کلسترول و رژیم غذایی
کلسترول و رژیم غذایی
بهبود سلامت شما تنها با چند تغییر ساده در رژیم غذایی و روش زندگی امکان پذیر است.
اطلاعات ارایه شده در این مقاله درباره تغییراتی است که باید در رژیم غذایی و روش زندگی خود به وجود آورید و چگونگی انجام آن ها شما را راهنمایی می کند.
بیایید بر روی یکی از مشکلات بزرگ سلامتی که ممکن است در طول زندگی با آن روبرو شویم نگاهی داشته باشیم.
بیماری قلب و عروق
بیماری قلب و عروق یکی از علل عمده مرگ و میر در عصر حاضر می باشد. جنبه های مختلفی از روشی که ما در زندگی در پیش می گیریم بر روی شانس ابتلای ما به این بیماری تأثیر می گذارد که به این موارد عوامل می گویند. یکی از عوامل خطر مهم، بالا بودن مقدار کلسترول خون می باشد.
کلسترول و ارتباط آن با بیماری های قلب و عروق
کلسترول نوعی چربی است که یک جزء ضروری برای بافت های زنده بدن ما می باشد. قسمت اعظم کلسترول در کبد ساخته می شود و مقدار آن هنگام مصرف زیاد چربی های اشباع شده افزایش می یابد و وقتی کلسترول اضافی در خون ما وجود داشته باشد برای ما مسأله ساز می شود. شانس ابتلا به اترواسکلروز و بیماری های قلبو عروق (باریک شدن و مسدود شدن سرخ رگ هایی که به ماهیچه های قلب خون می رسانند) ارتباط مستقیمی با مقدار کلسترول خون شما دارد. یعنی هر قدر کلسترول خون بالا تر باشد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلب و عروق و حمله قلبی هستیم.
دو نوع کلسترول وجود دارد: کلسترول LDL (لیپوپروتئین با دانسیته کم). کلسترول HDL (لیپو پروتئین با دانسیته بالا). کلسترول LDL معمولاً به عنوان کلسترول بد شناخته می شود زیرا وقتی مقدار آن در خون بالا باشد، می تواند باعث ایجاد رسوب در داخل عروق خون شود که موجب باریک شدن سرخرگ هایی که خون را به قلب می رسانند می شود و به دنبال آن ممکن است حمله قلبی رخ دهد. کلسترول HDL عکس این کار را می کند یعنی کلسترول اضافی را از خون و سلول های بافت ها دور کرده و برای دفع به کبد منتقل می کند، در نتیجه به نام کلسترول خوب شناخته می شود. یکی از مؤثرترین راه های کاهش کلسترول LDL به وجود آوردن چند تغییر ساده در رژیم غذایی می باشد. به خاطر داشته باشید که اگر شما درباره مقدار کلسترول خون هشدار داده شده باشد با پزشک متخصص درباره این مسأله مشورت کنید.
. . برای مطالعه شما



