Mistakes in diseases

اشتباهات غذایی

عادات غذايي غلط در بيماريها
•    به هنگام بيماري در بعضي اجتماعات، عادات غذايي خاصي وجود دارد كه بيشتر آنها براي سلامت انسان مفيد نيست؛ مثلا برخي از افراد به هنگام ابتلا به اسهال، از مصرف آب خودداري ميكنند. اين عادت، خطرناك بوده و ميتواند به علت از دست رفتن آب بدن و جبران نشدن آب از دست رفته، حتي منجر به مرگ، بخصوص در كودكان و افراد مسن شود.
•    همچنين در بيماريهاي عفوني و تب دار بعضي ممنوعيتهاي غذايي مرسوم است كه ميتواند موجب سوء تغذيه و تشديد بيماري شود و به اين ترتيب به سلامت انسان لطمه وارد آورد. مثلا بسياري از افراد به هنگام سرما خوردگي از مصرف مركبات و برخي ميوههاي ديگر خودداري ميكنند و يا از مصرف سبزي امتناع ميورزند. همچنين در دوران سرما خوردگي برخي از اشخاص ماست را از برنامه غذايي خود حذف ميكنند. مصرف ميوه و سبزي به علت دارا بودن ويتامين و مواد معدني، موجب افزايش مقاومت بدن در برابر بيماريها شده و به بهبود بيماري و حفظ سلامت انسان كمك مينمايد. ماست از منابع بسيار خوب پروتئين محسوب ميشود و پروتئين در حفظ مقاومت و افزايش قدرت ايمني بدن در برابر عفونتها مؤثر است در ضمن ماست از منابع خوب كلسيم، فسفر و ويتامينهاي گروه B ميباشد. بنابراين مصرف آن مفيد است البته ميوههاي ترش و نيز ماست ترش ممكن است موجب تحريك قسمتهاي فوقاني دستگاه تنفسي شود و در نتيجه ايجاد سرفه نمايد، بنابراين بهتر است به هنگام سرماخوردگي از مصرف ميوههاي ترش و ماست مانده پرهيز شود.
     بعضي از افراد تصور ميكند تمايل و رغبت  بسیار  به مصرف برخي مواد غذايي به علت نياز آنها به اين مواد است. مثلا اگر فردي تمايل فراوان به مصرف شيريني داشته باشد، بدنش به شيريني نيازمند است و يا اگر شخصي رغبت زياد به خوردن غذاهاي شور و پر نمك داشته باشد، اين به علت احتياج بدن به نمك است. حال آنكه به جز در برخي موارد مانند احساس تشنگي كه نشانگر كمبود آب بدن و نياز به آب است، اكثرا عادات غذايي، شكل دهنده تمايل و رغبت فرد به مصرف بعضي مواد خوراكي است.
     چنانچه در دوران طفوليت، كودك را عادت به مصرف بعضي مواد غذايي بدهيم، در بزرگسالي و يا تا پايان عمر نيز بطور معمول اين عادت با او خواهد ماند . بنابراين بازنگري عادات غذايي و بررسي اين عادات از نظر تأثيري كه در سلامت انسان دارند، بسيار ضروري است. عادات غذايي از مهمترين عوامل در شكل گيري الگويي غذايي ميباشد و ميتواند موجب حفظ سلامت انسان شده و يا بر عکس  فرد راد معرض  اختلالات قرار دهد .
     عادات غذايي، قابل تغيير هستند و ميتوان آنها را تغيير داد و عاداتهاي صحيح و مناسب را جانشين آنها كرد.

. . برای مطالعه شما

آلودگی میوه ها
آلودگی میوه ها آلودگی میوه ها به محض این که میوه ها در باغ ها برداشت شد و در جعبه، قوطی، زنبیل و یا وسایل حمل دیگر قرار داده شدند، میکروب های عامل فساد موجود در بعضی از این مح...
بررسي ارتباط عادات غذايي با قن...
بررسي ارتباط عادات غذايي با قن... بررسي ارتباط عادات غذايي با قندخون و هموگلوبين گليكوزيله در بيماران ديابتي نوع دو نازيلا كسائيان، بدرالملوك فرقاني، بابك فقيه ايماني، دكتر مهرداد حسينپور، دكتر ...
نمونه رژیم غذایی مایع صاف
نمونه رژیم غذایی مایع صاف نمونه رژیم غذایی مایع صاف (900 کیلو کالری):این رژیم حاوی 203 گرم کربوهیدرات، 14 گرم پروتئین و 5 گرم چربی است.   صبحانه: ساعت10: ناهار: 4بعدازظهر...
تغذيه درماني افراد نابارور(ناز...
تغذيه درماني افراد نابارور(ناز... تغذيه درماني افراد نابارور اخيراً تحقيقاتي در زمينه تأثير مواد سمي محيطي بر باروري زوجين صورت گرفته است. ما هر روز بامقادير زيادي از مواد شيميايي در تماس هستيم...