تغذيه کودکان در عفونت تنفسی
تغذيه کودکان در عفونت تنفسی
نقش تغذيه در عفونتهاي تنفسي كودك مبتلا به عفونت تنفسي براي بهتر شدن، به خوردن مواد مغذي و مايعات فراوان نيازمند است. براي داشتن تغذيه خوب به خصوص در كودكان كوچكتر، بايد از باز بودن مسير تنفسي از راه بينياطمينان حاصل كرد. به اين جهت بايد بيني كودك قبل از شروع تغذيه تميز شود.
اطفال شير مادر خوار، بايد تغذيه با شير مادر را ادامه دهند. چنان چه طفل شير خوار قادر به مكيدن سينه مادر نباشد، بايد شير توسط مادر دوشيده و به وسيله فنجان يا قاشق به كودك داده شود. كودكي كه پيشتر علاوه بر شير مادر، مواد غذايي ديگري را نيز ميخورده است، بايد تشويق شود تا خوراك را با حجم كم و به دفعات مصرف كند. كودكان مبتلا به سرماخوردگي و عفونت تنفسي، اشتهاي خود را از دست ميدهند و به اين ترتيب براي خوردن غذا بايد نوازش شوند.
غذاهاي مايع و گرم (مانند انواع سوپها ـ آش و فرني) در اين مواقع بهتر تحمل ميشوند. در تهيه غذاي اين كودكان به علت وجود التهاب در گلو و راه هوايي، بايد از مصرف مواد محرك خودداري شود.
جهت اطمينان از به دست آوردن مجدد تمام وزن بدن از دست داده شده در خلال بيماري كودك تا چندين روز پس از بهبود نيازمند مصرف مواد غذايي اضافي خواهد بود. در حين بيماري دادن مايعات فراوان به كودك بسيار مهم است. زيرا مايعات منجر به رقيق شدن ترشحات و دفع بهتر آنها با سرفه ميشود. سرفه كردن در كودكان،شيوهاي طبيعي براي تميز كردن گلو و راه هوايي است. پس نبايد با استفاده از داروهاي مهار كننده سرفه آنها را مهار ساخت (مگر به تجويز پزشك). در موارد سرفههاي آزار دهنده بايد به كودك نوشيدني فراوان داده شود. به عنوان نمونه چاي همراه با عسل به طور معمول اثر نرم كنندگي دارد.
. . برای مطالعه شما



