رژیم غذایی آلزایمر

رژیم غذایی آلزایمر

رژیم غذایی آلزایمر

تعریف کلی آلزایمر
هدفها در رژیم غذایی آلزایمر
کفایت تغذیه ای در رژیم غذایی آلزایمر
ارزیابی تغذیه ای در رژیم غذایی آلزایمر
مشخصات رژیم غذایی در آزایمر
نمونه رژیم غذایی در بیماری آلزایمر
ملاحظاتی در زمینه داروهای معمول در آلزایمر
چند تذکر مهم در باره الزایمر

تعریف کلی  آلزایمر
آلزایمر نوعی زوال عقل تدریجی است. در این بیماری حفره هایی در بافت مغز ایجاد می شود که نشانه هایی مانند اختلال در درک و بیان مطالب، از دست دادن حافظه، حواس پرتی، نشناختن اشیا و ناتوانی در انجام کارهای ظریف و ساده را به وجود می آورد. در این بیماری سلول های عصبی حاوی استیل کولین، بیشترین تأثیر را می بینند. آلزایمر معمولاً در اواخر میانسالی بروز می کند و هیچ نوع درمان مؤثری ندارد.

هدفها  در رژیم  غذایی آلزایمر

1-    جلوگیری از کاهش و یا افزایش وزن که می تواند به علت تغییر در فعالیت، عادات غذایی و افسردگی در بیمار ایجاد شود.
2-    جلوگیری از یبوست و کم آبی در بدن
3-    کمک به بیمار در صورت ناتوانی در خوردن غذا
4-    فراهم نمودن وعده های غذایی مناسب در صورت وجود دیسفاژی

کفایت تغذیه ای  در رژیم غذایی آلزایمر

در صورت مصرف مواد غذایی توسط بیمار، رژیم غذایی از کیفیت مناسبی برخوردار است.

ارزیابی تغذیه ای در  رژیم غذایی آلزایمر

گردآوری اطلاعات زیر در این بیماران ضروری است.

تن سنجی

بیوشیمیایی

شاخصهای بالینی

Ht

Wt

تغییرات وزن

Alb, Glu

Na+, K+

BUN/Cr

Serum Zinc

Serum Fe

Hgb, HCT

ALT, AST

I&O

بی اشتهایی

اسهال یا یبوست

دیسفاژی

مشخصات  رژیم غذایی در آزایمر
1-    فراهم کردن انرژی کافی برای جلوگیری از کاهش وزن به مقدار Kcal/Kg35 است.
2-    در این بیماری تأمین ویتامین D و E، و املاح سلنیوم و فلوراید می تواند در بهبودی بیمار مؤثر باشد.
3-    در صورت وجود اختلال در بلع، تغییر غلظت غذا (به مایع غلیظ و پوره) توصیه می شود. در غیر اینصورت، برای آسان تر کردن عمل خوردن استفاده از غذاهای تکه شده و نرم (تکه مرغ، ساندویچ تکه شده) توصیه می شود.
4-    افزایش فیبر خوراکی و مایعات مصرفی برای پیشگیری از یبوست توصیه می شود.
5-    فراهم ساختن آب و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود.
6-    بهتر است مواد غذایی در حجم کم ولی در دفعات بیشتر صرف شود.
نمونه رژیم غذایی  در بیماری آلزایمر
به بخش دیسفاژی مراجعه شود.

ملاحظاتی در زمینه داروهای معمول در  آلزایمر
1-    تاکرین: برای بالا بردن سطح استیل کولین مغز تجویز می شود و باعث دل درد، افزایش آزمون کبدی، سوء هاضمه، کاهش اشتها، یبوست، اسهال، استفراغ یا کاهش وزن می شود.
2-    Hydergine (Ergoloid Mesylates): برای رساندن خون بیشتر به مغز تجویز می شود. حالت تهوع و اختلالات دستگاه گوارش از عوارض آن هستند.
3-    داروهای ملین: جهت پیشگیری از یبوست تجویز می شود.

چند تذکر مهم در باره  آلزایمر
در مرحله آخر بیماری، درصورت وجود اختلال در بلع، تغذیه با لوله می تواند انتخاب مناسبی باشد. اگر از تغذیه با لوله استفاده نشود، بیمار به زمان طولانی تری برای صرف غذا نیاز دارد. همچنین غلظت مواد غذایی باید متناسب با وضعیت بیماری وی باشد.

 تذکر مهم رژیم غذایی کتوژنیک بیماری دستگاه عصبی

رابطه مواد غذایی و خواب بهتر

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد
kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark