دیابت و درمان غذایی -قسمت دوم

روش محاسبه و برنامه ریزی رژیم بیماران دیابتی با استفاده از فهرست جایگزینی غذا

برنامه غذایی دیابتی

مرحله اول: تعیین انرژی و مواد مغذی رژیم غذایی بیماردیابتی

روش مختلفی برای محاسبۀ میزان انرژی مورد نیاز بیمار دیابتی وجود دارد که ساده ترین آن به شکل زیر است:

1- برای تعیین انرژی پایه در 24 ساعت، کافی است کیلوگرم وزن مطلوب برای بیمار در عدد 20 ضرب شود.

2- اگر بیمار جوان، بلند قند و مذکر است بین 100 تا 200 کالری به انرژی پایۀ  او افزوده شود.

3- اگر بیمار پیر، کوتاه و مؤنث است 100 تا 200 کالری از انرژی پایۀ او کسر شود.

4- برای فعالیت سبک 30 درصد به انرژی پایه، و در فعالیت های بیش تر، 50 تا 75 درصد افزوده شود.

5- درصورتی که انرژی پیشنهادی kcal2000 باشد مواد مغذی به

 جدول فهرست جایگزینی غذا در دیابت

 

گروه

وزن گرم

واحد جایگزینی

کربوهیدرات گرم

پروتئین گرم

چربی گرم

Kcal

شیر کم چرب

240

یک لیوان

12

8

5

120

سبزیهای برگ سبز

به مقدار آزاد

-

-

-

بمقدار جزئی

-

سایر سبزیها

100

نصف لیوان

5

2

-

25

میوه

واحد جایگزینی متغیر است

واحد جایگزینی متغیر است

15

-

-

60

غلات

واحد جایگزینی متغیر است (برای نان 30 گرم)

واحد جایگزینی متغیر است (برای نان 30 گرم)

15

3

-

80

گوشت با چربی متوسط

30 (متغیر در موارد دیگر این گروه)

35 گرم

-

7

5

75

چربی

5 (متغیر در موارد دیگر این گروه)

یک قاشق مربا خوری

-

-

5

45

چند نکته مهم در مورد داروهای مصرفی افراد دیابتی

زیاده‌روی در مصرف آهن خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد

جدول راهنمای تغذیه به هنگام ورزش در بیماران دیابتی 

 

 

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد
kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark