رژیم غذایی در بیماری های دستگاه عصبی

رژیم غذایی در بیماری های دستگاه عصبی

رژیم غذایی بیماری عصبی
رژیم غذایی غذایی کتوژنیک
اهداف: این رژیم غذایی به منظور ایجاد و حفظ کتوز از طریق افزایش چربی و کاهش کربوهیدرات و پروتئین رژیم غذایی، برای کودکان مبتلا به صرع تجویز می شود.
کفایت تغذیه ای:
این رژیم غذایی از نظر ویتامین های گروه B، C، آهن و کلسیم، ناکافی می باشد، ولی از نظر سایر مواد مغذی کافی است.
موارد کاربرد:
1-    در مواقعی که درمان دارویی به تنهایی قادر به جلوگیری از صرع کودکان نیست.
2-    برای کودکان مبتلا به صرع در سنین زیر 10 سال بویژه سنین 5-2 سال مؤثرتر می باشد، زیرا میزان مطلوب کتون پلاسما بوسیله رژیم غذایی غذایی در این گروه سنی در مقایسه با کودکان بزرگتر، سریعتر به دست می آید.
مشخصات رژیم غذایی غذایی:
این رژیم غذایی به گونه ای تنظیم می شود که در کودک، حالت کتوز ایجاد شود. به این صورت که نسبت انرژی حاصل از چربی به انرژی حاصل از کربوهیدرات و پروتئین در حدود 1 : 3 باشد. این نسبت در رژیم غذایی نرمال 3 : 1 می باشد. مدت زمان لازم برای تغییر این نسبت در حدود 4 روز است (جدول1). کربوهیدرات، پروتئین و چربی رژیم غذایی باید در 3 وعده اصلی و چند میان وعده تقسیم شود. یک سوم از کل چربی رژیم غذایی در هر وعده گنجانده می شود. می توان در این رژیم غذایی از روغن MCT هم استفاده کرد.
کالری: بر حسب جدول RDA و با توجه به میزان فعالیت، محاسبه می شود.
کیلوکالری به ازای کیلوگرم وزن بدن        سن(سال)
100-80                        3-2
80-60                        5-3
79-55                        10-5
پروتئین: به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 5/1 – 0/1 گرم پروتئین توصیه می شود. میزان پروتئین به سن کودک بستگی دارد(کودکان تا سه سال 5/1 گرم پروتئین به ازای کیلوگرم، کودکان بزرگتر از 3 سال 0/1 گرم پروتئین به ازای کیلوگرم). مقدار آن در کودکان بزرگتر کاهش می یابد و تقریباً به 7% کل انرژی دریافتی می رسد.
در صورت استفاده از روغن MCT می توان پروتئین را به 10% کل انرژی افزایش داد.
چربی: 90-80 درصد انرژی دریافتی باید از چربی تأمین شود. در صورت استفاده از روغن MCT می توان درصد انرژی حاصل از چربی را کاهش داد، زیرا روغن MCT خیلی سریعتر از سایر روغن ها جذب می شود در نتیجه، سریعتر ایجاد کتوز می کند. بعبارت دیگر اگر روغن MCT، 60 درصد کل انرژی را دربر گیرد، چربی را می توان به 12% کل انرژی کاهش داد.
کربوهیدرات: پس از پروتئین و چربی، بقیه کالری از کربوهیدرات تأمین می گردد. معمولاً به میزان کمتر از 10 گرم و بیشتر از 30 گرم داده نمی شود تا حالت کتوز ایجاد شود(تقریباً 7% کل کالری). بعد از سه ماه، اگر حمله های صرع در کودک مشاهده نشود، می توان کربوهیدرات مصرفی را به تدریج افزایش داد(در حدود 5 گرم در هر مرحله) تا حالت کتوز باقی بماند. همچنین در صورت استفاده از روغن MCT می توان کربوهیدرات را به 18 درصد کل انرژی افزایش داد.

مواد غذایی مجاز

مواد غذایی غیر مجاز

انواع گوشت ها، تخم مرغ

نان شیرینی، شکلات، تنقلات

پنیر، شیر، ماست

نوشابه های گازدار، آجیل، قند

نان، برنج، سیب زمینی

شکر، عسل، مربا، شربت، آدامس

روغن، کره

 

میوه های و سبزیها

 

مواد غذایی زیر حاوی مقدار بسیار کم پروتئین، چربی و کربوهیدرات می باشد و می توان از انها بدون محاسبه، به میزان دلخواه در تنظیم رژیم غذایی غذایی استفاده کرد.

آب گوشت

انواع ادویه

جعفری

چای و قهوه

خردل خشک

سرکه

فلفل

نمک

 

 

. . برای مطالعه شما

بیماریهای مربوط به چاقی
بیماریهای مربوط به چاقی استفاده از اندکس توده بدنی در بررسی خطر ابتلا به بیماریهای مختلف در ارتباط با چاقی اندکس توده بدنی (BMI ) براي تعريف چاقي از اندکس توده بدنی (BMI ) استفاده مي ک...
5 قانون برای لاغر شدن و لاغر م...
5 قانون برای لاغر شدن و لاغر م... 5 قانون زندگی قانون1:يا موفق مي‌شويد يا نمي‌شويد، يا به‌دست مي‌آوريد يا از دست مي‌دهيد.استراتژي شما: جزء آن دسته افرادي باشيد كه موفق‌اند، آن‌هايي كه به‌دست مي‌...
برنامه غذایی مورد نیاز روزانه ...
برنامه غذایی مورد نیاز روزانه ... اساس برنامه غذایی مورد نیاز روزانه در بیماران کبدی گروههای غذایی تعداد واحدهای مورد نیاز شیر و فراورده های آن 4 گوشت و جانشین های آن 8-7 ...
منطور از تغذیه سالم چیست ؟
منطور از تغذیه سالم چیست ؟     منظور از تغذیه سالم چیست؟منظور از تغذیه سالم، تلاش برای پیروی از یک رژیم غذایی حاوی مواد مغذی می باشد. به دلیل این که افکار ما در خصوص سلامتی طبق...