جدول سدیم مواد غذایی
مقدار سدیم مواد غذایی
مواد غذایی سدیم کم: 23 میلی گرم (mEq 1)
گوشت گاو، گوساله، گوسفند، مرغ و ماهی 30 گرم
پنیر بی نمک 30 گرم
مواد غذایی سدیم متوسط: 69 میلی گرم (mEq 3)
تخم مرغ (بدون نمک) 1عدد
گوشت گاو، گوسفند، مرغ و ماهی 30 گرم
با 4/1 ق.م به ازای هر نیم کیلوگرم
جگر، دل و قلوه 60 گرم یا 5 عدد متوسط
میگو 30 گرم
پنیر سوئیس 30 گرم
پنیر لیقوان یاتبریز 30 گرم
مواد غذایی سدیم بالا: 184 میلی گرم (mEq 8)
پنیر محلی 4/1 لیوان
کره بادام زمینی 2 ق.غ (بیشتر از یک سروینگ در روز مصرف نشود)
گروه شیر و فرآورده های آن
هر واحد حاوی 4 گرم پروتئین، 5/57 میلی گرم سدیم(mEq 5/2) ، و 156 میلی گرم پتاسیم (mEq 4) می باشد. مقدار کالری متغیر است.
شیر پر چربی 2/1 لیوان
شیر کم چربی 2/1 لیوان
شیر خشک بدون چربی 2 ق.غ
ماست معمولی پر چربی 2/1 لیوان
ماست معمولی کم چربی 2/1 لیوان
خامه سفت 4/3 لیوان
فرنی 2/1 لیوان (2/1 ق.غ آرد برنج + 2/1 ق.ع شکر+ 2/1 لیوان شیر)
گروه نان و غلات
هر واحد حاوی حدود 3 گرم پروتئین، 5/58 میلی گرم پتاسیم (mEq 5/1) و 80 کالری می باشد. مقدار سدیم متغیر است.
سدیم کم : 5/11 میلی گرم (mEq 5/0)
نان بی نمک 1 برش
جو 2/1 لیوان
جوانه گندم (78 میلی گرم پتاسیم) 1 ق.غ
برنج پخته بدون نمک 3/1 لیوان
ماکارونی پخته بدون نمک 3 ق.غ
آرد 3 ق.غ
ذرت بو داده بدون نمک یک و نیم لیوان
مواد غذایی سدیم متوسط: 184 میلی گرم (mEq 8)
نان همبرگری 2/1 عدد
نان های سنتی (تافتون، سنگک، بربری) 1 برش
نان های ذرت (تورتیلا با قطر 5/15 سانتی متر) 1 برش
برشتوک (غلات آماده صبحانه) 4/3 لیوان
غلات پخته با 8/1 ق.م نمک 2/1 لیوان
جو پخته با 8/1 ق.م نمک 2/1 لیوان
برنج پخته با 8/1 ق.م نمک 3/1 لیوان
ماکارونی پخته با 8/1 ق.م نمک 2/1 لیوان
گروه سبزی های نشاسته ای
اگر غذاهای زیر بدون نمک تهیه شوند، حاوی 5/11 میلی گرم (mEq 5/0) سدیم هستند.
اگر غذاهای زیر با 8/1 ق.م نمک تهیه شوند، حاوی 184 میلی گرم (mEq 8) سدیم هستند.
. . برای مطالعه شما



