صفحه نخست

رژیم آنلاین

مقالات

بانک کالری

برترین ها

مدیا

درباره ما

اینفوگراف

جستجو در سایت

تلفن مشهد : 3606420 - 36051363          ♥‌ آیا من چاقم ؟‌ ♥          ♥‌ ثبت نام رژیم آنلاین‌ ♥          ♥‌ ادامه رژیم لاغری‌ و     لینک ما در پیام رسان سروش

غذاهای ضد سرطان              The Anti CANCER FOOD

از فراورده های سویا بیشتر استفاده کنید.

سویا در مقایسه با گوشت، منبع بسیار خوبی برای دستیابی پروتئین های مفید است؛ زیرا با داشتن قیمت کمتر دارای ترکیب پروتئینی مناسبی می باشد. به نظر می رسد خواص ضد سرطانی سویا ناشی از وجود مواد فیتونی (phytonutrients) مانند ایزوفلاون ها (Isoflavones) باشد. این ترکیبات مانع رشد عروق خونی تومورها می شوند.

خواص محافظت کنندگی سویا در برابر سرطانِ رودۀ بزرگ به وسیلۀ مسدود کردن اثرات سرطانزایی اسیدهای صفراوی، در فرایندی تحت عنوان آنژیوژنزیس (Angiogenesis) است. عمل دیگر ایزوفلاون ها کمک به تنظیم تولید هورمون های جنسی است که این امر می تواند باعث کاهش خطر بروز سرطان پروستات و سینه در مردان و زنان میانسال شود. مطالعات نشان داده است، زنانی که سویای بیشتری را در وعده های غذایی مصرف می کنند کمتر با خطر بروز سرطان سینه مواجه می شوند. بنظر می رسد بعضی فرایندهای پیچیده در تولید فراورده های سویا مانند سویا برگر (Soy burgers)، سوسیس سویا و نوشابه های سویا از مقدار ایزوفلاون ها کاسته شود. یک بررسی نشان داده است که مرگ ناشی از سرطان سینه در زنان در زنان آمریکایی که کمتر از فراورده های سویا استفاده می کنند در مقایسه با زنان ژاپنی که غذایشان غنی از فراورده های سویا است، 4 برابر بیشتر است. این امر فقط وابسته به جنس نیست. اصولاً شیوع سرطان در ژاپنی ها بدلیل مصرف بیشتر سویا کمتر است. تحقیقات نشان داده که سویا بدن را در برابر اغلب سرطان ها مانند سرطان ریه، مقعد، روده بزرگ، معده، پروستات و سینه مقاوم می سازد.

در یک تحقیق بر روی حیوانات آزمایشگاهی، به تعدادی از آنها غذای غنی از سویا به همراه مواد شیمیایی سرطان زا داده شد، در مقایسه با حیواناتی که در رژیم آنها سویا موجود نبود، نشان داد که رشد و نمو سلولهای سرطانی در حیوانات دسته اول بسیار کمتر بوده است. برای بهره مند شدن از فواید و خواص سویا نیازی به مصرف زیاد آن وجود ندارد بلکه می توان با مصرف یک وعده سویا در روز (نصف فنجان لوبیای سویای پخته، توفو (Tofu) یا یک فنجان شیر سویا) از خواص ضد سرطانی این گیاه حیرت انگیز برخوردار شد. در جدول زیر مقدار ماده مؤثر ضد سرطان ایزوفلاون موجود در سویا که جنیستئین (Genistein) نامیده می شود فهرست شده است. متأسفانه اغلب این فراورده ها در ایران تولید نمی شود که در همینجا توصیه می شود نهادهای ذیربط شرایط را برای تولید و تنوع این فراورده ها در کشور فراهم سازند.

برای مصرف فراورده های سویا باید مطمئن بود که تولید کننده، عمل استخراج را تحت فرایند آبی انجام داده باشد؛ زیرا استخراج الکلی باعث حذف جنیستئین از محصولات می شود. برای این کار باید به برچسب محصول توجه کرد.

اصلاح کردن نوع روغن مصرفی

روغن های غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند روغن ماهی و بذرک دارای خواص ضد سرطانی هستند. مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف روغن ماهی غنی شده، باعث کاهش قابل توجه رشد تومورهای سرطانی روده می شود. اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی و بذرک باعث تولید مواد فیتوکمیکال می شوند که این مواد خواص ضد سرطانی مهمی دارند. فیتوکمیکال موجود در روغن بذرک از لیگنان هاست.

بهترین خواص ضد سرطانی در غذاهایی است که مقدار اسید چرب امگا 3 آنها در برابر اسید چرب امگا 6 بیش تر باشد. ماهی های آب های سرد مانند سالمون و تن، غنی از امگا 3 هستند. اغلب روغن های گیاهی (به جز روغن بذرک) حاوی مقدار کمی اسید چرب امگا 3 و مقدار زیادی امگا 6 هستند. توصیۀ اغلب متخصصان برای برخورداری از خواص ضد سرطانی روغن های امگا 3 مصرف یک قاشق چای خوری روغن بذرک همراه با ماست یا سالاد است.

روغن های غیر اشباع مونو مانند روغن زیتون نیز خواص ضد سرطانی دارند. در ساکنان مدیترانه که مقدار زیادی روغن زیتون همراه غذا مصرف می کنند، شیوع اغلب سرطان ها در مقایسه با کشورهای دیگر کم تر است. این امر در زنان یونانی که غذاهای غنی از روغن زیتون مصرف می کنند به صورت کاهش بروز سرطان سینه دیده می شود. در یک مطالعه ارتباطی بین شیوع سرطان سینه و مصرف روغن های هیدروژنه در غذای زنان گزارش شده است. بنابراین بکوشید تا حد ممکن از مصرف چربی های اشباع شده و روغن های هیدروژنه اجتناب کنید.

بررسی ها بر روی رشد تومورهای سرطانی در موش نشان داده است که چربی های غیر اشباع، رشد سلول های سرطانی را تسریع می کند، اما افزودن ویتامین E به این چربی ها از این عمل ممانعت به عمل می آورد. بنابراین باید تولیدکنندگان روغن های مایع، مقدار متنابهی ویتامین E به فراورده های خود بیفزایند. اصولاً مصرف انواع چربی ها همراه با غذاهای حاوی ویتامین E توصیه می شود.

 

 

 

 

 

نام فراورده های سویا

نام لاتین

مقدار جنیستئین (میلی گرم در 100 گرم)

سویای تکه ای

Soy flakes

156

سویای دانه ای

Soy nuts

94

آرد سویا

Soy flour

94

لوبیای سویا-کبابی

Soy beans-roasted

87

پروتئین جداشدۀ سویا

Soy protein isolate

56

-

Tempeh

40

میزو

Miso

38-26

توفو – فیرم

Tofu – Firm

30-5

سویا برگر

Soy burgers

20

شیر سویا

Soy milk

10-4

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اشتراک برای
آپ دیت ودریافت آخرین خبرها

apelle

 20% تخفیف ثبت نام اینترنتی     

 هر هفته یک برنامه غذایی

ویدئوهای رایگان آموزشی

هم استانی‌های عزیز میتوانید اینترنتی ثبت نام کنید حضوری مشاوره بگیرید

 کلاسهای آموزش تغذیه صحیح (رایگان )

 

ثبت نام و شروع لاغر شدن