تفاوت پرخوری عصبی Bulimia nervosa با خوردن در اثر استرس

پرخوری عصبی یا Bulimia nervosa

تفاوت پرخوری عصبی  Bulimia nervosa با خوردن ار اثر استرس

پرخوری عصبی یا Bulimia nervosa با خوردن در اثر فشار عصبی فرق دارد .

گروه بزرگی از مراجعین به مرکز افرادی هستند که اعلام می‌کنند زمانی که استرس دارند یا دچار فشار عصبی می‌شوند توان کنترل خویش بر نوع و مقدار غذا را از دست می‌دهند و وزنشان شروع به افزایش می‌کند ،این علامت و این نوع پرخوری به تنهایی دلیل بر وجود بیماری بولیمیا نروزا یا همان پرخوری عصبی نمی‌شود .
در ادامه خواهید آموخت چگونه هر دو مشکل را می‌توانید کنترل کنید .

پرخوری عصبی یا Bulimia nervosa چیست ؟


یک بیماری بسیار شدید و خطرناک در رفتارهای غذایی است . این افراد دوره های مکرر پرخوری های عجیب دارند و در پی آن با اعمال غیر طبیعی مانند استفراغ کردن یا ورزشهای مرگ آسا و یا استفاده از ملینهای قوی مواد غذایی خورده شده را دفع می کنند .
این چرخه های های مکرر پرخوری و رژیمهای عجیب و قریب معمولا موجب آسیب رساندن به تمام اندامها میشود ، در ابتدا تعادل آب و الکترولیتهای بدن بر هم ریخته و به دنبال آن آسیب به کلیه و قلب شروع میشود معمولا در آزمایش خون پتاسیم پایینی دارند که باعثبی حالی ،افسردگی و ضربان نامنظم قلب می‌شوند، بیماریهای گوارشی مانند ریفلاکس ، ازوفاژیت ( زخم مری ) ، گاستروپارس ( فلجهای موضعی در عضلات شکم )در این افراد شایع است ،استقراغهای مکرر در این افراد باعث آسیب به دندانها و تخریب کامل آن می‌شود . این افراد اگر به مواد مخدر و یا نوشابه نیزاعتیاد داشته احتمال اختلالات مر آفرینی را برای خودایجاد می‌کنند .

نشانه های رفتاری در بولیمیا نروزا ( پرخوری عصبی ) :

صحبت مداوم درباره وزن و ظاهر، تکه کلام همیشگی این افراد این است : رژیم دارم.
پشیمانی و احساس شرمساری و ندامت شدیدبعد از خوردنهای افراطی ،ترس از اینکه دیگران بفهمند چیزی خورده است ، محرمانه غذا می‌خورند ، این افراد معمولا بعد از خوردن چیزی بلافاصله اقدام به خرید آن کرده و غذا را جایگزین می‌کنند تا کسی متوجه خوردن آنها نشود .
افراد مبتلا به پور خوری عصبی معمولا چیزی به نام سیری را متوجه نمی‌شوند و تا هنگامی که حالت تهوع یا درد مانعشان نشود ادامه می‌دهند .
چرخه های مکرر پرخوری شدید و نخوردنهای شدید دارند ، اگر این فرد روزی با شما بیرون آمده باشد آنچنان غذا می‌خورد گویا از قحطی خارج شده و همین فرد در نوبت بعدی همراهی با شما ممکن است لب به هیچ چیزی نزند .
این افراد معمولا گونه های پف کرده دارند .
دندانها معمولا به دلیل تماس زیاد با اسید معده در استفراغهای مکرر تغییر شکل می‌دهند .
این افراد معمولا تغییرات وزنی مکرر حدود 5 کیلو افزایش و کاهش وزن را دارند.
علت بیماری پرخوری عصبی چیست ؟
هیچ علت خاصی تا به حال برای این بیماری مشخص نشده است ، اما کمبود عزت نفس از موارد مشترک بین این افراد است .
معمولا این افراد در سابقه خود ضربه یا ضربات روحی بسیار شدیدی دریافت کرده‌اند .
درمان بیماری پورخوری عصبی ( بولیمیا نروزا ) چیست ؟
روش درمان ثابتی در این بیماری وجود ندارد و هر فرد کیس مجزایی بوده و بساه به شدت بیماری ممکن است روند درمان متفاوتی را طی کند .
اولین گام :
بزرگترین و مهمترین گام پذیرش است ، فرد باید قبول کند و بپذیرد این کار را انجام می‌دهد و مهمتر از آن این عمل وی اشتباه است . تا پذیرش وجود نداشته باشد نکوهش و تحت فشار قرار دادن از سوی اطرافیان جهت تغییر رفتار هیچ نتیجه ای را در بر نخواهد داشت .
بایدشخصی امین به صحبتهای وی گوش دهد ، چه کسی بهتر از مشاور !!!
از افراد و مکانهایی که باعث تشدید رفتار شما می‌شود موقتا دور بمانید ، مجلات مد و خیاطی را موقتا کنار بگزارید.
با نظر متخصص روانپزشک ممکن است نیاز به دارو یا حتی بستری وجواد داشته باشد .
اگر خطایی در طول درمان از فرد سر زد نباید به معنای شکست باشد . بلکه باید نقطه شروعی مجدد و بازبینی رفتارها و دور کردن افکار مخرب از خود باشد .

روشهایی تخلیه استرس مانند جایگزینی و افزایش قدرت تحمل تحت نظارت روانکاو کمک شایانیدر شروع مجدد حملات خوردن خواهد نمود.

اما خوردن در هنگام عصبانیت با بیماری بولیمیا نروزا متفاوت است .

این افراد رفتارهای افراطی جهت جبران خوردن را معمولا انجام نمی‌هند ول ی معمولا دچار اضافه وزنهای شدیدی هستند (( ناگفته نماند اگر این افرادمراقب رفتار خود نباشند ممکن است دچار بیماری بولیمیا نوروزا یا پرخوری عصبی شوند))
غذا با تولید موادی مانند دوپامین ( هورمون پاداش) و اندورفین ( میتواند تا 8 برابر نسبت به مورفین اعتیاد آور تر باشد) می‌تواند هر فردی را که از نظر اراده دچار مشکل باشند و به دنبال ساده‌ترین راه جهت سرکوب فشار عصبی باشند وابسته به خود نماید .
این نوع خوردن را با کمی تمرین می‌توان تحت کنترل خود درآورد .
مهمترین گزینه در اینگونه اصلاح این نوع پرخوری سازماندهی سریع محیط در زمانهای فشارها و تغییرات در زندگی است ، یعنی مواد خوراکی را بلافاصله از منزل دور کنند و به هیچ عنوان به انبار مواد غذایی تبدیل نشوند .
تاخیر در خوردن :
روشی است که معجزه‌ای در زندگی این افراد ایجاد می‌کند بسیار ساده برای خوردن هر چیزی فقط 2 دقیقه به خود مهلت داده و بعدا تصمیم گیری کنند .
با همین تغییر ساده قسمت عمده‌ای از زیاده روی ها اتوماتیک وار حذف خواهند شد .
جهت بهبود وضعیت روحی و روانی خودو کنترل بیشتر بر خود می‌توانید از گیاهان دارویی آرامبخش مانند سنبل الطیب ، بهارنارنج، بادرنجبویه ، استوخودوس استفاده نمایید .
از همه مهمتر اعتماد به نفس خود را در مشکلات افزایش دهید . فراموش نکنید این مشکل همیشگی نیست و فقط قطعه کوچکی از پازل زندگی شماست و بالاخره خواهد گذشت ، اما چگونه گذشتن آن فقط به خویشتن شما بستگی دارند .
من آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم تو خواه از سخنم پند گیر خواه ملال

زیبایی ، سلامتی ، زندگی شاد ، احساس من نسبت به خودم و اطرافیانم تنها در درون افکار من است ، می‌توانیم تمام عمر بنالیم و از همه دنیا گله مند باشیم ، یا شزایط را به نفع خودتغییردهید .
اگر به دنبال عوض کردن دیگران و اطرافیان هستید هیچ نتیجه ای نخواهید گرفت .
همه چیز در درون خود شماست .
مانند همیشه برایتان آرزوی پیروز دارم

. . برای مطالعه شما

پرخوری عصبی (بلمیا نوروزا)
پرخوری عصبی (بلمیا نوروزا) پرخوری عصبی (بلمیا نوروزا) این اختلال شایع تر از بی اشتهایی عصبی بوده و عبارت است از خوردن غذا بیشتر از آن چه که افراد در شرایط و مدت مشابه می خورند و با احساس ...
کودکان بيش فعال
کودکان بيش فعال بچه های فلفلی روحيه کودکان و نوجوانان با يکديگر متفاوت است ولی همه آنها دوره هايي از هيجان و اضطراب را تجربه می کنند. برخی کودکان و نوجوانان بيش فعال هستند . دس...
تذکر مهم رژیم غذایی کتوژنیک بی...
تذکر مهم رژیم غذایی کتوژنیک بی... چند تذکر مهم رژیم غذایی کتوژنیک در بیماری های دستگاه عصبی:   1-    آزمایش ادرار می تواند راهی برای اثبات وجود کتوز باشد. مقدار کتون ادرار در...
نمونه یک رژیم غذایی کتوژنیک در...
نمونه یک رژیم غذایی کتوژنیک در... نمونه یک رژیم غذایی کتوژنیک در بیماری های عصبی این رژیم غذایی حاوی 5/8 گرم کربوهیدرات، 1/20 گرم پروتئین، 7/111 گرم چربی و 1200 کیلوکالری می باشد. صبحانه: ...