حساسیت غذایی و واکنش های نامطلوب به غذا

حساسیت غذایی و واکنش های نامطلوب به غذا

«حساسیت غذایی» واکنش نامطلوب به غذاست که به علت عکس العمل ایمونولوژیکی ایجاد می شود. غذاهای متداول تحریک زا، شامل: تخم پرندگان، شیر گاو، بادام زمینی و ماهی هستند.
حساسیت غذایی به طور عمده در نوزادان بروز می کند و بیش تر این حساسیت ها تا سن 5 سالگی از بین می رود. حساسیت به بادام زمینی ممکن است تا آخر عمر ادامه یابد. به این واکنش ها عدم تحمل غذا نیز اطلاق می شود.
مکانیزم های عدم تحمل غذا شلمل: واکنش های ایمونولوژیکی (یعنی حساسیت غذایی)، نقص های آنزیمی، اثرات فارماکولوژیکی، حساسیت زایی و واکنش های سمی هستند. با وجود نگرانی عمومی از مواد افزودنی به غذا و فرایند آماده سازی غذا و نیز تأکید عمومی به استفاده از غذاهای طبیعی، بیش ترین حساسیت های غذایی نسبت به ترکیبات غذایی که به طور طبیعی یافت می شود به وجود می آید. با این وجود لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد، ادعاهای مطرح شده بر حساسیت غذایی نقادانه و موشکافی نبوده و بر پایه مدارک و شواهد معتبر، استوار نیستند. در این مقاله سعی شده است با تعریف اصطلاحات مربوط، واکنش های ایمونولوژیکی و واکنش های غیر ایمونولوژیکی به غذا، مورد بحث قرار گیرند.

تعاریف
حساسیت غذایی: حساسیت به غذا، بیش تر اوقات به اشتباه و برای هر واکنش نامطلوب، بدون توجه به مکانیزم آن به کار برده می شود. واکنش آلرژیک یک واکنش نامطلوب تکرار پذیر به یک ماده است که به وسیله پاسخ خای ایمونولوژیک ایجاد شده است. ماده تحریک کننده ممکن است خورده یا تزریق شده و یا تنفس شده باشد و یا فقط با پوست یا مخاط در تماس باشد.
عدم تحمل غذا: این عبارت به مکانیزم خاصی اطلاق نمی شود، بلکه به هر واکنش نامطلوب که به یک غذای خاص و یا ترکیب غذایی خاص به وجود می آید، نسبت داده می شود.
تنفر از غذا: به معنای اجتناب از غذاست به طوری که فرد به دلایل روانی مانند بی میلی، اکراه و یا تمایل افراطی به کاهش وزن و نیز آشفتگی های روانی از یک غذا اجتناب می کند.
عدم تحمل روانی: یک واکنش جسمانی ناخوشایند است که به وسیلۀ احساسات وابسته به نوعی خاص از غذا، به وجود می آید. عدم تحمل روانی هنگام مصرف غذا تحت شرایط عادی مصرف دیده می شود. اما چنان چه همان غذا در یک شکل غیر قابل تشخیص ارائه شود بروز نمی کند.
شوک آنافیلاکتیک: این اصطلاح به یک واکنش بسیار شدید و خطرناک اطلاق می شود که به صورت حاد و سریع ایجاد شده و همراه با نارسایی جریان خون است. آنافیلاکسی برای توصیف هرگونه واکنش آلرژیک که در نتیجۀ واکنش نوع خاصی از آنتی بادی های IgE رخ می دهد، نیز استفاده می شود.

. . برای مطالعه شما

واحد های مواد غذایی
واحد های مواد غذایی میلی لیتر (سی سی) = 1 گرم                                    1 لی...
رژیم غذایی سندرم ورنیک – کورسا...
رژیم غذایی سندرم ورنیک – کورسا... رژیم غذایی سندرم ورنیک – کورساکوف تعریف کلی سندرم ورنیک – کورساکوف هدفها سندرم ورنیک – کورساکوف کفایت تغذیه ای سندرم ورنیک – کورساکوف ارزیابی تغذیه ای سندرم ور...
برنامه غذایی در ایدز
برنامه غذایی در ایدز ويتامين ها و مواد معدنی مهم مورد نياز افراد آلوده به HIV  برنامه غذایی در بیماری ایدز         ويتامين ها ومواد معدنی ...
تداخلات وارفارین با رژیم غذایی
تداخلات وارفارین با رژیم غذایی   قرص وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که مدت زمان انعقاد خون را طولانی می‌کند و باعث می‌شود تشکیل لخته به طول بینجامد و لذا مانع تشکیل لخته در قلب و عروق م...