رژیم غذایی سالمندان
رژیم غذایی سالمندان
هدف:
تأمین نیازهای تغذیه ای سالمندان به منظور حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها
موارد کاربرد:
این برنامه غذایی، نیازهای سالمندان را طبق توصیه های RDA تأمین می نماید(پیوست7).
مشخصات رژیم غذایی:
- میزان انرژی مورد نیاز بر اساس مشخصات فرد تعیین می شود.
- 50 تا 60 درصد کل کالری از کربوهیدرات، 12 تا 20 درصد از پروتئین، 25 تا 30 درصد از چربی تأمین می شود.
- برای تأمین مایعات مورد نیاز، مصرف آب به میزان BW cc/kg 30 توصیه می شود.
- حداقل مواد غذایی که باید به طور روزانه در برنامه غذایی سالمندان گنجانده شود، عبارتند از
گروه های غذایی
تعداد سروینگ روزانه |
|
شیر و فراورده های آن |
2 |
گوشت ها و جانشین های آن |
2 |
میوه ها |
2 (حداقل 1 سروینگ آن منبع سرشار از ویتامین C باشد) |
سبزیها |
2 |
نان و غلات |
4-2 |
مایعات |
cc1800-1200 |
توجه: اندازه هر سروینگ مانند رژیم بزرگسالان می باشد.
موادغذایی غیرمجاز:
غذاهای چرب و سرخ شده، مایونز، سبزیهای نفاخ مثل کلم و گل کلم.
مصرف تخم مرغ به سه عدد در هفته محدود می شود
. . برای مطالعه شما



