حساسیت غذایی و واکنش های نامطلوب به غذا1

حساسیت غذایی و واکنش های نامطلوب به غذا

«حساسیت غذایی» واکنش نامطلوب به غذاست که به علت عکس العمل ایمونولوژیکی ایجاد می شود. غذاهای متداول تحریک زا، شامل: تخم پرندگان، شیر گاو، بادام زمینی و ماهی هستند.
حساسیت غذایی به طور عمده در نوزادان بروز می کند و بیش تر این حساسیت ها تا سن 5 سالگی از بین می رود. حساسیت به بادام زمینی ممکن است تا آخر عمر ادامه یابد. به این واکنش ها عدم تحمل غذا نیز اطلاق می شود.
مکانیزم های عدم تحمل غذا شلمل: واکنش های ایمونولوژیکی (یعنی حساسیت غذایی)، نقص های آنزیمی، اثرات فارماکولوژیکی، حساسیت زایی و واکنش های سمی هستند. با وجود نگرانی عمومی از مواد افزودنی به غذا و فرایند آماده سازی غذا و نیز تأکید عمومی به استفاده از غذاهای طبیعی، بیش ترین حساسیت های غذایی نسبت به ترکیبات غذایی که به طور طبیعی یافت می شود به وجود می آید. با این وجود لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد، ادعاهای مطرح شده بر حساسیت غذایی نقادانه و موشکافی نبوده و بر پایه مدارک و شواهد معتبر، استوار نیستند. در این مقاله سعی شده است با تعریف اصطلاحات مربوط، واکنش های ایمونولوژیکی و واکنش های غیر ایمونولوژیکی به غذا، مورد بحث قرار گیرند.

تعاریف
حساسیت غذایی: حساسیت به غذا، بیش تر اوقات به اشتباه و برای هر واکنش نامطلوب، بدون توجه به مکانیزم آن به کار برده می شود. واکنش آلرژیک یک واکنش نامطلوب تکرار پذیر به یک ماده است که به وسیله پاسخ خای ایمونولوژیک ایجاد شده است. ماده تحریک کننده ممکن است خورده یا تزریق شده و یا تنفس شده باشد و یا فقط با پوست یا مخاط در تماس باشد.
عدم تحمل غذا: این عبارت به مکانیزم خاصی اطلاق نمی شود، بلکه به هر واکنش نامطلوب که به یک غذای خاص و یا ترکیب غذایی خاص به وجود می آید، نسبت داده می شود.
تنفر از غذا: به معنای اجتناب از غذاست به طوری که فرد به دلایل روانی مانند بی میلی، اکراه و یا تمایل افراطی به کاهش وزن و نیز آشفتگی های روانی از یک غذا اجتناب می کند.
عدم تحمل روانی: یک واکنش جسمانی ناخوشایند است که به وسیلۀ احساسات وابسته به نوعی خاص از غذا، به وجود می آید. عدم تحمل روانی هنگام مصرف غذا تحت شرایط عادی مصرف دیده می شود. اما چنان چه همان غذا در یک شکل غیر قابل تشخیص ارائه شود بروز نمی کند.
شوک آنافیلاکتیک: این اصطلاح به یک واکنش بسیار شدید و خطرناک اطلاق می شود که به صورت حاد و سریع ایجاد شده و همراه با نارسایی جریان خون است. آنافیلاکسی برای توصیف هرگونه واکنش آلرژیک که در نتیجۀ واکنش نوع خاصی از آنتی بادی های IgE رخ می دهد، نیز استفاده می شود.

. . برای مطالعه شما

آیا چاقی با فشار خون مرتبط می ...
آیا چاقی با فشار خون مرتبط می ... آیا چاقی با فشار خون مرتبط می باشد؟ آیا چاقی با فشار خون مرتبط می باشد؟ ارتباط نزدیکی میان چاقی خصوصا چاقی شکمی و فشار خون وجود دارد. در افراد چاق بیش ...
با تغذيه درست پيشگيري  ازديابت
با تغذيه درست پيشگيري ازديابت با تغذيه درست مي‌توان از بيماري ديابت پيشگيري كرد ميزان بيماري ديابت در روستائيان و به ويژه در زنان و افراد چاق بيشتر است. مسعود كيمياگر متخصص غدد در گفت‌وگو با...
میان وعده وچاشت مدارس
میان وعده وچاشت مدارس میان وعده های مدرسه:گاهی اوقات والدین توجهی به تغذیه ندارند و برای میان وعده تنقلات مضر را در کیف بچه ها قرار می دهند. اما این نگرانی وجود دارد که با ادامه این ...
آزمایش های تشخیص حساسیت غذایی
آزمایش های تشخیص حساسیت غذایی آزمایش های تشخیص حساسیت غذایی: آزمون تلقیح پوستی و تست های خونی ای (RAST) که وجود آنتی بادی های IgE را در برابر آنتی ژن های خاص بررسی می کنند، آزمون های ساده ا...