انواع غذاهاي جامد
غلات
نخستين غذاي جديدي كه پس از شير به كودك داده ميشود، آرد غلات است. معمولا گنجانيدن آرد غلات در غذاي كودك به دلايل مختلف صورت ميگيرد. در درجهاول كودك طعم آرد غلات را به سهولت ميپذيرد. به سبب قوام نيمه سيال حريره ميتوان پيش از شروع به تغذيه با حريره واقعي، چند قاشق آرد را به بطري كودكافزود تا به تدريج براي خوردن حريره آماه شود. شايان ذكر است اين حريره به علت برخورداري از نشاسته، به كندي در دستگاه گوارش كودك هضم ميشود و اينامر موجب كاهش احساس گرسنگي كودك ميگردد كه به نوبه خود امكان به تعويق انداختن موعد غذا دادن را فراهم ميكند.
توصيه ميشود به كودك در ابتدا غلات فاقد گلوتن (مانند ذرت وبرنج) خورانده شود زيرا غلات آماده شده اين مزيت را در بردارند كه قبلا پخته شدهاند و به هميندليل به سهولت هضم ميشوند. حريرههاي درست شده از غلات، كودك را به تدريج براي خوردن غذاهاي جامد آماده ميكند. مزيت ديگر اين گونه غذاها در اين نكتهنهفته است كه زمينه تكوين آميلاز (آنزيمي كه نشاسته را هضم ميكند پيش از اين در دستگاه گوارش كودك وجود نداشته) را آماده ميكند.
سبزيها و ميوهها
گنجانيدن سبزيها و ميوهها در جيره غذايي كودك، نياز به زمان خاصي ندارد. با شروع مصرف سبزيها و ميوهها، نه تنها ذائقه كودك با طعمهاي جديد آشنا ميشودبلكه با گنجانيدن املاح معدني و ويتامينها و عناصر كم مقدار در جيره غذايي او ـ كه يك جيره كامل غذايي است ـ فلور موجود در دوره كودك مجالي مييابد تا خودرا به تدريج با موادي مانند الياف، سلولز و همي سلولز سازگار كند. ممكن است مادران از دادن سبزيها به كودك خود واهمه داشته باشند. چرا كه اين مواد به خوبيهضم نميشوند و ايجاد نفخ ميكنند. بااين وجود، چنانچه سبزيها به خوبي پخته شوند ماده غذايي خوبي راتشكيل ميدهند. در اين ميان بادام زميني يك ماده عاليغذايي است كه انرژي و پروتئين مورد نياز كودك را تامين ميكند. بهتراست كه آن را آسياب كرده و به حليم يا حريره بيفزايند. در ابتداي آشناسازي كودك با غذاهايمخصوص از شيرگرفتن (غذاهاي جايگزين شير)، بايد غذا به خوبي پخته شود و آن را خوب بهم بزنيد تا مخلوط حاصل به سهولت توسط كودك هضم و جذب گردد.
پروتئين حيواني:
به تدريج كه كودك رشد ميكند بايد پروتئينهاي حيواني را كه در گذشته صرفا از شير به دست ميآمد به تدريج متنوع ساخت و گوشت (مغز وجگر سياه كه منابعسرشار عناصر كم مقدار است)، ماهي و تخم مرغ را جايگزين پروتئين حاصل از شير مادر كرد.(1(
{article کولیک نوزادی یا قولنج نوزادی}[title]
[text]
[readmore]{/article}
{article اهمیت شیر مادر در تغذیه نوزادان}[title]
[text]
[readmore]{/article}
گرد آوری :
مرکز رژیم درمانی جواد سبحانی
تلفن مشهد : 6064720