تغذيه و رژیم درمانی در بيماري لوپوس
تغذيه و رژیم درمانی در بيماري لوپوس
در بیماری لوپوس سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت پيوندي به ويژه در مفاصل حمله می کند و باعث التهاب آن می گردد سيستم ايمني اين بيماران به جاي دفاع حمايت ازبدن فرد به بافتهای بدن حمله مي کند و موجب تخریب بافت همبند می گردند .
علت به وجود آمدن این بیماری هنوز به درستی مشخص نشده است اما منشا ء بيماري را توليد زياد اينترفرون 1 و ديگر عوامل سايتوتوكسيك (فشار های عصبی و روانی )بيان مي كنند.
علائم شایع اين بيماري لوپوس عبارتند از :
خستگي مفرط ،دردمفاصل ، التهاب مفاصل ، تب بدون علت،قرمزي هاي پوستي ، زخم در دهان و اختلالات عملکردی كبدي است .
بیماری لوپوس يك بيماري خود ايمني است كه روي همه ارگان هایبن اثر مي گذارد . اين افراد با اختلال در عملكرد كليه ها روبرو مي شود كه منجر به دفع پروتئين مي گردد
در خانم ها معمولا این در سنين باروري دیده مي شود.
اشتباه در تشخیص بیماری لوپوس :
بعضی از داروهامانند پروكايناميد، هيدرالازين ، متيل دوپا و كلرپرومازين موجب بروز علايمي شبيه لوپوس مي شوند و مکن اشتباه در تشخیص کادب لوپوس شود
. آلودگي های محيط و زباله های صنعتي موجب افزايش آمار ابتلا به لوپوس مي شود. قرار گرفتن درمعرض اشعه ماوراء بنفش نور آفتاب ،باعث تحریک و تشدید علائم پوستی بیماری لوپوس می شود .
تغذيه و رژیم درمانی درماني در بيماري لوپوس
هیچ رژيم غذايي خاصی جخت بیماری لوپوس وجو ندارد برنامه رژیم غذایی هر فرد باید با توجه به شرايط فردتنظیم ، يك رژيم غذايي خاصخود فرد براي او تجويز مي شود.در بیماران مبتلا به لوپوس که کلیه دفع پروتئین می نماید نياز به پروتئين باید در نظر گرفته شود پروتئین رژیم غذایی فرد مبتلا به لوپوس باید دارای ارزش بیولوژیکی بالا باشد
با توجه مصرف دارئهای کورتون و سرکوبگر سیستم ایمنی در لوپوس (داروهای استروئيدي ) باید تعادل آب و الکترولیت را در نظر گرفته و سديم و مايعات محدود می گردد تا از ادم ( ورم کردن ) فرد مبتلا به لوپوس جلوگیری شود .
دريافت انرژي ( کالری )(چاق یا لاغر شدن ؟؟)
رژیم غذایی در لوپوس از نظر انرژی باید به گونه ای باشد که نه باعث چاقی نه لاغری قرد گردد و وزن نرمال فرد حفظ گردد.
در مواردی که دفع پروتئین زیاد است باید : انرژي، پروتئين و چربي کاهش یابد در این صورت مي تواند موجب كاهش قابل توجه در عملكرد گليه و دفع پروتئين زياد از ادرار شود .
اضافه کردن روزانه 30 گرم دانه برزك كه داراي اسيد چرب غیر اشباع مي باشد ،موجب بهبود عملكرد كليه می شود . غذاهايي كه غني از اسيد چرب امگا-3 ( مانند ماهی های روغنی )می تواند در كاهش التهاب ناشي از لوپوس موثر واقع شود مصرف آنتي اكسيدانها باعث كاهش علايم بیماری لوپوس می شود
افراد مبتلا به بیماری لوپوس آلرژي های غذايي بيشتري نسبت به افراد دیگر دارند .
کشیدن سيگار باعث افزايش ريسك پيشرفت لوپوس می گردد.
استفاده از گوشت گاو و لبنيات می تواند موجب واکنش های آلرژيك در افراد مبتلا به لوپوس شود. پروتئين كازئين موجود در شير گاو می تواند موجب تحريك سيستم ايمني مي شود. اكثر بيماران مبتلا به لوپوس دچار عدم تحمل به شير و لبنيات مي باشند.كم خوني در اين بيماران مبتلا به لوپوس بسيار شايع مي باشد،اما كم خوني این افراد ارتباطی به دريافت آهن ندارد
ويتامين C، E ،بتا كاروتن و سلنيوم ،به علت خاصیت آنتي اكسيدانی قوی موجب بهبود علايم لوپوس می گردد .
گردآوری:
جواد سبحانی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تلفن مشهد: 6064720
. . برای مطالعه شما



