رژیم کم کربوهیدرات
کربو هیدراتها به اشکال مختلف در غذاها وجود دارند. قندها (گلوکز، فروکتوزو ساکارز) ساده ترین شکل کربوهیدراتها می باشند. کربوهیدراتهای پیچیده در دو فرم قابل هضم (نشاسته) و غیرقابل هضم (فیبر) می باشند. این گروه از مواد غذایی در غذاهای گیاهی به وفوریافت می شوند. غذاهای پر کربوهیدرات مبنای اصلی اغلب رژیم های سالمی است که توسط بسیاری از مراکز معتبر، برنامه های کاهش وزن طبی توصیه می شوند. سلولهای بدن ما با کمک گلوکز به حیات خود اداه می دهند. گلوکز قندی است که بدن برای تامین انرژی مورد نیاز آن را می سوزاند. برای بدست آوردن گلوکز حتما باید کربوهیدرات مصرف کنیم. بدن ما کربوهیدراتها را به شکل گلوکز (واحد سازنده قند ها) جذب می کند. انسولین سبب انتقال گلوکز به داخل سلولها می شود.در صورت نیاز فوری بدن به انرژی بی درنگ آن را می سوزاند و در غیر اینصورت مقدار اضافه آن به گلیکوژن (نشاسته حیوانی ) تبدیل می شود، که به عنوان انرژی ذخیره در سلولهای کبدی و ماهیچه ای انبار می شود. بدن حدود 400 گرم گلیکوژن را در خود (کبد و ماهیچه) ذخیره می کند. با توجه به اینکه هر گرم کربوهیدرات 4 کالری انرژی دارد، در نتیجه بدن ما قادر است 1600 کالری انرژی را به صورت گلیکوژن ذخیره کند. در صورت مصرف کربوهیدرات بیش از این مقدارما بقی بصورت چربی ذخیره می شود. کربوهیدراتها علاوه بر تولید انرژی، مقدارگلوکز خون را تنظیم می کنند، از مصرف پروتئین ماهیچه ها به عنوان منبع انرژی جلوگیری میکنند و در نهایت آرام بخش هایی قوی می باشند.
رژیم کم کربوهیدرات
در رژیم های کم کربوهیدرات توصیه به مصرف کربوهیدراتهای پیچیده (غلات کامل و ...) ، سبزیها و میوه ها می شود و مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده (برنج، نان سفید، ماکارونی، کلوچه و چیپس) قدغن می شود. در این رژیم مصرف گروه گوشتها و چربیها با تاکید بر کیفیت و تعادل بدون محدودیت می باشد
گردآوری :
جواد سبحانی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تلفن :6064720
. . برای مطالعه شما



