توصیه های طلائی «تغذیه»
توصیه های طلائی «تغذیه» از پروفسور ...
1- مهمترین نکته حفظ سلامتی، نوع غذای مصرفی روزانه است. به دو مورد زیر دقت کنید:
در رژیم غذایی روزانه باید حتی المقدور از مواد غذایی گیاهی، به جای مواد غذایی حیوانی استفاده شود.
چون تأمین کننده انرژی بدن از سه منبه هیدرات کربن، چربی و پروتئین است لذا باید سعی شود روزانه 50 درصد مواد غذایی به هیدرات کربن (منابع گیاهی) و 25 رصد مواد غذایی به پروتئین و 25 درصد دیگر به چربی ها اختصاص یابد.
2- از مصرف بی رویه چربی ها (جامد و مایع) جداً باید خودداری کرد. چربی در مقایسه با سایر مواد غذایی دیگر، حامل بیشتری انرژی است (هر گرم چربی حاوی 9 کیلوکالری انرژی است ولی پروتئین یا هیدرات کربن به ازای هر گرم معادل 4 کیلوکالری انرژی دارد). در نتیجه هر گرمی که بیشتر از نیاز بدن مصرف شود، در بدن ذخیره شده و علاوه بر افزایش وزن، باعث تولید امراض و ناراحتی های مختلف می شود.
3- هم اکنون تصمی بگیرید، از مصرف بی رویه غذا پرهیز کنید. دقت داشته باشید که هنگام مصرف غذای روزانه، این کیفیت غذا است که مطرح است و نه کمیت آن. خداوند کریم می فرماید بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید، مادران عزیز باردار باید توجه داشته باشند که به طور کلی نباید برای دو نفر غذا بخورند بلکه باید به فکر دو نفر باشند.
4- تا آنجا که ممکن است از مصرف گوشت قرمز که خاصیت جذبی دارد بپرهیزید. زیرا در تولید مواد مضری مانند رادیکال های آزاد نقش بسزایی دارد. توجه داشته باشید بیشتر گوشت ها چربی دارند و هر چربی که منشأ حیوانی داشته باشد، محتوی کلسترول است. افزایش میزان کلسترول در خون سبب رسوب در دیواره های رگها و به خطر انداختن سلامتی می شود.
5- باید بخاطر سپرد که خانم ها بعد از دوران یائسگی و آقایان، هیچگاه نباید مواد حاوی ویتامین C را همراه با غذا مصرف کنند. بهترین زمان مصرف ویتامین C قبل از غذا است. تحقیقات نشان داده است که ویتامین C به خاطر داشتن خاصیت احیاء (ردوکسیون)، آهن موجود در مواد غذایی گیاهی را که به حالت سه ظرفیتی است به حالت دو ظرفیتی تبدیل تبدیل می کند که در این صورت آهن، اجازه ورود به جریان خون را می گیرد.
افزایش آهن در خون سبب افزایش تولید رادیکال های آزاد و آخر باعث پایداری هیدروکسیل رادیکال می شود. پس از آن وارد غشای دو جداره ای هسته سلول شده و با ایجاد جهش (موتاسیون) موجب تغییرات ژنتیکی در ساختار سلول می شود که به این وضعیت اکسیداتیو استرس می گویند، در این حالت است که احتمال بروز سرطان بالا می رود. بهترین راه مبارزه و جلوگیری از سرطان ویتامین هایی از دسته آنتی اکسیدان است که نقش بسیار مهمی در جذب رادیکال های آزاد دارند. این دسته عبارتند از: بتا کاروتین (ویتامین A)، توکوفرول (ویتامین E)، اسید اسکوربیک (ویتامین C) هستند.
6- به خاطر داشته باشید که در طول روز حداقل یک بطری آب را حتماً بنوشید و هیچ گاه برای رفع تشنگی از نوشابه های شیرین و مضر استفاده نکنید. چای به خاطر وجود ماده ای به نام پلی فنول نوشیدنی مفیدی است. پلی فنول ها با فعل و انفعالاتی که در بدن تشکیل می دهند مانع جذب آهن های آزاد در جریان خون می شوند.
7- مصرف سبزیجات تازه به ویژه پیاز و سیر را هرگز فراموش نکنید. مواد محلول در آب مانند دی سولفید که به وفور در پیاز وجود دارد و به راحتی از طریق سیستم جذبی روده وارد جریان خون می شود با تبدیل به سولفید و تیول با آهن های آزاد در خون تشکیل گروه می دهد و مانع از زیاد شدن رادیکال های اکسیژنی می شود.
8- از غذاهایی استفاده کنید که نیاز بدنتان را تأمین کند نه غذاهایی که به آنها علاقمند هستید. پدر علم پزشکی «سقراط» گفته است که «تغذیه سالم شفای همه دردها است».
9- تغذیه سالم زمانی مفید است که همراه با سلامت روانی باشد. امروزه ثابت شده است که خندیدن، بخشیدن و فراموش کردن سه دلیل مهم برای سلامت روح و روان انسان و پایه و اساسی برای تغذیه سالم است.
10- تغذیه سالم هیچ وقت به یک بدن مضطرب کمک نخواهد کرد.
خود را دوست داشته باشید و سلامتی خود را با عمری طولانی بیمه کنید چرا که سلامتی بهترین نعمت خداوند کریم است.
. . برای مطالعه شما



