پرخوری عصبی (بلمیا نوروزا)
پرخوری عصبی (بلمیا نوروزا)
این اختلال شایع تر از بی اشتهایی عصبی بوده و عبارت است از خوردن غذا بیشتر از آن چه که افراد در شرایط و مدت مشابه می خورند و با احساس قوی از دست دادن کنترل و به دنبال آن استفراغ عمدی، استفاده از ملین، روزه گرفتن یا ورزش شدید برای جلوگیری از وزن گرفتن. سن شروع این اختلال در دوره نوجوانی دیرتر از سن شروع بی اشتهایی عصبی است. این اختلال حتی ممکن است در اوایل جوانی آغاز شود اکثر افراد مبتلا به این اختلال وزن طبیعی دارند اما گاهی ممکن است در افراد چاق نیز دیده شود. در افراد مبتلا به این اختلال ، اختلالات اضطرابی، و افسردگی دیده می شود.
سبب شناسی
عوامل زیستی
از آنجا که داروهای ضد افسردگی اغلب برای بیماران مبتلا به این اختلال مفیدند، سرتونین و نوراپی نفرین در پیدایش این اختلال دخیل شناخته شده اند.
عوامل اجتماعی
افراد مبتلا به این اختلال افراد بلند پروازی هستند و در واکنش به فشارهای اجتماعی و اخلاقی لاغر می شوند. در خانواده های این بیماران به طور کلی صمیمیت کمتر و تعارضات بیشتر است.
عوامل روان شناختی
افراد مبتلا به این اختلال تکانشی بوده و سابقه مشکلاتی در جدا شدن از مراقبین خود دارند اعتیاد به الکل، دزدی از فروشگاه ها و بی ثباتی هیجانی (از جمله اقدام به خودکشی) با این اختلال مرتبط است.
درمان
اکثر بیماران مبتلا به این اختلال نیازی به بستری شدن ندارند. اما در مواردی که بیمار میل به خودکشی و سومصرف مواد دارد ممکن است بستری کردن ضروری باشد.
روان درمانی
1. درمان شناختی-رفتاری
اولین و مهم ترین روش انتخابی برای درمان جوع عصبی محسوب می شود. این درمان چرخه رفتاری پرخوری و روزه داری را که توسط شخص نگه داشته شده مختل می کنند و شناختهای فرد را که مبتنی بر کژکاری هستند تغییر می دهند و هم چنین سبب تغییر باورهای مربوط به غذا، وزن، تصویر بدن و درک کلی از خود می شوند. علاوه بر این جلسات مشاوره فردی و گروهی هم برای درمان این اختلال استفاده می شود.
2. دارودرمانی
داروهای ضد افسردگی در درمان جوع عصبی مفید هستند از جمله آنها فلوکسیتین، دزی پرامین، و ایمی پرامین را می توان نام برد. یش آگهی جوع عصبی بهتر از بی اشتهایی عصبی است و بیمارانی که توانسته اند در درمان شرکت کنند بیش از 50% بهبودی داشته اند. و این بهبودی بیش از 5 سال دوام داشته است. این بیماری یک اختلال مزمن است که نیاز به درمان طولانی مدت و تیم درمانی و حضور مداوم روانشناس است .
گردآوری :
جواد سبحانی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تلفن :6064720
. . برای مطالعه شما



