خطر سکته را با خوردن سیب و گلابی کاهش دهید
"مصرف میوه هایی با قسمت های خوردنی سفید رنگ مثل سیب و گلابی می تواند تا 52٪ خطر سکته را کاهش دهد" این گفته ی محققان دانشگاه واگنینگن هلند است که در ژورنال American Heart Association به چاپ رسیده.
فیتوکمیکال ها (مانند کاروتنوئید ها و فلاونوئید ها) به طور طبیعی در منابع گیاهی وجود دارند و آنتی اکسیدان های بسیار خوبی برای کمک به سلامت انسان اند. این گروه تحقیقاتی بر آن شدند که ببینند آیا ارتباطی بین خوردن میوه های رنگی و سکته وجود دارد. آنها 20069 نفر را در این تحقیق شرکت دادند که میانگین سنی آنها 41 سال بود.این تحقیق 10 سال به طول کشید و هیچ کدام در ابتدای تحقیق هیچ بیماری قلبی عروقی نداشتند. آنها یک پرسش نامه غذاهای متداول 178 آیتمی را درباره سال قبل پر کردند.
گروه های مختلف سبزیجات و میوه ها به گروه های زیر طبقه بندی شدند:
- کلم، کاهو و بقیه سبزیجات برگی سبز تیره
- نارنجی و زرد رنگ که بیشتر از مرکبات تشکیل شدند
- قرمز و بنفش رنگ
- سفید رنگ ها که 55٪ آنها از سیب و گلابی بودند
در طول این 10 سال 233 مورد سکته گزارش شد در این بین سبزیجات سبز، نارنجی/زرد و قرمز/بنفش هیچ ارتباطی با سکته نداشتند ولی خطر اتفاق سکته در افرادی که مصرف بالای سبزیجات و میوه های سفید داشتند 52٪ کمتر از افرادی بود که مصرف کمی از این گروه را گزارش کرده بودند.
آنها نشان دادند که هر 25 گرم در روز افزایش مصرف سبزی و میوه های سفید با 9٪ خطر کمتر سکته همراه بود. یک سیب متوسط 120 گرم است.
سیب و گلابی و بقیه سبزیجات و میوه های سفید ( مثل موز، گل کلم، کاسنی، خیار) همگی دارای مقدار زیاد فیبر و فلاونوئیدی به نام quercetin اند.
البته ناگفته نماند که سبزیجات و میوههای رنگی نیز همگی دارای مقدار زیای آنتی اکسیدان هستند که بر اساس تحقیقات قبلی جلوی بسیاری از بیماری های حاد دیگر را میگیرند. به طور کلی مصرف بالای انواع میوه ها و سبزیجات در طول روز خطر انواع بیماری ها را کاهش میدهند و حداقل 5 نوبت مصرف آنها توصیه می گردد.
. . برای مطالعه شما



