اصول درمان طبیعی

 

اصول درمان طبیعی :

1- اعتدال در کار و استراحت : همیشه باید بین زمان کار کردن و استراحت تناسب لازم وجود داشته باشد به این معنی که اگر فردی کار سنگین انجام می دهد به همان نسبت باید استراحت بیشتری کند و بالعکس . علاوه بر آن باید کار به گونه ای باشد که با شرایط جسمانی و روحی فرد سازگار باشد و حتی الامکان کار مورد علاقه فرد باشد .

2- اعتدال در خوردن و آشامیدن : خوردن غذاها و نوشیدن آشامیدنیهای مناسب مزاج هر فرد و به میزان تعادل و لازم نه زیاد و نه کم در تأمین سلامت فرد نقش بسزایی دارد. خوردن و نوشیدن به موقع نقش مهمی در هضم بهتر غذا و جذب مناسب آن می نماید. برای مثال هنگامی که شیر یا آب همراه غذا نوشیده می شود ، اسید معده رقیق شده و ممکن است برای هضم غذا زیان بار باشد.

3- تخلیه مواد زاید بدن : اصطلاح مواد زاید فقط به معنی مدفوع و ادرار نیست بلکه ، عرق ، اشک و مواد مخاطی نیر در این گروه هستند.

اینها تمامی مکانیزم هایی هستند که برای بیرون کردن مواد غیرضروری ، دفعی و سمی از بدن به منظور حمایت موجود به کار می روند.

دفع به موقع مواد دفعی و زاید می تواند در تأمین سلامت فرد بسیار موثر باشد.

4- زندگی در ساختمانهای سالم و مرتب : بهترین راه برای حفظ سلامت از نظر محیطی ، گذراندن اوقات بیشتری در هوای آزاد و طبیعت بکر و استفاده از مواد طبیعی خاک ، چوب و پارچه برای ایجاد پناهگاه یا خانه می باشد.

5- تسلیم نشدن در برابر چیزهای زیان آور پیش از اینکه غیرقابل کنترل شوند : عدم اعتماد به نفس ، استفاده بیش از حد از داروهای خطرناک ، شک ، بدبینی ، یأس و ناامیدی افسردگی و ... از جمله این موارد است .

6- در توازن نگه داشتن همه خواسته ها و نیتهای روانی : مغز اساساً به وسیله افکار و تصورات تقویت می شود . اگر فردی به درستی به جسم و روح توجه داشته باشد ، افکار غلط ، احساسات منفی و کارهای اشتباه را انجام نمی دهد و بر نفس خویش غلبه می یابد.

7- فراگرفتن سکوت از طریق داشتن افکار پسندیده و تمرین بدنی :

یکی از عقاید باستانی شرقی این است که سکوت نشانه دانایی است.

همیشه وجود فردی در اطراف ما که همیشه پرحرفی می کند ناخوشایند است. تصمیم بگیرید تا جایی که  می توانید کم حرف بزنید . فردی که در سراسر یک جلسه سکوت می کند و در انتها نظریه ای را بیان        می کند معمولاً توجه بیشتری را جلب می کند.

نظریه این است کسی که قادر به سنجیده سخن گفتن است چنین کاری را از طریق پرورش عادت پاک و پسندیده و به وسیله ورزشهای منظم انجام می دهد.

8- همه بیماریها از یک علت اصلی به وجود می آیند : بی نظمی در توازن . گاهی این اصل را به عنوان ماهیت حقیقت طب سنتی عنوان می کنند. به منظور گسترش و بقاء سلامتی باید توازن وجود داشته باشد . اگر تعادل و توازن در هر اندام یا مزاج فرد به هم بخورد بیماری به وجود می آید .

9- سلامت کامل از توازن صحیح دمای 4 عنصر آب ، خاک ، هوا و آتش به وجود می آید.

باید خاطرنشان ساخت که گرما زندگی و سرما مرگ است. سریع شدن فعالیت مولکول هنگام گرما و کاهش فعالیت آن به هنگام سرما مثال خوبی است. هنگامی که توازن دما به هر دلیلی مختل شود بدن کم و بیش دچار بی نظمی می شود و به دنبال آن بیماری غالب می شود .

10- غذا از طریق گوارش به نیروی حیات بخش گرما تبدیل می شود. بیماری هنگامی به وجود می آید که غذا به طورکامل هضم نمی شود. غذا وارد معده شده ،  هضم می شود ، سیستم را تغذیه می کند و گرمایی تولید می کند که حیات به آن بستگی دارد . بیش از حد و پیوسته غذا خوردن ، مواد غذایی مضر برای تغذیه یا مضر برای مزاج فرد باعث ایجاد اختلال در معده می شود بطوریکه غذا به طور کامل هضم نمی شود . زیاده روی در خوردن باعث می شود که نیروهای هاضمه نه تنها در معده بلکه در تمام طول فرآیند گوارش از بین بروند. این عمل به نوبه خود به نیروی سرما اجازه خودنمایی می دهد . تب گرمای مصنوعی است که به وسیله بدن و به منظور بازگرداندن توازن به وجود می آید.

11- روزه بهترین دارو : حضرت محمد (ص) به پیروانش فرمودند سی روز در سال روزه بگیرند. مسیح مقدس نیز به مردم خود توصیه کرد برای بدست آوردن سلامتی روزه بگیرند. هدف از این حکمت الهی فراهم کردن فرصتی برای استراحت و بهبودی اندامها و فرآیندهای بدن است که یا از غذای فراوان انباشته شده و یا گوارش آن ناقص بوده است روزه مشترک ترین اصل برای حصول یا بقاء سلامتی در تمام روشهای درمان طبیعی می باشد. در کل اساس بقاء سلامتی توازن عناصر یا اخلاط بدن می باشد .

دستورات نگهداری سلامت :

1- تا خوب گرسنه نشدید غذا نخورید.

2- تا دو سه لقمه به سیر شدن دست از غذا بکشید.

3- پیش از خواب معده را تخلیه کنید.

4- غذاها و داروها را به موقع استفاده کنید.

5- از آب و خوراک به درستی استفاده کنید.

6- غذایی که هضمش سخت است نخورید ، مگر اینکه دارو باشد.

7- از چیزی که برای مزاجتان مضر است پرهیز کنید.

8- تا غذا از هضم نگذشته است غذای دیگر نخورید.

9- زیاد در بیابان ، مسافرت و دور از منزل نباشید.

10- مزاج خاص خود را بشناسید و با خوراکیها آنرا در حالت تعادل نگه دارید.

11- از چیزهای مضر مثل سیگار دوری گزینید.

12- با شکم پر حمام نکنید.

13- پرخوری نکنید .

14- پس از خوردن غذا تند راه نروید.

15- بلافاصله پس از خوردن غذا نخوابید.

16- یکی از مهمترین دستورات پرهیز از روان پریشی ، استرس و فشارهای عصبی می باشد.

 

گردآوری جواد سبحانی

 (مشاور تغدیه ورژیم درمانی چاقی )

تلفن مشهد:بین معلم 4و6 روبروی فرش مشهد

 

 

. . برای مطالعه شما

آزمایشهای بیوشیمیایی -آزمایش خ...
آزمایشهای بیوشیمیایی -آزمایش خ...   برخی آزمایش های بیوشیمیایی و مقادیر طبیعی آنها - آزمایش خون مقادیر طبیعی آزمایش خون هر آزمایشگاهی، بستگی به نحوه انجام آزمایش ها، مقادیر طبیعی متفاوتی ارائه ...
لوتئین، سلطان آنتی‌اکسیدان‌ها
لوتئین، سلطان آنتی‌اکسیدان‌ها لوتئین به عنوان یک آنتی‌اکسیدان در برخی مواد غذایی مثل سبزیجات برگ‌دار و تیره رنگ مانند کلم برگ و کاهو با برگ‌های سبز تیره یافت می‌شود. لوتئین در زرده تخم‌مرغ ...
تغذيه سالم براي زنان
تغذيه سالم براي زنان تغذيه سالم براي زنان : سرطان سينه ، استئوپورز ، فقر آهن و كاهش وزن ، چه چيزي سبب بروز اين مشكلات مي شود ؟ اين مشكلات خاص زنان است و يا بيشتر در زنان شايع است ؟ب...
ساختار طبیعی بدن و چاقی موضعی
ساختار طبیعی بدن و چاقی موضعی چاقی موضعی و تغذیه ( لاغری موضعی ): ساختار طبیعی بدن و چاقی موضعیمتأسفانه آرزوی اینکه فقط شکمتان لاغر شود، آرزوی لاغر شدن شکم فقط با رِیم آرزوی واقع‌بینانه‌ای ...