• Home
  • رژیم درمانی بیماریها
  • دیابت
  • نیازهای اساسی آموزش در دیابت

کفایت تغذیه ای در رژیم غذایی دیابت ملیتوس

کفایت تغذیه ای در رژیم غذایی دیابت ملیتوس :

برنامه غذایی  در مرض قند

  در این رژیم غذایی، کالری و مواد مغذی مورد نیاز بر اساس RDA تأمین می شود.
مشخصات رژیم غذایی در دیابت نوع 1 و 2
انرژی: انرژی مورد نیاز بر حسب قد و وزن ایده آل، سن، جنس و فعالیت بیمار محاسبه می شود. کالری مصرفی بویژه در مصرف کنندگان انسولین یا قرص باید به طور متناسب در ساعتهای روز توزیع شود(جدول 1).
بزرگسالان مبتلا به IDDM، عموماً لاغر هستند؛ از دریافت انرژی کافی برای حفظ وزن بدن آنها باید اطمینان حاصل نمود. در دوره های افزایش نیاز مانند دوران بارداری و شیردهی، مشابه افراد غیر دیابتی، نیازهای انرژی این افراد بیشتر می شود.
اکثر افراد مبتلا به NIDDM، اضافه وزن دارند. چاقی یا افزایش چربی بدن منجر به کاهش حساسیت گیرنده های انسولین می شود. کاهش وزن و لاغر شدن ، خود می تواند مقاومت نسبت به انسولین را از بین ببرد و منجر به تنظیم گلوکز خون- قند خون -  نزدیک به محدوده طبیعی شود. برای افراد چاق، رژیم کم کالری و برنامه ورزشی منظم در دستیابی به وزن مناسب، بسیار ضروری است.
کربوهیدرات: 60-50 درصد کل کالری دریافتی باید از کربوهیدرات های پیچیده تأمین شود.
قندهای ساده را در حد 15-10 درصد کل کالری باید محدود کرد. این میزان، در صورتی مجاز است که گلوکز خون بیمار تحت کنترل باشد زیرا در غیر اینصورت قندهای ساده باید تا آنجا که امکان دارد، از رژیم حذف شوند.
فیبر: 40 گرم فیبر یا 25 گرم به ازای هر 1000 کیلوکالری توصیه می شود که بهتر است بیشتر از فیبرهای محلول در آب باشد.
پروتئین: 20-10 درصد کل کالری دریافتی یا 8/0- 75/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن.
چربی: کمتر از 30 درصد کل کالری دریافتی.
کمتر از 10 درصد چربی از چربیهای اشباع و بقیه از منابع اسیدهای چرب غیراشباع ]یک پیوند دوگانه، یا چند پیوند دوگانه[ باشد. کلسترول کمتر از 300 میلی گرم در روز توصیه می شود.

قندهای رژیمی در چاقی و دیابت

دیابت و درمان غذایی (قسمت دوم)

چند نکته مهم در ارتباط بادیابت بارداری GDM

جدول راهنمای تغذیه به هنگام ورزش در بیماران دیابتی

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد
kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark