تغذیه و سکته قلبی

تغذیه و سکته قلبی

تغذیه و سکته قلبی

سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد عبارت از انهدام قسمتی از عضله قلب (میوکارد) است که بعلت از بین رفتن جریان خون در آن قسمت از قلب روی میدهد.این توقف گردش خون می‌تواند بطور ناگهانی بدون هیچ علائم قبلی نمایان گردد یا پس از تعدادی از حملات درد قفسه سینه. اغلب آترواسکلروز عروق کرونری ودر نتیجه انسداد عروق تغذیه کننده ماهیچه قلب منجر به انفارکتوس میوکارد می‌شود که درمان آسان نخواهد بود.
عوامل متعدد مساعد کننده‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا، سیگار، زیادی کلسترول خون و غیره وجود دارد که عامل تصلب شرائین است. اگر شریان بسته شده شریان کرونر اصلی باشد احتمال مرگ انسان وجود دارد. برای رفع انسداد غیر از دارو، از بالن و جراحی قلب باز (تعویض رگ مسدود شده) استفاده می‌شود

 

 

 

تغذیه نادرست یکی از مهمترین عوامل سکته قلبی می باشد، رژیم غذایی با کلسترول بالا، نمک، قند های ساده و چربی های اشباع همگی از عوامل خطر ساز در بروز سکته قلبی می باشند.

سطح کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسرید بالا و سطح کلسترول HDL پایین عامل خطر بزرگی در ایجاد گرفتگی رگها و در نتیجه حملات و بیماری های قلبی و مغزی می باشند. با تغذیه مناسب از تغیرات نامناسب سطوح این چربی ها در خون جلوگیری کنید.

کلسترول و روغن های اشباع

 روغنهای اشباع شده ،خطر سازترین عامل برای بیماران قلبی و افراد در معرض خطر است. روغن جامد حیوانی -  كره-روغن جامد نباتی و چربی های چسبیده به گوشت همگی اشباع هستند كه تا حد امكان باید كمتر مصرف شوند .به یاد داشته باشید که آنچه سبب بروز بیماری قلبی می شود تشکیل تدریجی رسوب های چربی یا پلاک ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ ها می باشد. این رسوب ها سبب محدود کردن عبور خون می شوند که این پدیده را تصلب شرائین می نامند. بعضی از چربی ها، تمایل بیشتری به رسوب در دیواره عروق و ایجاد بیماری های قلبی دارند. چربی های اشباع شده و ترانس از این دسته هستند.

- گوشت قرمز را تا 3 بار در هفته مصرف کنید .

*لبنیات خیلی كم چربی مصرف شود. ماست و شیر 5/1 % چربی.

*از خوردن سوسیس و كالباس ، شیرینی های پر چربی و پر خامه ، سس ها و كباب های كوبیده كه پر از چربی است ، آبگوشت پر چربی ، كله پاچه و سیرابی پرهیز كنید .

* زرده تخم مرغ دارای کلسترول بالا می باشد حد اکثر 2 تا 3 بار در هفته بیشتر مصرف نکنید.  

*مغز گوسفند ، جگر مرغ ، كلیه گوسفند،قلب ،‌امعاء و احشاء و میگو کلسترول بالایی دارند که باید بسیار محدود شوند.

 

نمك

مصرف آن به 4-3 گرم در روز محدود شود . یعنی شما مجاز هستید 2 تا 3 قاشق مربا خوری نمك راروزانه به همراه غذا مصرف كنید .نمك را سر سفره نیاورید.

*از خوردن تنقلات شور مثل چیپس ، پفك ، خیار شور و شور سبزیجات خود داری كنید

قند های ساده مانند شکر، قند و شیرینی کمتر مصرف گردد

 

رژیم غذایی مفید برای بیماران قلبی:

-         سبزیجات و میوه ها را به مقدار زیاد مصرف کنید(حداقل 3 وعده سبزی و 5 وعده میوه در روز مصرف کنید) : میوه هاو  سبزیجات دارای ویتامین زیاد و هم فیبر بالا هستند،چربی خون را كاهش می دهند. جوانه گندم - كلم برگ- كلم قرمز-گل كلم- كلم بروكسل- بروكلی - شلغم- چغندر- اسفناج- مارچوبه- لوبیا سبز و نخود سبزرا به مقدار مناسب دریات نمایید.

-         لبنیات كم چربی:تامین كننده ‌كلسیم و پروتئین مورد نیاز فرد بیمار هستند .

-         نان های سبوس دار را به جای انواع ساده آن مصرف کنید:هم حاوی ویتامینB زیاد و هم كاهش دهنده چربی خون هستند مثل نان بربری – نان سنگك و نان جوی سبوس دار.

-         حبوبات:تامین كننده پروتئین كافی و كم چربی هستند و املاح زیادی دارند .

-         روغن های مایع:بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق،روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن كانولاوروغن زیتون روی سالاداست .

-         ماهی:‌ بهترین غذا برای بیماران قلبی است و این افراد بایدحداقل هفته ای سه مرتبه غذای دریایی مصرفکنند. طی تحقیقات بسیار ، روغن ماهی ها موجب كاهش چربی های خون می شود و  از رسو ب چربی در دیواره  عروق جلوگیری  می كنند.این ماهی ها منابع غنی چربی های امگا 3هستند که با بهبود سطوح چربی خون از خطر حملات قلبی می کاهند.

-         از چربی های آلفا لینولنیک بیشتر استفاده کنید دانه بذر کتان یا Flaxseed دانه های سویا و گردو همگی دارای این نوع چربی اد که علاوه بر آن با داشتن فیتواسترول های گیاهی از رسوب و اکسیداسیون چربی ها جلوگیری می کند.

-         چای سبزغنی از آنتی اکسیدان ها بوده که خطر بروز بیماری های قلبی را کم می کند.مصرف آن را تا 3 بار در روز بالا ببرید.

-         مکمل فولیت باکاهش هموسیستین خطر بیاری های قلبی را می کاهد.

-         قرص های مكمل ویتامینC و كلسیم نیز برای فرد دچار عوارض قلبی مفید است ، همچنینقرص های مكمل ویتامینEنیز باید  طبق دستور مصرف شود .

 

.

. . برای مطالعه شما

قرآن و تغذيه
قرآن و تغذيه یامن اسمه دواء و ذکره شفاء آنچه دين مبين اسلام در اختيارمان قرار داده ، عين زندگي و قوانين آن روشنگر راه است . در آيات قرآن واحاديث نبوي آنچه لازمه زندگي ديروز ...
جدول نیاز تغذیه دوران شیردهی
جدول نیاز تغذیه دوران شیردهی جدول 2-4. راهنمای میزان انرژی و مواد مغذی مورد نیاز در دوران شیردهی- رژیم غذایی دوران شیردهی انرژی و مواد مغذی مرحله شیردهی علت نیاز شش ماه اول ...
نمونه یک رژیم غذایی برای مادرا...
نمونه یک رژیم غذایی برای مادرا... نمونه یک رژیم غذایی برای مادران شیرده:  صبحانه: ساعت10: ناهار: عصرانه: شام: قبل از خواب: نان 3 برش میوه یک عدد لوبیا پلو با ماست و خ...
سلولیت   چیست؟
سلولیت چیست؟  سلولیت چیست؟ تجمع بافت چربی در ناحیه ای از بدن را چاقی موضعی و یا به عبارت دیگر سلولیت(Sellulite) می نامند. سلولیت اصطلاحی است که برای مشخص کردن توده های...