اختلالات هورمونی ،نازایی وچاقی در زنان و مردان
اختلالات هورمونی ،نازایی وچاقی در زنان و مردان
تعداد و مقدار هورمونهای بافت چربی آنقدر زیاد است ، که بعضی آنرا غده چربی می نامند . قسمت عمدهای از این هورمونها هورمونهای استروژنی هستند .
در مردان این هورمون با تاثیر بر روی بیضه ها باعث کاهش تولید اسپرم میگردد و به طور متوسط هر 9 کیلوگرم اضافه وزن 10% احتمال نازایی در مردان را افزایش میدهد . رمدان چاق 26% هورمون تستوسترون ( هورمون مردانه ) کمتری دارند .
این در حالی است که اختلالات در خانمها بسیار بیشتر است . چاقی با بی نظمی قاعدگی، تاخیر در باروری در زنان میگردد ، حتی اگرحامله شوند احتمال اینکه بتوانند حاملگی را به آخر برسانند کمتر میشود .
چاقی باعث ایجاد مقاومت به انسولین و افزایش سطح انسولین با بیماری سندروم تخمدان پلی کیسیتیک ( PCOD ) ارتباط دارد .
حتی آمار موفقیت در بیماران چاقی که به روشهای مصنوعی مانند IVF یا IUI نیز حامله میشوند بسیار کمتر از افرادی ا وزن متعادل هستند .
در افراد چاق زمان بارداری بیماریهایی مانند مسمومیت بارداری ، اکلامپسی و پره اکلامپسی ، دیابت بارداری ، عفونتهای ادراری ، فشار خون بارداری و احتمال سزارین بسیار بیشتر از افراد با وزن متعادل است .
همچنین احتمال بروز نقصهای لوله عصبی در کودکان مادران چاق وجود دارد. اثر حفاظتی اسید فولیک برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین افراد چاق اصلا به اندازه اثر آن در افراد معمولی نیست .
خوشبختانه تقریبا تمام این مشکلات با لاغر شدن از بین میرود ، پس بهترین حالت این است فرد چاق قبل از هر تصمیمی برای حاملگی ابتدا به وزن متعادل خویش رسیده سپس اقدام به بارداری نماید .
. . برای مطالعه شما



