رژیم عذایی دیابت
روش محاسبه و برنامه ریزی رژیم بیماران دیابتی با استفاده از فهرست جایگزینی غذا
مرحله اول: تعیین انرژی و مواد مغذی رژیم غذایی بیماردیابتی
روش مختلفی برای محاسبۀ میزان انرژی مورد نیاز بیمار دیابتی وجود دارد که ساده ترین آن به شکل زیر است:
1- برای تعیین انرژی پایه در 24 ساعت، کافی است کیلوگرم وزن مطلوب برای بیمار در عدد 20 ضرب شود.
2- اگر بیمار جوان، بلند قند و مذکر است بین 100 تا 200 کالری به انرژی پایۀ او افزوده شود.
3- اگر بیمار پیر، کوتاه و مؤنث است 100 تا 200 کالری از انرژی پایۀ او کسر شود.
4- برای فعالیت سبک 30 درصد به انرژی پایه، و در فعالیت های بیش تر، 50 تا 75 درصد افزوده شود.
5- درصورتی که انرژی پیشنهادی kcal2000 باشد مواد مغذی به
جدول فهرست جایگزینی غذا در دیابت
گروه |
وزن گرم |
واحد جایگزینی |
کربوهیدرات گرم |
پروتئین گرم |
چربی گرم |
Kcal |
شیر کم چرب |
240 |
یک لیوان |
12 |
8 |
5 |
120 |
سبزیهای برگ سبز |
به مقدار آزاد |
- |
- |
- |
بمقدار جزئی |
- |
سایر سبزیها |
100 |
نصف لیوان |
5 |
2 |
- |
25 |
میوه |
واحد جایگزینی متغیر است |
واحد جایگزینی متغیر است |
15 |
- |
- |
60 |
غلات |
واحد جایگزینی متغیر است (برای نان 30 گرم) |
واحد جایگزینی متغیر است (برای نان 30 گرم) |
15 |
3 |
- |
80 |
گوشت با چربی متوسط |
30 (متغیر در موارد دیگر این گروه) |
35 گرم |
- |
7 |
5 |
75 |
چربی |
5 (متغیر در موارد دیگر این گروه) |
یک قاشق مربا خوری |
- |
- |
5 |
45 |
چند نکته مهم در مورد داروهای مصرفی افراد دیابتی
زیادهروی در مصرف آهن خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد
جدول راهنمای تغذیه به هنگام ورزش در بیماران دیابتی
. . برای مطالعه شما



