تاثیر سیب زمینی در کاهش فشار خون

تاثیر سیب زمینی در کاهش فشار خون

سیب زمینی

سیب زمینی باعث کاهش فشار خون در افرادی که چاقی یا فشار خون دارند می شود

این مطلب که سیب زمینی یک ماده ی چاق کننده است نیاز به بازبینی دارد. محققین گزارش کرده اند که فقط چند وعده ی سیب زمینی در روز میتواند به اندازه ی استفاده از جوی دوسر باعث کاهش فشار خون شود و افزایش وزن هم ایجاد نکند. اما این در صورتی است که از سس های مختلف در کنار سیب زمینی استفاده نشود. این نتیجه فقط از مصرف سیب زمینی پخته شده در ماکروفر بدون روغن نتیجه می شود نه از سیب زمینی سرخ شده. این موضوع که سیب زمینی یک ماده ی چاق کننده با کربوهیدرات بالا و بدون کالری است در حقیقت صحت ندارد. اگر سیب زمینی بدون سرخ کردن در روغن یا بدون کره یا مارگارین یا سایر سس های چرب استفاده نشود فقط حدود 110 کالری (در اندازه یک توپ گلف) ایجاد می کند به علاوه دارای ویتامین ها و فیتوکمیکال های مفید متعدد دیگری نیز هست.

 

در یک تحقیق 18 بیمار چاق یا با اضافه وزن همراه با فشار خون بالا 6-8 عدد سیب زمینی کوچک بنفش (نوعی از سیب زمینی با پوست بنفش رنگ که بیشتر خاص آمریکای جنوبی است) دوبار در روز به مدت یک ماه مصرف کردند. این تحقیق نشان داد که فشار خون این افراد به طور میانگین 4.3 درصد در فشار دیاستولیک و 3.5 درصد در فشار سیستولیک کاهش یافت و هیچ کدام افزایش وزن نداشتند. تحقیقات همچنین نشان دادند که موادی در سیب زمینی وجود دارد که عملکردی مشابه با داروهای مهار کننده ACE )داروهایی که جلوی انقباض رگ ها و افزایش فشار خون را با مهار آنزیم آنژیوتنسین می گیرند) دارند. به علاوه مقدار فیتوکمیکال های موجود در سیب زمینی قابل رقابت با کلم بروکلی و اسفناج است.

سرخ کردن سیب زمینی در دمای بالا باعث از بین رفتن اکثر مواد مغذی آن شده و فقط کربوهیدرات, چربی و املاح را باقی می گذارد. این تحقیق همچنین اذعان دارد که بهترین روش پخت برای حفظ ارزش غذایی سیب زمینی پخت آن در ماکروفر است.

متاسفانه سیب زمینی بنفش یا دیگر مواد غذایی مشابه (مانند هویج بنفش) که مقدار رنگدانه ی آنتی اکسیدانی لیکوپن بالا دارند در کشور ما رایج نیست. هرچند که تحقیق فوق بر آن عقیده است که سیب زمینی سفید هم همان خصوصیات نوع بنفش خود را دارد اما امید میرود که استفاده از این گونه های با خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتر در کشور ما نیز رایج گردد.

برگرفته از وب سایت Science Daily  

آدامس خوب یا بد ؟

جراحی های لاغری وکاهش وزن

چاقی مهم ترین علت بالا رفتن فشار خون و دیابت در کشور است

 

. . برای مطالعه شما

انسولین هورمون اصلی چاقی
انسولین هورمون اصلی چاقی هورمون چاق کننده - انسولین امروزه ثابت شده است که ریشه اصلی چاقی در پرخوری و مصرف غذاهای پر کالری نیست, بلکه علل اصلی آن ترکیباتی هستند که آن غذاها را تشکیل...
توصیه های کاربردی برای کاهش مص...
توصیه های کاربردی برای کاهش مص... متاسفانه امروزه شاهد افزایش روزافزون مصرف قند و غذاهای شیرین هستیم . به تدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می کند، کارخانجات مواد غذایی نیز روز به روز، م...
کم خونی
کم خونی بیماری کم خونی با مصرف مواد غذایی بهبود نمی یابد  اینکه یک پنجم مردم دنیا دچار کمبود آهن هستند گفت: کمبود مصرف مواد غذایی حاوی آهن به خصوص گوشت قرمز موجب بروز ا...
داروی کاهش وزن سیبوترامین
داروی کاهش وزن سیبوترامین سیبوترامین: سیبوترامین به انگلیسی: Sibutramine) که با نامهای تجاری ریداکتیل(به انگلیسی: Reductil) و مریدیا(به انگلیسی: Meridia) هم شناخته می‌شود، دا...