جدول نیاز تغذیه دوران بارداری
{tortags,180,1}
جدول 2-2. راهنمای انرژی و مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری
انرژی و مواد مغذی |
میزان نیاز |
علت نیاز |
|
بزرگسالان(19 سال به بالا) |
نوجوانان(11 تا 18 سال) |
||
انرژی |
سه ماه اول: مانند پیش از بارداری سه ماهه دوم و سوم Kcal/day300 بیش از نیاز معمول یا Kcal/kgBW40-36 توجه: در موارد زیر، انرژی بیشتری مورد نیاز است: - چندقلوزایی - کم وزنی پیش از بارداری - افزایش وزن ناکافی |
ممکن است بر حسب سن و میزان فعالیت به انرژی بیشتری نیاز باشد |
تأمین افزایش وزن مورد نیاز و ذخایر چربی به میزان کافی، ذخیره یا پیشگیری از اتلاف پروتئین |
پروتئین |
g/day10 بالاتر از RDA یا g/kgIBW 3/1 توجه: در چندقلوزایی نیاز به پروتئین بیشتر می شود |
g/day10 + یا g/day65-55 |
برای تأمین رشد و نمو جنین، جفت، خون، مایع آمونیاکی و حفظ بافتهای بدن مادر |
کلسیم |
mg/day1000 |
mg/day1300 |
استخوان سازی و تشکیل جوانه های دندان در جنین جلوگیری از اتلاف استخوان های مادر |
آهن |
mg/day30 |
mg/day30 |
تولید بیشتر گلبولهای قرمز خون، افزایش هموگلوبین، رشد و نمو و تأمین ذخایر کبدی جنین |
فولات |
g/dayμ600 |
g/dayμ600 |
تولید بیشتر گلبولهای قرمز خون، برای شکل گیری جنین و پیشگیری از ضایعه عصبی |
سایر ویتامین ها و املاح |
طبق مقادیر توصیه شده در جدول RDA و DRI برای این گروه. |
حفظ ذخایر بدن مادر |
جدول2-3. راهنمای گروه های غذایی و اندازه سروینگ های مورد نیاز در دوران بارداری و شیردهی ( رژیم غذایی بارداری - رژیم غذایی شیر دهی)
گروه غذایی |
تعداد سروینگ مورد نیاز روزانه |
معادل هر سروینگ (جایگزین ها) |
|||
زنان باردار |
زنان باردار و شیرده |
||||
24-11 سال |
25 سال و بالاتر |
||||
غذاهای غنی از پروتئین |
5 (حداقل 3 سروینگ در هفته از پروتئین گیاهی) |
5 (حداقل 3 سروینگ در هفته از پروتئین گیاهی) |
7 (روزانه حداقل یک سروینگ پروتئین گیاهی) |
پروتئین گیاهی: ل لوبیا یا عدس یا نخود 30 گرم یا ل مغزها (مانند بادام زمینی، فندق، گردو، پسته یا تخمه) 2 ق.م. کره بادام زمینی 30 گرم توفو (دلمه سویا) |
پروتئین حیوانی: 30 گرم گوشت مرغ، ماهی، گاو، گوسفند یا بوقلمون، 1 عدد تخم مرغ |
لبنیات |
3 |
2 |
3 |
1 ل شیر 1 ل ماست 1 ل شیر بستنی (Milk Shake) 5/1 ل سوپ شیردار (مثل سوپهای تهیه شده با سس سفید) |
45 گرم یا ل پنیر 1 ل پودینگ یا مسقطی 5/1 ل بستنی |
نان و غلات |
7 (روزانه 4 سروینگ از انواع نان سبوسدار) |
6 (روزانه 4 سروینگ از انواع نان سبوسدار) |
7 (روزانه 4 سروینگ از انواع نان سبوسدار) |
1 برش (به اندازه کف دست) نان. 1 عدد نان لقمه ای فانتزی عدد نان همبرگری یا نان باگت، 1 عدد کیک یزدی ل غلات صبحانه خشک |
ل حلیم یا غلات پخته ل برنج یا ماکارونی 8 عدد بیسکویت یا کراکر متوسط 4 عدد بیسکویت بزرگ 3 ل ذرت بو داده |
میوه ها و سبزیهای غنی از ویتامین C |
1 |
1 |
2-1 |
cc180 آب مرکبات یا آب گوجه فرنگی، 1 عدد پرتقال، کیوی، انبه عدد گریپ فروت یا طالبی، 2عدد نارنگی ل توت فرنگی |
ل پخته یا 1 ل خام: کلم پیچ، براکلی، کلم دکمه ای، فلفل دلمه ای یا لوبیا سبز، 3 عدد گوجه فرنگی |
میوه ها و سبزیهای غنی از ویتامین A |
1 |
1 |
2-1 |
cc180 آب زردآلو یا 3 عدد زردآلو خام یا ل قیسی زردآلو، 1 عدد کوچک یا ل هویج خرد شده، 2 عدد گوجه رنگی |
ل اسفناج پخته یا 1 ل خام، ل سبزیهای برگدار سبز پخته، ل کدو تنبل پخته |
سایر سبزیها و میوه ها |
3 |
3 |
4-3 |
cc180 آبمیوه بجز موارد بالا، 1 عدد سیب، موز، هلو یا گلابی متوسط، ل انواع توت (بجز توت فرنگی)، ل گیلاس یا انواع انگور |
ل آناناس، ل هندوانه، ل میوه های خشک، ل سبزیهای خرد شده (کرفس، کدو، سیب زمینی) 1 ل کاهو |
چربیها و روغنها (ترجیحاً غیراشباع) |
3 |
3 |
3 |
1 ق.م. روغن مایع 1 ق.م. مایونز |
2 ق.م. انواع سس سالاد مشابه مایونز 1 ق.غ. انواع سس سالاد روغنی |
. . برای مطالعه شما



