چند تذکر مهم در بیماران کبدی

چند تذکر مهم در بیماران کبدی:

بیماری کبد

1.    در صورتی که بیمار به دلیل بی اشتهایی شدید، تهوع، و یا استفرغ قادر به دریافت مواد غذایی از راه دهان نباشد، باید از شیوه های دیگری نظر تغذیه از راه لوله یا تغذیه وریدی استفاده شود.
2.    کنترل وزن مرتب بیمار و ثبت تغییرات آن، بویژه در موارد بروز ادم- احتباس آب -  باید روزانه انجام شود.
3.    بیماران مبتلا به سیروز الکلی در بدترین شرایط تغذیه ای بسر می برند. سوء تغذیه انرژی – پروتئین در این بیماران، شایع است. در درمان این بیماری باید به مشکلات و کمبودهای ناشی از مصرف الکل توجه داشت.
4.    اسهال چرب در نیمی از بیماران سیروز الکلی دیده می شود. در این گروه از بیماران باید به کمبود ویتامین های محلول در چربی و کلسیم توجه داشت.  ویتامین های A، D، E باید به صورت ترکیب محلول در آب داده شوند.
5.    در هنگام تنظیم رژیم غذایی بیماران کبدی باید به وضعیت عمومی بیمار توجه داشت. در صورت وجود واریس مری ، بیمار تحت رژیم غذایی نرم قرار داده می شود تا از خونریزی جلوگیری بعمل آید.

جدول گروه غذایی نیاز روزانه بیماران کبدی

نمونه رژیم غذایی بیماران کبدی

رژیم نــرم ( رژیم غذایی نرم )

قوانین ساده برای رژیم غذایی نرم

 

. . برای مطالعه شما

رژیم های خطر ناک
رژیم های خطر ناک رژیم های موقتی بیشتر رژیم های موقت تنها برای مدت کوتاهی محبوبیت دارند. اگرچه برخی از آنها به دلیل این که مؤثر نیستند، فراموش می شوند. قضاوت در مورد این که این د...
اشتباهات رایج در رژیم های غذای...
اشتباهات رایج در رژیم های غذای... اشتباهات رایج در رژیم های غذایی حذف يكي از وعدههاي¬ غذايي اصل تغذيه يكي از مهمترين عوامل، جهت ادامه حيات و حفظ سلامت انسان است. پيروي از الگوي غذايي صحيح، ...
وضعیت توضیع چربی در بدن
وضعیت توضیع چربی در بدن دور شکم ارزيابي توزيع چربي بدن راهنمای استفاده از ابزار ارزیابی توزیع چربی بدن چاقی شکمی ابتدا با کلیک بر روی واحد اندازه گیری آنرا را بر روی متریک (metric) قرا...
علل سوء هاضمه و نفخ
علل سوء هاضمه و نفخ علل سوء هاضمه و نفخ: 1- علل جسمی روانی: مشکلات روحی روانی( بطور خوداگاه یا نا خوداگاه) باعث ایجاد تظاهرات بالینی میشوند 2- بیماریهای مری: رفلاکس- اشالازی- انس...