چند راهنمايي کلي رژيمي
چند راهنمايي کلي رژيمي
توصيه عمومي |
توصيه ويژه |
آموزش |
کاهش مصرف چربي بخصوص چربي اشباع شده وکلسترول |
|
جايگزين کردن گوشت گاو بدون چربي، مرغ و بوقلمون بدون پوست، ماهي و صدف (بجز ميگو)، به جاي گوشتهاي پر چربي. |
افزايش مصرف کربوهيدراتها بخصوص کربوهيدراتهاي پيچيده (کمپلکس) و فيبر |
|
مصرف حداقل 5 واحد ميوه و سبزيها در روز، شامل سيب زميني و آنهايي که از لحاظ ويتامين A و ويتامين C غني هستند (پرتغال و سبزيهاي برگدار سبز و زرد). |
دريافت پروتين در حد اعتدال |
|
مصرف غذاهاي با پروتين بالا در حد اعتدال، محدود کردن مصرف گوشت ها به 200 گرم در روز. |
محدود نمودن دريافت نمک طعام |
محدود کردن دريافت نمک طعام تا 6 گرم (يک قاشق مرباخوري) يا کمتر در روز |
در هنگام خوردن غذا نمک اضافه نکنيد. |
حفظ دريافت کافي کلسيم |
مصرف کلسيم در حد RDA بخصوص براي بالغين و زنان جوان تا 25 سال روزانه 1200 ميلي گرم مي باشد. |
افزايش دريافت روزانه شير بدون چربي يا کم چربي يا محصولات لبني حد اقل 2 تا 3 واحد ( 1 ليوان شير يا جانشين هاي آن ). |
تاکيد رژيم غذايي بر پيشگيري از سرطان |
کاهش مصرف چربي تا 30 درصد کل کالري: مصرف غذاهاي غني از ويتامين هاي A و C: گنجاندن سبزيهاي خانواده کلم در رژيم غذايي و اجتناب از مصرف مواد سرطانزا |
گنجاندن براکلي، کلم بروکسل، گل کلم، شلغم، کلم پيچ، به صورت مکرر در برنامه غذايي. |
کودکان، افراد بالغ و زنان در سنين زايمان بايد غذاهايي مصرف کنند که منابع خوبي از آهن باشند. |
|
خوردن گوشت قرمز بدون چربي، ماهي، لوبيا، غلات کامل و مصرف روزانه غلات غني شده با آهن. |
سيستم آب مصرفي در جامعه بايد شامل فلورايد در سطوح مطلوب باشد که از بيماريهاي دندان پيشگيري کند. |
|
نوشيدن آب محتوي فلورايد تاسطح تقريبا 1 ppm هنگامي که آب فلوئوره در دسترس نيست، از خمير دندانهاي فلوئوردار استفاده شود، در غير اين صورت، از ساير مکمل هاي فلئوردار استفاده شود. |
اجتناب از دريافت مکملهاي رژيمي در مقادير اضافه بر RDA به طور روزانه |
|
در صورت نياز به مکملهاي ويتامين و املاح، مصرف آنها در حد اعتدال باشد (براي پيشکيري از مسموميت در بدن) |
تعادل در دريافت مواد غذايي و فعاليت فيزيکي جهت دست يابي به وزن مناسب و حفظ آن |
|
کاهش وزن، تا سطح مناسب و انجام ورزشهاي هوازي به ميزان حداقل 2 بار در هفته. |
. . برای مطالعه شما



