چای سبز

همه چیز در باره ی چای سبز

چای سياه و چای سبز هر دو از گياه واحدی به دست می آيند (از گیاه Camellia sinensis). تفاوت در اين است که برای تهيه چای سبز برگها را بخار داده ، گرد می کنند و سپس آنرا خشک می نمايند . ولی برای تهيه چای سياه برگها خشک شده ، تخمير شده، و در اثر اکسیداسیون مقداری از مواد آنتی اکسیدانی مفید چای از بین می رود.

 

 

ترکیب شیمیایی برگ چای :

 مواد متشکله برگ چای عبارتند از مواد سلولزی ، مواد صمغی ، دکسترین ، پکتین ، مواد چربی ، مواد مومی ، نشاسته ، قند ، اسید گالیک ، اسید اگزالیک ، کورستین ، مواد پروتئینی ، الیاف ، مواد معدنی ، تانن ، کافئین یا تئین ، ترکیبات معطر و بالاخره دیاستاز.

مهم ترین ماده موثر در چای EGCG ) epigallocatechin gallate) نام دارد. کاتچین موجود در چای سبز آنتی اکسیدان بسیار خوبی بوده رادیکال های آزاد ایجاد شده در اثر متابولیسم سلول ها و نور آفتاب را خنثی می کند این ماده در چای سبز بسیار بیشتر از چای سیاه است.

به طور علمی ثابت شده این ماده جلوی تشکیل سلول های سرطانی را می گیرد. همچنین ثابت شده میزان مرگ سلول های پوست به دنبال تابش آفتاب را کاهش می دهد. همچنین مصرف چای میزان بروز واکنش های آلرژیک(حسایست زا) را کاهش می دهد.

 

کاهش و کنترول وزن:

چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله باعث کاهش وزن در افرادی که چای سبز مصرف می کنند شود. وزن افرادی که چای سبز به طور مرتب مصرف می کنند 10 تا 18 درصد کم تر از افرادی است که چای سبز مصرف نمی کنند.

 

آرام بخش و رفع استرس:

این نوشیدنی گیاهی نوعی آرام بخش نیز محسوب می آید. با نوشیدن این چای سیستم عصبی بدن شما مقاوم تر شده، آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی را برای شما به ارمغان می آورد. از آنجایی که بسیاری از بیماری ها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبی دارند، نوشیدن این چای را می توان به نوعی داروی تمام بیماری ها نام برد

 

استحکام دندان ها:

این نوع چای حاوی ماده ای به نام فلورین (fluorine) است. فلورین سبب می شود تا ساختار داخلی دندان ها محکم شود و از پوسیدگی آن ها جلوگیری می کند. کاتچین چای سبز نتنها از تخمیر باکتری فساد دندان جلویری می نماید، بلکه خود باکتری فساد دندان را از بین می برد و همچنین چای سبز دارای فلورین طبیعی است و مانع پوسیدگی دندان می گردد. ماده فلور در چای سبز سبب تقویت و استحکام دندان می شود

 

نقش چای سبز در جلوگیری از مسمومیت غذایی:

جای سبز قدرت میکرب گشی دارد و از مسمومیت های غذایی جلوگیری می نماید. اغلب توصیه می شود برای درمان اسهال چای سبز غلیظ مصرف شود. گاتچین چای سبز یک ماده استریل کننده است که تعداد انواع باکتریهایی که موجب مسمومیت غذایی می شود از بین می برد و روی توکسینها (سموم) تولید شده باکتری اثر آنتی توکسین قوی دارد.

 

نقش چای سبز در کنترل فشار خون بالا:

چای سبز فشار خون بالا را کنترل می نماید. فشار خون بالا سبب بسته شدن رگها و تصلب شراین و سکته قلبی و دیگر بیماریهای قلبی و عروقی می گردد. هنوز علت فشار خون بالا کاملا مشخص نشده، اما یک ماده شیمیایی به نام آنجیوتنسین (Angiotensinin 2) نقش عمده ای در فشار خون بالا دارد. کاتچین چای سبز از فعالت آنزیم تولید آنجیوتنسین 2 جلوگیری می کند.به منظور جلوگیری از فشار خون بالا روزانه چای سبز مصرف شود.

 

حفاظت از قلب:

کاتچین موجود در چای سبز مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام "استات يك" مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد. کاتچین روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است. چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.

 

 

كاهش تري گليسيريد:

كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود. با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.

 

جلوگيري از ديابت:

چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود

 

پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن:

پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG (کاتچین) در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند.

 

طريقه دم كردن چاي سبز:

به ازاي هر فنجان آب يك قاشق مرباخوري چاي سبز یا یک کیسه ی چای سبز آماده استفاده مي شود. آب به هيچ عنوان نبايد در حال جوشيدن باشد. حرارت بالا باعث از بین رفتن آنتی اکسیدان های چای سبز می شود.

 

موارد منع مصرف:

اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده‌هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. نوشیدن روزانه سه لیوان چای سبز (حاوی سه گرم مواد حل شدنی) یا روزانه 300 تا 400 میلی گرم عصاره استاندارد چای سبز (عصاره‌ها باید حاوی 80 درصد پلی فنول‌ها و 55 درصد اپی گالوکزچین) مفید است. مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري مي‌شود.

 

تداخلات دارويي:

چای سبز باعث افزایش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين شده، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي ضد انعقاد مانند وارفارين را دارد (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).

 

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

بیشترین بازدید

آخرین مقالات

گوشه

kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark