تاثیر رژیم غذایی بر سقط جنین مکرر
تاثیر رژیم غذایی بر سقط جنین مکرر
رژیم غذایی در سقط جنین شاید بسیاری از خانمها سقط جنین را تجربه کرده باشند گرچه یک تحول روانی در مادر میشود اما خوشبختانه در ۹۵ درصد موارد بارداری بعدی بدون هیچ مشکلی به اتمام می رسد و فرزند متولد خواهد شد .
مقابل این موضوع که گفته میشود یک سقط اهمیت چندانی ندارد اما بیش از دوبار یا سقط های مکرر می توانند مشکلات بسیاری پیش آورند. بین نیم تا سه درصد زنان در عرصه زندگی خود سقط را تجربه می کنند موضوعی که سبب بروز حالت منفی احساسی در والدین و سوالات بسیاری برای پزشکان میشود ، نداستن علت واقعی سقط است .
در نیمی از موارد پزشک نمی تواند دلیل سقط را مشخص کند دلایل سقط جنین مکرر بسیار زیاد است و علل فراوانی دارد زیرر نظر گرفتن مشکلات پزشکی یک خانواده تغییر کروموزوم های زن و مرد برای یافتن این موضوع که آیا ناهنجاری وجود دارد یاخیر، بسیاری از بیماری ها، ایمن سازی و واکسیناسیون ، مشکلات انعقاد خون ،مشکلات هورمونی، مشکلات رحمی و غیره از این جمله هستند.
امروزه محققان غیر از این موارد روی یکی دیگر از دلایل ناشناخته سقط مکرر یعنی دلایل تغذیهای سقط جنین تمرکز کردهاند.
محققان پیش از اینها نشان داده بودند چاقی یا لاغری مفرط تاثیر منفی بر باروری و تخمک گذاری دارند و حتی میتوانند در صورت بارداری مادران سبب سقط جنین گردد .
اما افرادی که اونی که انگیزه توده بدنی و بی ام آی BMI پایین تر از هجده و نیم یا بالاتر از ۳۰ باشد بیشتر می شود ، آنچه اهمیت بسیار دارد چربی های دور شکم است و از آنجا که چربی های شکمی ، کنترل قند خون را تحت تاثیر قرار میدهند و میتوانند سبب سقط جنین شود ، جالب است بدانید داشتن وزن بالا بر آندومتر و رحم نیز تاثیر گذار است و در هر چه میزان اضافه وزن بالاتر رود کیفیت تخمک پایین تر آمده و رشد جنین را تحت تاثیر میگذارد.
سقط جنین در این خانم ها بسیار دیده میشود و فرقی نمیکند که این خانم ها طبیعی باردار شده باشند یا به روش مصنوعی ( IVF یا IUI ) به همین دلیل ساده است خانم های چاقی که مایل به بارداری با روش مصنوعی هستند ابتدا باید وزن خود را وزن کاهش دهند و لاغر شوند وگرنه سقط مجدد میتواند در بارداری های بعدی هم تاثیر منفی بگذارد.
تحقیقات نشان دادن زنانی که دچار سقط مکرر می شوند کمبود ویتامین B9 و B2 یا اسید فولیک دارند .
این مشکلات حاصل پلی مورفیسم ژنتیک هستند که از جذب ویتامین گروه ب جلوگیری میکند و اگر مواد غذایی آنها حاوی مقدار کمی اسید فولیک باشد کمبود آن میتواند اثر بسیار مضری بر جنین بگذارد همین دسته از زنان در صورتی که به طور مرتب ویتامین گروه ب را مصرف کنند از سقط پیشگیری خواهند کرد و در صورتی که طی دوران بارداری و قبل از آن اسید فولیک مصرف کنند سقط جنین ۵۷ درصد کاهش خواهد یافت.
. . برای مطالعه شما



