل                             نصف لیوان

کره                               125 گرم

آرد                                 دو لیوان ( آرد غنی شده با سبوس)

زرده تخم مرغ        یک عدد

(به جای شکلات  تخته ای بازار : کاکائو خالص را به همراه عسل و کمی آب جوش و کره حل می کنیم تا به صورت یکدست درآید ، و در داخل یخچال می گذاریم تا ببندد و مانند مشکلات تخته ای شود )

ابتدا عسل وکره را هم می زنیم ، خوب که کمی سفید شد زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم وهم می زنیم سپس شکلات تخته ای ( همان شکلاتی که درست کردیم ) را داخل مایع می ریزیم ، و آرد را کم کم اضافه می کنیم وقتی مایع یکدست شد آن را داخل سینی فر می ریزمی .

البته نا گفته نماند این مواد را داخل قیف می ریزیم به صورت گل یا با قالب می زنیم .

سپس در حرارت 300 درجه یک ربع می گذاریم بماند ، سپس شیرینی آماده است .

شیرینی تارت کوچک

مواد لازم

آرد                                 5/1 پیمانه ( آرد غنی شده با سبوس )

خامه طبیعی                    50 گرم

وانیل                              نصف قاشق چایخوری

کره                                100 گرم

تخم مرغ              یک عدد

خلال بادام                       100 گرم

عسل به همراه کاکائو و آب جوش به صورت حل شده برای داخل تارت

قالب کوچک تارت

ابتدا کره و تخم مرغ را خوب به هم می زنیم تا یک دست شود سپس خامه طبیعی را به آن اضافه می کنیم و به آرامی هم می زنیم سپس آرد را بتدریج و کم کم اضافه کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم .

وقتی مایع آماده شد با قالب کوچک تارت آنها را داخل سینی فر می گذاریم و با حرارت 300 درجه به مدت 10 دقیقه داخل فر می گذاریم .

بعد از زمان تعیین شده شیرینی ها را از فربیرون آورده و مایع داخل آنها را با قاشق ، داخل تارت آماده شده میریزیم ودرآخر با میوه تزئین می کنیم .

مواد داخل تارت : عسل را به همراه کاکائو و وانیل با کمی آب جوش ( دو قاشق ) حل می کنیم . سپس داخل بیسکوئیت تارت با داخل بادام تزئین می کنیم

شیرینی جالینوس

یک پیمانه آب و یکعدد تخم مرغ را با همزن بسیار هم بزنید بعد یک قاشق چایخوری هل سائیده ، نصف قاشق چایخوری وانیل و یک قاشق مربا خوری روغن به مخلوط فوق افزوده و هم بزنید .

آرد سبوس دار  ( یک لیوان سر خالی آرد و یک لیوان سرخالی سبوس بسیار آسیاب شده را مخلوط کنید ) را به آرامی به مخلوط در حال هم زدن افزوده و شروع به مالش با دست کنید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. بعد از 15-10 دقیقه مالش خمیر ، آنرا با وردنه صاف کره و با نوک چاقو نوارهایی 4 در 1 سانتیمتر یا 4 در 4 یا گرد برش زده .

کمی خرمای رطب مخلوط شده با پودر نارگیل بسیار آسیاب شده را وسط خمیرها بگذارید .

بعد خمیرها را به اشکال دلخواه درآورهد و روی هر یک مقداری عسل یا شیره انگور یا شیره توت بمالید .

سینی فر را با کمی روغن آغشته و شیرینیها را در فر بگذارید . ( آرد غنی شده با سبوس : به آرد سبوس دار معادل حجم خود سبوس خالص بسیار آسیاب شده که از الک بسیار ریز رد شده باشد اضافه می کنیم )

انواع بستنی های سالم

بستنی جالینوس یک

یک قاشق غذاخوری پسته خرد شده

یک فنجان آّب انار شیرین یا آب هویج

یک لیوان شیر + کمی یخ خرد شده

دو قاشق مربا خوری شیره انگور یا عسل

همگی را باهم مخلوط کن مخلوط کنید و در قالب بستنی ریخته و در فریزر بگذارید .

بستنی جالینوس دو

تعداد سه تا چهار عدد میوه ( برحسب اندازه ) را در مخلوط کن ریخته و له کنید .

سپس یک فنجان آب پرتقال یا آب هلو یا طالبی ، یک و نیم لیوان شیر ، یک قاشق مربا خوری کنجد خام پودر شده و یک قاشق  غذا خوری شیره انگور یا عسل طبیعی را به مخلوط کن افزوده و مجدد مخلوط کن را سی ثانیه روشن کنید و در آخر محتوای مخلوط کن را در قالب بستنی ریخته و در فریزر بگذارید .

بستنی جالینوس سه

یک قاشق غذاخوری فندق

یک فنجان آب میوه

یک قاشق مربا خوری عسل

یک لیوان سرخالی ماست کم چرب

یک قاشق غذاخوری خامه

ربع فنجان آب رنگ لبو یا مختصری زعفران

(همه را مخلوط کرده و در ظرف بستنی ریخته و در فریزر بگذارید ولی 3 بار تا وقتی که کامل بستنی خودش را بگیرد آن را بیرون آورده و هم بزنید )

بستنی جالینوس چهار

ابتدا دو قاشق مرباخوری شیره انگور یا عسل طبیعی را در 5/1 لیوان شیر در یک ظرف حرارت دهید تا شیر انگور یا عسل در شیر حل شود وبعد بگذارید مخلوط سرد شود . حال یک لیوان آب میوه را به ظرف افزوده و در قالب ریخته و در فریزر بگذارید .

شکلات خرمائی

تعدادی خرمای رطب را در روغن زرد سرتف داده شود مقداری شاه دانه را جداگانه مختصری سرتف داده و با کمی پودر بادام و کنجد مخلوط کنید بعد همگی را به خرما و روغن زرد افزوده و کمی که خنک شد به اشکال دلخواه در  آورده و در پودر نارگیل غلطانده شود .

این بستنی ها ، شیرینی ها و شکلات ، کالری و درجه شیرینی بالایی دارد و لذا بنا به میزان عسل و یا ماده شیرین کننده طبیعی دیگر ، میزان آرد و میزان سبوس بکار رفته میزان چاق کننده گی متفاوتی دارد .

البته هوشیار باشید برخلاف آنچه در عوام رایج است ، مواد غذائی ترش بهیچ عنوان لاغر کننده نیستند مواد ترش مثل لواشک و قره قروت سه اثر مضر را طی درمان چاقی دارند :

1- اشتها را تحریک می کنند .

2- فرد را تحریک پذیر می کنند .

3- کالری خیلی بالائی دارند .

 

 

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

بیشترین بازدید

آخرین مقالات

گوشه

kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark