1- كاهش كل كلسترول و LDL كلسترول ( كلسترول بد)
2- حفظ و نگهداري HDL كلسترول ( كلسترول خوب)
3- كاهش تري گليسيريد
همچنين داراي مقدار زيادي چربي غير اشباع است.
بادام زميني و كره آن، منبع خوب و با صرفه اي از پروتئين هستند و بيشتر ويتامين ها و املاحي را كه به سختي بدست مي آيند، تامين مي كنند كه اين ويتامين ها و املاح شامل اسيد فوليك، ويتامين E ، مس، سلنيوم، منيزيم، روي و همچنين رنگدانه هاي گياهي و فيبر خوراكي مي باشند.
* نكته: يك واحد بادام زميني معادل 2 قاشق غذاخوري بادام زميني است كه تقريباً به اندازه انگشت شست شما است.
بادام زميني منبع بسيار خوبي از پتاسيم- اسيد فوليك- نياسين- اسيد پانتوتنيك- فسفر- منيزيم- روي و ويتامين B1 مي باشد.
كره بادام زميني منبع ويتامين B6 - اسيد فوليك- فسفر- منيزيم- روي و پتاسيم است و نيز منبع بسيار خوب و عالي نياسين مي باشد.
وقتي توصيه مي شود افراد بايستي دريافت چربي خود را بصورت متعادل تنظيم كنند به اين معنا نيست كه بايستي چربي را از رژيم غذايي خود حذف كنند. طبق توصيه هاي تغذيه اي تا 30 درصد انرژي غذا را مي توان از چربي ها بدست آورد و اين مقدار مناسبي است . البته نوع چربي كه اين 30 درصد را تشكيل مي دهد، خيلي مهم است.
چربي موجود در بادام زميني و كره آن:
- چربي غير اشباع پلي ( چربي خوب )
- چربي اشباع ( چربي بد )
- چربي غير اشباع مونو ( چربي خوب )
* 85 درصد چربي بادام زميني، چربي غير اشباع (خوب) است. (50 درصد چربي هاي غيراشباع مونو و 35 درصد چربي هاي غيراشباع پلي )
* چربي هاي غيراشباع، كلسترول خون را پائين مي آورند و از اين طريق در سلامت قلب مؤثرند.
* 15 درصد چربي بادام زميني و كره آن، چربي اشباع ( بد) است.
* بادام زميني و كره آن، چربي هاي ترانس ندارند.
* چربي هاي اشباع و ترانس، هر دو باعث افزايش كلسترول خون مي شوند.
* بادام زميني و كره آن كلسترول ندارند.
ميزان مواد مغذي موجود در بادام زميني و كره آن:
بادام زميني
(30 گرم يا 2 قاشق غذاخوری ) كره بادام زميني
( 30ميلی ليتر يا 2 قاشق غذاخوري) مواد مغذي
174 192 انرژی
9/7 گرم 2/8 گرم پروتئين
8/14گرم
3/7 گرم
7/4 گرم
1/2 گرم
0 گرم 5/16گرم
9/7 گرم
5/4 گرم
3/3 گرم
0 گرم چربی
غيراشباع مونو
غيراشباع پلی
اشباع
كلسترول
7/5 گرم 2/6 گرم كربوهيدرات
2/2 گرم 8/1 گرم فيبر
130 ميلی گرم 151 ميلی گرم سديم
204 ميلی گرم 217 ميلی گرم پتاسيم
55 ميلی گرم 51 ميلی گرم منيزيم
2 ميلی گرم 9/0 ميلی گرم روی
039/0 ميلی گرم 04/0 ميلی گرم آهن
38 ميكرو گرم 24 ميكروگرم اسيد فوليك
08/0 ميلی گرم 03/0 ميلی گرم ويتامين B1
6/5 معادل نياسين(NE) 7/5 معادل نياسين(NE) نياسين
08/0 ميلی گرم 15/0 ميلی گرم ويتامين B6
155 ميلی گرم 119 ميلی گرم فسفر
بادام زميني
بادام زميني
تحقيقات و بررسي هاي متعدد نشان داده اند، چربي بادام زميني و كره بادام زميني براي انسان مفيد است.
طي يك مطالعه در يكي از دانشگاه هاي آمريكا، اثرات رژيم غذايي حاوي بادام زميني و كره آن در كاهش كلسترول خون، با ميانگين رژيم غذايي آمريكايي ها مقايسه شد. نتايج نشان داد كه خطر بيماري هاي قلبي با مصرف متناوب و مكرر بادام زميني( هر بار به مقدار كم) كاهش مي يابد.
اثرات رژيم غذايي داراي بادام زميني
. . برای مطالعه شما

لاغری با سبوس جودوسر
سبوس جو دوسر به یک رژیم لاغری صحیح صحیح کمک میکند، ضد دیابت است، کلسترول را پایین میآورد و چندین خاصیت دیگر نیز دارد .
سبوس جو دوسر خواص بس...

میگو و خواص غذائی آن SHRIMP
میگو و ارزش غذائی آن SHRIMP
آناتومی میگو
تنوع گونه ای میگو در خلیج فارس
سیکل زندگی میگو به سه دوره کلی تقسیم می شود.
ارزش غذایی میگو
در عالم حیات تنوع مخلوقات...

ارزش غذايي جوانه ها
ارزش غذايي جوانه ها
امروزه نقش و اهميت جوانه ها به نحوي مطرح است كه كارشناسان علوم تغذيه بر مصرف آن تأكيد كرده و آن را در سبد غذايي روزانه خانواده ها معرفي مي ك...

داروهای لاغری ماهواره ای بخش 2
داروهای لاغری ماهواره ای
اثرات جانبي داروهاي كاهش وزن بر هر فرد با توجه به نوع زندگي ، وضعيت سلامت فرد ، نوع دارو ، مصرف همزمان ساير داروها و عوامل ديگر متغير ...
Keywords: