Mistakes in diseases

اشتباهات غذایی

عادات غذايي غلط در بيماريها
•    به هنگام بيماري در بعضي اجتماعات، عادات غذايي خاصي وجود دارد كه بيشتر آنها براي سلامت انسان مفيد نيست؛ مثلا برخي از افراد به هنگام ابتلا به اسهال، از مصرف آب خودداري ميكنند. اين عادت، خطرناك بوده و ميتواند به علت از دست رفتن آب بدن و جبران نشدن آب از دست رفته، حتي منجر به مرگ، بخصوص در كودكان و افراد مسن شود.
•    همچنين در بيماريهاي عفوني و تب دار بعضي ممنوعيتهاي غذايي مرسوم است كه ميتواند موجب سوء تغذيه و تشديد بيماري شود و به اين ترتيب به سلامت انسان لطمه وارد آورد. مثلا بسياري از افراد به هنگام سرما خوردگي از مصرف مركبات و برخي ميوههاي ديگر خودداري ميكنند و يا از مصرف سبزي امتناع ميورزند. همچنين در دوران سرما خوردگي برخي از اشخاص ماست را از برنامه غذايي خود حذف ميكنند. مصرف ميوه و سبزي به علت دارا بودن ويتامين و مواد معدني، موجب افزايش مقاومت بدن در برابر بيماريها شده و به بهبود بيماري و حفظ سلامت انسان كمك مينمايد. ماست از منابع بسيار خوب پروتئين محسوب ميشود و پروتئين در حفظ مقاومت و افزايش قدرت ايمني بدن در برابر عفونتها مؤثر است در ضمن ماست از منابع خوب كلسيم، فسفر و ويتامينهاي گروه B ميباشد. بنابراين مصرف آن مفيد است البته ميوههاي ترش و نيز ماست ترش ممكن است موجب تحريك قسمتهاي فوقاني دستگاه تنفسي شود و در نتيجه ايجاد سرفه نمايد، بنابراين بهتر است به هنگام سرماخوردگي از مصرف ميوههاي ترش و ماست مانده پرهيز شود.
     بعضي از افراد تصور ميكند تمايل و رغبت  بسیار  به مصرف برخي مواد غذايي به علت نياز آنها به اين مواد است. مثلا اگر فردي تمايل فراوان به مصرف شيريني داشته باشد، بدنش به شيريني نيازمند است و يا اگر شخصي رغبت زياد به خوردن غذاهاي شور و پر نمك داشته باشد، اين به علت احتياج بدن به نمك است. حال آنكه به جز در برخي موارد مانند احساس تشنگي كه نشانگر كمبود آب بدن و نياز به آب است، اكثرا عادات غذايي، شكل دهنده تمايل و رغبت فرد به مصرف بعضي مواد خوراكي است.
     چنانچه در دوران طفوليت، كودك را عادت به مصرف بعضي مواد غذايي بدهيم، در بزرگسالي و يا تا پايان عمر نيز بطور معمول اين عادت با او خواهد ماند . بنابراين بازنگري عادات غذايي و بررسي اين عادات از نظر تأثيري كه در سلامت انسان دارند، بسيار ضروري است. عادات غذايي از مهمترين عوامل در شكل گيري الگويي غذايي ميباشد و ميتواند موجب حفظ سلامت انسان شده و يا بر عکس  فرد راد معرض  اختلالات قرار دهد .
     عادات غذايي، قابل تغيير هستند و ميتوان آنها را تغيير داد و عاداتهاي صحيح و مناسب را جانشين آنها كرد.

. . برای مطالعه شما

کنکوری ها بخوانند (تقویت حافظه...
کنکوری ها بخوانند (تقویت حافظه... تقويت كننده هاي مغز: براي مغز بخوريد                    آيا شماره تلفن يا اسم كسي را فراموش كرده ايد آيا نمي دانيد كه كليدها را كجا گذاشته ايد احتمالاً همه تقصي...
نیازهای اساسی آموزش در دیابت
نیازهای اساسی آموزش در دیابت نیازهای اساسی آموزش در دیابت فرد مبتلا به دیابت باید مهارت و اطلاعات کافی را در زمینه های زیر بدست آورد:•    اهداف درمان فوری•    ...
چاقی بیماری مخصوص ثروتمندها
چاقی بیماری مخصوص ثروتمندها تاثیر جنسیت و وضعیت اقتصادی بر چاقی و اضافه وزن جنس جنس نیز یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد چاقی می باشد. متابولیسم پایه در مردان بالاتر از زنان بوده و به همی...
بادام زمینی
بادام زمینی خواص بادام زمینی یکی از دانه های روغنی بسیار با ارز و خوش طعمی است که به آن پسته شامی نیز می گویند این دانه از گیاهی یک ساله بدست می آید زادگاه اولیه این گیاه ...