هشدار

JLIB_APPLICATION_ERROR_LIBRARY_NOT_LOADING

خرما

خرما و خواص آن 

خرما یا به انگلیسی DATES میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز، و ویتامین A – B - E را داراست. تحقیقات درباره ی خرما نشان داده که این میوه ی بهشتی می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غیره را در پی داشته باشد .
یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید، خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است از آنجا که که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید فرمول چینی ها در طب سنتی استفاده کنید بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید. خرما را به عنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید. هم چنین حتما برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده ی بیش تری ببرید. ورزش کاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه یک قاشق پودر نارگیل ، و یک قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط کن ریخته و معجون فراهم آمده را میل فرمایید.
صد گرم تازه آن دارای 163 کیلو کالری ، 9/0 گرم پروتین ، 3/0 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ، 30 میلی گرم فسفر ، 3/1 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم کلسیم و 10 میلی گرم ویتامین C می باشد. صد گرم خشک آن داراری 300 کالری ، 2 گرم پروتئین ، 6/0 گرم چربی ، 73 گرم گلوسید ، 60 میلی گرم گوگرد، 50 میلی گرم فسفر، 650 میلی گرم پتاسیم ، 65 میلی گرم منیزیم ، 70 میلی گرم کلسیم ، 2 میلی گرم آهن ، 2/2 میلی گرم نیاسین ، سدیم و ویتامین A آن قابل توجه نیست .

گروه‌ اقتصادي‌: با حضور مسوولان‌ وزارت‌ جهاد كشاورزي‌ و بهداشت‌ و تشكل‌هاي‌ توليد، «ديروز» همايش‌ تخم‌مرغ‌ و سلامتي‌ با توصيه‌ مصرف‌ روزانه‌ يك‌ وعده‌ تخم‌مرغ‌ برگزار شد. به‌ گزارش‌ خبرنگار «اعتماد»، معاون‌ سلامت‌ وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشكي‌، دكتر اكبري‌ با اشاره‌ به‌ تغيير سيستم‌ غذا و تغذيه‌ در يك‌ مقطع‌ ده‌ ساله‌ اعلام‌ كرد: بررسي‌ سيستم‌ غذا و تغذيه‌ در كشور نشان‌ مي‌دهد كه‌ زير سيستم‌ مصرف‌ دچار تعادل‌ شديد است‌ و در يك‌ دوره‌ زماني‌ ده‌ سـالـه‌ جـابـه‌جـايـي‌ مشهود در بين‌ كالاهاي‌ غذايي‌ سبد مصرفي‌ خانوارها پيدا شده‌ است‌. در فرآيند اين‌ جابه‌جايي‌ وزن‌ انواع‌ گوشت‌، لبنيات‌، سبزي‌ و ميـوه‌ كـاهـش‌ يافته‌ و جاي‌ خود را به‌ كـالاهاي‌ نشاسته‌يي‌، چربي‌ و قندي‌ داده‌ است‌.وي‌ افزود: غذا و تغذيه‌ يـكـي‌ از ابعـاد اسـاسـي‌ در زندگي‌، سلامت‌ و رفاه‌ جوامع‌ است‌ و سوءتغذيه‌ به‌ عنوان‌ ترمزي‌ بر فرآيند توسعه‌يافتگي‌ كـشـورهـا عمـل‌ مـي‌كند. براساس‌ آمارهاي‌ موجود ميزان‌ سوءتغذيه‌ در شهرها و روستاهاي‌ كشور به‌ ترتيب‌ 11 و 22 درصد اعلام‌ شده‌ است‌ و اين‌ امر حاكي‌ از تعامل‌ و همسويي‌ فرآيند تـغـذيه‌ و توسعه‌ تكنولوژي‌ در جوامع‌ است‌ كه‌ در صورت‌ عدم‌ هماهنگي‌ سبب‌ كاهش‌ سرمايه‌هاي‌ انساني‌ و توليدناخالص‌ ملي‌ به‌ نحوي‌ چشمگ
ير خواهيم‌ بود.دكتر اكبري‌ خاطرنشان‌ كرد: مطالعات‌ هزينه‌يي‌ خانوارهاي‌ ايراني‌ بخوبي‌ نشان‌ مي‌دهد كه‌ بيش‌ از 20 درصد جامعه‌ دسترسي‌ اقتصادي‌ به‌ منظور سيري‌ شكم‌ ندارند و از سوي‌ ديگر براساس‌ شاخص‌ مصرف‌ انرژي‌ بيش‌ از 40 درصد جامعه‌ پرمصرفي‌ دارند. به‌ اين‌ معنا كه‌ 50 درصد از خانوارهاي‌ ايراني‌ براي‌ حفظ‌ سلامت‌ تغذيه‌يي‌ مشكل‌ دارند و فقط‌ از هر نمونه‌ ده‌ نفري‌ دو نفر در سطح‌ مطلوب‌ هستند.در ادامه‌ دكتر جزايري‌، معاون‌ آموزشي‌ دانشكده‌ بهداشت‌ دانشگاه‌ تهران‌ نيز گفت‌: در حقيقت‌، تخم‌مرغ‌ بهترين‌ منبع‌ پروتييني‌ است‌ كه‌ حاوي‌ ويتامين‌ها و مواد ميـوه‌ كـاهـش‌ يافته‌ و جاي‌ خود را به‌ كـالاهاي‌ نشاسته‌يي‌، چربي‌ و قندي‌ داده‌ است‌.وي‌ افزود: غذا و تغذيه‌ يـكـي‌ از ابعـاد اسـاسـي‌ در زندگي‌، سلامت‌ و رفاه‌ جوامع‌ است‌ و سوءتغذيه‌ به‌ عنوان‌ ترمزي‌ بر فرآيند توسعه‌يافتگي‌ كـشـورهـا عمـل‌ مـي‌كند. براساس‌ آمارهاي‌ موجود ميزان‌ سوءتغذيه‌ در شهرها و روستاهاي‌ كشور به‌ ترتيب‌ 11 و 22 درصد اعلام‌ شده‌ است‌ و اين‌ امر حاكي‌ از تعامل‌ و همسويي‌ فرآيند تـغـذيه‌ و توسعه‌ تكنولوژي‌ در جوامع‌ است‌ كه‌ در صورت‌ عدم‌ هماهنگي‌ سبب‌ كاهش‌ سرمايه‌هاي‌ انساني‌ و توليدناخالص‌ ملي‌ به‌ نحوي‌ چشمگ
ير خواهيم‌ بود.دكتر اكبري‌ خاطرنشان‌ كرد: مطالعات‌ هزينه‌يي‌ خانوارهاي‌ ايراني‌ بخوبي‌ نشان‌ مي‌دهد كه‌ بيش‌ از 20 درصد جامعه‌ دسترسي‌ اقتصادي‌ به‌ منظور سيري‌ شكم‌ ندارند و از سوي‌ ديگر براساس‌ شاخص‌ مصرف‌ انرژي‌ بيش‌ از 40 درصد جامعه‌ پرمصرفي‌ دارند. به‌ اين‌ معنا كه‌ 50 درصد از خانوارهاي‌ ايراني‌ براي‌ حفظ‌ سلامت‌ تغذيه‌يي‌ مشكل‌ دارند و فقط‌ از هر نمونه‌ ده‌ نفري‌ دو نفر در سطح‌ مطلوب‌ هستند.در ادامه‌ دكتر جزايري‌، معاون‌ آموزشي‌ دانشكده‌ بهداشت‌ دانشگاه‌ تهران‌ نيز گفت‌: در حقيقت‌، تخم‌مرغ‌ بهترين‌ منبع‌ پروتييني‌ است‌ كه‌ حاوي‌ ويتامين‌ها و مواد معدني‌ ضروري‌ و از همه‌ مهمتر اسيدآمينه‌هاي‌ ضروري‌ دارد.وي‌ با اشاره‌ به‌ دلايل‌ مصرف‌ پايين‌ تخم‌مرغ‌ در كشور افزود: عدم‌ فرهنگ‌سازي‌
مناسب‌، جايگزيني‌ ساير مواد غذايي‌ بويژه‌ مواد غذايي‌ كم‌ارزش‌ از لحاظ‌ تغذيه‌يي‌، باورهاي‌ غلط‌ چون‌ كلسترول‌ و بيماريهاي‌ قلبي‌ و عروقي‌، عدم‌ آگاهي‌ كافي‌ از مزاياي‌ بي‌شمار مصرف‌ تخم‌مرغ‌ در افزايش‌ قد و تقويت‌ حافظه‌، عدم‌ وجود متولي‌ خاص‌ جهت‌ تنظم‌ بازار، وجود تخم‌مرغهاي‌ بي‌كيفيت‌ در بازار مصرف‌، عدم‌ نوآوري‌ در چرخه‌ توزيع‌ و فراورده‌هاي‌ تخم‌مرغ‌ در بازار داخلي‌ به‌ عنوان‌ اساسي‌ترين‌ چالشهاي‌ موجود در مصرف‌ تخم‌مرغ‌ به‌ نسبت‌ كشورهاي‌
توسعه‌يافته‌ است‌.دكتر جزايري‌ در پايان‌ تاكيد كرد: چنانچه‌ روند فعلي‌ ناامني‌ غذايي‌ و سوءتغذيه‌ در كشور ادامه‌ يابد و راهكارهاي‌ موثري‌ براي‌ تغيير و اصلاح‌ فرهنگ‌ آن‌ و در واقع‌ شكستن‌ حلقه‌ معيوب‌ صورت‌ نگيرد بزودي‌ شاهد الگوي‌ فراگير سوءتغذيه‌ ناشي‌ از فقر غذايي‌، اپيدمي‌ چاقي‌، افزايش‌ شديد از كارافتادگي‌ و هزينه‌هاي‌ درماني‌، تهديد شدت‌ سرمايه‌گذاري‌ عظيم‌ انجام‌ شده‌ در بخش‌ آموزش‌ و كيفيت‌ نيروي‌ انساني‌ و بيماري‌هاي‌ متابوليك‌ خواهيم‌ بود.

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

بیشترین بازدید

آخرین مقالات

گوشه

kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark