مشخصات رژيم غذايي بيماران مبتلا به الزايمر
مشخصات رژيم غذايي بيماران مبتلا به الزايمر
1-فراهم كردن انرژي كافي در رژیم غذایی براي جلوگيري از كاهش وزن به مقدار KG/ KCAL 35 است
2- در اين بيماري تامين ويتامين D و E و املاح سلنيوم و فلورايد ميتئحوان در بهبود بيماري موثر باشد .
3- در صورت وجود اختلال در بلع ،تغيير غلظت غذا (به مايع غليظ يا پوره ) توصيه مي شود .در غير اين صورت ، براي آسانتر كردن عمل خوردن ،استفاده از غذا هاي تكه شده و نرم (تكه مرغ ، ساندويچ تكه شده ) توصيه مي شود .
4- افزايش فيبر خوراكي و مايعات مصرفي براي پيشگيري از يبوست توصيه مي شود .
5- فراهم ساختن آب و مايعات به مقدار كافي توصيه مي شود .
6- بهتر است مواد غذايي در حجم كمتر ولي در تعداد دفعات بيشتر صرف شوند .
نمونه رژيم غذايي در بيماري آلزايمر
به بخش ديسفاژي مراجعه شود
ملاحظاتي در زمينه داروهاي معمول
- 1- تاكرين : راي بالا بردن سطح استيل كولين مغز تجويز مي شود و باعث دل درد ، افزايش آزمون كبدي ،سوء هاضمه ،كاهش اشتها ،يبوست ، اسهال ، استفراغ يا كاهش وزن مي شود .
- 2- Hydergine (Ergoloid Mesylates ): براي رساندن خون به مغز تجويز شود . حالت تهوع واختلالات دستگاه گوارش از عوارض آن است .
- 3- داروهاي ملين جهت پيشگيري از يبوست تجويز مي شوند .
تذكر مهم
در مرحله آخر بيماري ، در صورت وجود اختلال در بلع ، تغذيه با لوله مي تواند اتنخاب مناسبي باشد . اگر از تغذيه با لوله استفاده نشود ، بيمار به زمان صولاني تري براي صرف غذا نياز دارد . همچنين غلظت مواد غذايي بايد متناسب با وضعيت بيماري وي باشد .
. . برای مطالعه شما



