Warning

Error loading component: com_users, Component not found.

Error loading component: com_languages, Component not found.

گوجه فرنگی بخورید سکته‌ی مغزی نکنید


مصرف زیاد گوجه فرنگی می‌تواند سدی در برابر بروز سکته‌ی مغزی باشد.


 

 

گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است. لیکوپن یک رنگدانه‌ی قرمز رنگ از خانواده‌ی کاروتنوئیدها است که خواص آنتی اکسیدانی دارد.

 

پیش از این نتایج پژوهش‌های زیادی نشان داده بود که مصرف زیاد لیکوپن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و حتی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

 

این بار محققان فنلاندی به مدت 12 سال روی 1031 مرد بین 46 تا 65 ساله پژوهش‌هایی انجام دادند. آن‌ها می‌خواستند ارتباط بین میزان لیکوپن خون و خطر سکته‌ی مغزی (AVC) را مورد بررسی قرار دهند. متأسفانه سکته‌ی مغزی نتایج بدی روی سلامتی دارد و امکان دارد تا آخر عمر باعث ناتوانی فرد شود.

 

محققان بعد از بررسی‌های لازم مشاهده کردند از بین 258 مردی که میزان لیکوپن خونشان پایین بوده است 25 نفر دچار سکته‌ی مغزی شدند در حالی که از بین 259 مردی که میزان لیکوپن بیشتری داشتند فقط 11 نفر سکته کردند.

افرادی که میزان لیکوپن خونشان بیشتر است به میزان 59 درصد کمتر دچار سکته‌ی مغزی می‌شوند

در واقع محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که میزان لیکوپن خونشان بیشتر است به میزان 59 درصد کمتر دچار سکته‌ی مغزی می‌شوند.

 

لیکوپن در گوجه فرنگی و در محصولات به دست آمده از این ماده‌ی غذایی مثل سس و کچاپ به میزان قابل توجهی وجود دارد. البته توجه داشته باشید که میوه‌هایی مانند زردآلو، پاپایا یا هندوانه نیز حاوی میزان زیادی لیکوپن هستند.

 

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

منبع: lanutrition

 

مطالب مرتبط:

درخشش گوجه فرنگی در بشقاب‌هایتان

مروری بر خواص گوجه‌فرنگی

فرآورده های گوجه فرنگی

گوجه ‌فرنگی؛ قلب سبزی ‌ها

خواص درمانی و غذایی گوجه ‌فرنگى

فواید مصرف یک سبزی پرخاصیت

رب گوجه فرنگی و نکات بهداشتی آن

7 میوه و سبزی برای زیبایی پوست

برای دریافت لیكوپن ، گوجه فرنگی پخته مصرف كنید

PrintEmail

Leave your comments

0
terms and condition.
  • No comments found

بیشترین بازدید

آخرین مقالات

گوشه

kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark