پسته

خواص پسته

خواص پسته


پسته گیاهی نیمه گرمسیری از خانواده Anacardiaca و جنس Pistacia است که در سال 1737 میلادی توسط لینه نامگذاری علمی شده است درباره محل پیدایش پسته منابع مختلف نظرهای گوناگونی را بیان می کنند. یک نویسنده فرانسوی آن را بومی ایران – عربستان و سوریه دانسته است برخی پسته را بومی ایران و برخی پسته را از آسیای غربی می دانند
درخت پسته از 9-7 سالگی به بار می نشیند و دمای 45 درجه بالای صفر و 25 درجه زیر صفر را تحمل می کند. پسته گیاهی مقاوم در برابر خشکی و کم آبی است و در ایران، در مناطق دامغان، کرمان، آذربایجان، قزوین، اردستان و رفسنجان به مقدار زیاد کشت می شود
مغز پسته ماده ای نیروزا و سرشار ازمواد مغذی است. پسته حاوی مقادیر خوبی آهن و کلسیم است که ماده غذایی بسیار مفیدی برای افزودن به رژیم گیاهخواران است. در طب سنتی جوشاندۀ برگ و پوست درخت پسته را در درمان بیماری های پوستی مانند جرب و خوارش استفاده می کردند و نیز پسته را در تقویت حافظه، قلب و معده مؤثر می دانند.
مواد مغذی موجود در 100 گرم پسته به شرح زیر هستند.

مواد مغذی موجود در 100 گرم پسته:
601 کالری

17 گرم پروتئین

55 گرم چربی

6 گرم فیبر

4 میلی گرم ویتامین E

110 میلی گرم کلسیم

3 میلی گرم آهن

2 میلی گرم روی

6 میکرو گرم سلنیوم

58 میکرو گرم فولات

خواص دارویی - غذایی
مغز پسته طبیعت گرم دارد و دانه ای مقوی و فربه کننده با خاصیت غذایی زیاد لذا افراد چاق باید از خوردن آن اجتناب کنند.
مغز پسته برای تقویت قلب و هوش و حافظه موثر میباشد.
کم خونی و ضعف شدید را معالجه میکند.
برای تقویت دهانه معده و تقویت قلب موثر است.
به علت دارا بودن کلسیم و فسفر زیاد در استحکام استخوان و خون و عضلات اهمیت دارد.
پسته به دلیل داشتن مقدار زیاد ی آهن در ادامه حیات و ساختمان هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون نقش مهمی را به عهده دارد.
برای سرفه و سینه درد مفید میباشد.
مربای پوست پسته برای تقویت معده و اعصاب مفید میباشد.
دردهای کبدی را تسکین میدهد.
سموم بدن و یرقان را از بین میبرد.
برای تقویت قلب و هوش وحافظه موثر است.
پوست سبز پسته را جویده و در دهان مدتی نگهدارید برای تقویت لثه و معالجه جوشهای دهان مفید است.

تذکر
پسته را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا در آن کرم تولید نشود.
چنانچه ضعف یا نارسایی کبد و کلیه دارید ویا به نقرس و دیابت مبتلا هستید از خوردن پسته خودداری کنید.
اگر گرم مزاج و حرارتی هستید خوردن آن مضر است و جوشهای توام با خارش پدید میآورد.
زیاده روی در خوردن آن باعث یبوست و نفخ میشود

5 روش سریع برای سفت كردن شكم

اختلالات خوردن و تست اختلالات غذایی خودم

جراحی های لاغری وکاهش وزن

چاپایمیل

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد
kantrium.com | Finland | Helsinki | Denmark