مشخصات رژیم غذایی نارسایی کلیه

رژیم غذایی نارسایی کلیه

 رژیم غذایی کلیه

مشخصات رژیم غذایی:

انرژی:

بزرگسالان:                                  Kcal/Kg.IBW               50-40

کودکان:              1-0 سال            Kcal/Kg                      150-120

سایر کودکان:       10کیلوگرم اول      Kcal/Kg                      100

                        10کیلوگرم دوم     Kcal/Kg                      50

                        از آن به بعد         Kcal/Kg                      20

پروتئین: تا زمانی که میزان تصفیه (فیلتراسیون) گلومرولی (G.F.R) به کمتر از 25 میلی لیتر در دقیقه کاهش نیابد یا ازت اوره خون بیش از mg% 100 نشود و علائم بالینی در این نوع بیماران وجود نداشته باشد، به ندرت محدودیت شدید پروتئینی، ضروری است. بنابراین، میزان پروتئین باید با توجه به G.F.R تنظیم گردد.

جدول1: مقدار پروتئین توصیه شده بر حسب درجه نارسایی کلیوی

 

مقدار پروتئین توصیه شده

میزان تصفیه گلومرولی

(ml/min)

گرم به ازای وزن معمول در روز

گرم در روز

ــــــــــــ

بدون محدودیت

بیشتر از 25

3/1

69-60

25-20

0/1

70-50

20-15

7/0

55-40

15-10

6/0 – 55/0

40-35

10-5

 

دیالیز یا پیوند کلیه

کمتر از 5

 

چربی: برای پایین نگاه داشتن تری گلیسرید و کلسترول خون بهتر است، کل چربی، چربیهای اشباع شده، و کلسترول رژیم را محدود کرد.
سدیم:
بزرگسالان        3-2 گرم در روز
کودکان        69-23 میلی گرم به ازای کیلوگرم در روز(mEq/Kg/day 3-1)
پتاسیم: پتاسیم در بزرگسالان چندان محدود نمی شود. در صورت استفاده از دارو های مدر بر حسب میزان اتلاف باید اضافه شود.
در کودکان        87-29 میلی گرم به ازای کیلوگرم در روز (mEq/Kg/day 3-1)
مایعات:        بزرگسالان چندان محدودیتی ندارند.
کودکان        Kcal 100 / ml 35+ حجم ادرار دفع شده
فسفر:         بزرگسالان حداکثر 2/1 – 1 گرم در روز
            کودکان        1 – 5/0 گرم در روز
کلسیم:        1200 – 800 میلی گرم در روز
مکمل های ویتامینی: ویتامین های B و C تجویز می شود. در بعضی موارد پیریدوکسین و اسیدفولیک نیز به طور اضافی تجویز می شود.

 رژیم غذایی سنگ کلیه (انواع سنگ ادراری)

مشخصات رژیم غذایی نارسایی کلیه

تغذیه در سنگ کلیه

رژیم غذایی پیوند کلیه

. . برای مطالعه شما

تنظیم کیفی رژیم غذایی
تنظیم کیفی رژیم غذایی تنظیم کیفی رژیم غذایی هرم راهنمای غذایی هرم غذایی جهت تعیین کفایت،  تنوع، تعادل و سالم بودن رژیم غذایی روزانه طراحی شده است. قاعده آن، پایین هرم، شامل گروه غلات...
تشخیص  و تفسیر آزمایش حساسیت غ...
تشخیص و تفسیر آزمایش حساسیت غ... تشخیص حساسیت غذاییتشخیص حساسیت به غذا همواره با مشکلاتی روبرو است و به طور عمده به کمک سابقه و هم چنین با اطلاعاتی در مورد نتیجه ی دوری از ماده ی غذایی حساسیت ز...
رژیم غذایی در روماتیسم ( آرتری...
رژیم غذایی در روماتیسم ( آرتری... تغذیه در روماتیسم ( آرتریت روماتوئید) آرتریت چیست؟ آر تزروز دارم یا روماتیسم یا آرتریت !!!! هر نوع اتهاب در مفاصل را به نام آرتریت میشناسند .بیش 100 نوع آرتری...
ارزش غذايي جوانه ها
ارزش غذايي جوانه ها ارزش غذايي جوانه ها امروزه نقش و اهميت جوانه ها به نحوي مطرح است كه كارشناسان علوم تغذيه بر مصرف آن تأكيد كرده و آن را در سبد غذايي روزانه خانواده ها معرفي مي ك...