تغذیه صحیح در ورزش کوهنوردی

تغذیه صحیح در ورزش کوهنوردی

رژیم غذایی کوهنوردی

کوهنوردی یکی از ورزش های بسیار سنگین و با مصرف کالری بالاست .خستگی و کمبود انرژی در کوهنوردی بزرگترین مشکل ورزشکاران رشته کوهنوردی است .با تغذیه صحیح و مناسب  میتوان انرژی را ذخیره نمود تا صعود موفقی داشته باشیم

میزان سوخت و ساز بدن به توازن و تعادل میان انرژی به دست آمده ازطریق غذاها ومصرف آن انرژی در فعالیت های روزانه و فعالیت های سلولی بستگی دارد. پیاده روی همراه با نرمش های سبک و انجام کوهپیمایی - کوهنوردی - باعث می گردد که سوخت و ساز بدن افزایش یاد.

میزان سوخت و ساز بدن به توازن و تعادل میان انرژی به دست آمده ازطریق غذاها ومصرف آن انرژی در فعالیت های روزانه و فعالیت های سلولی بستگی دارد. پیاده روی همراه با نرمش های سبک و انجام کوهپیمایی باعث می گردد که سوخت و ساز بدن افزایش یاد.

در نتیجه چربی های زائد بدن سوزانده شده و به تدریج  عضلات رشد می کنند . در اثر تجزیه چربی و تولید  عضله میزان چربی بدن کاهش می یابد و به تدریج فرد لاغر میگردد .

بنابراین تداوم کوه پیمایی - کوهنوردی - نرمش، ورزش های سبک و پیاده روی باعث تحلیل رفتن چربی های زائد شده و میزان مصرف انرژی بالا می رود. که این خود باعث تناسب اندام وهمچنین از بروز چاقی جلوگیری می کند.

در کوهپیمایی نیز ماند دیگر فعالیت های ورزشی، تغذیه نقش مهمی در افزایش توازن ورزشی دارد. با توجه به این که ورزش کوه پیمایی جزء ورزش های طولانی مدت است،سهم عمده ی انرژی بدن از چربی ها تأمین می گردد.

به طور کلی در ورزش های استقامتی میزان عمده ی انرژی از چربی ها تا مین می شود. پس فعالیت مناسبی برای متعادل نگه داشتن وزن بدن محسوب می گردد.

باید توجه داشت که میزان سوخت چربی ها به بر آورده شدن منابع کربوهیدرات بستگی دارد. همچنین میزان گلوکز خون و گلیگوژن ذخیره در ماهیچه ها از عوامل محدود کننده ی میزان فعالیت در انواع ورزش ها می باشد.

در کوه پیمایی کوتاه مدت یکی از موادی که می تواند انرژی شما را افزایش دهد، قند است.

غذاهای قندی، غذاهایی هستند که راحت خورده شده و سریع جذب می شوند و با افزایش قند خون، نیاز انرژی عضلات و مغز را برآورده می سازند. البته این به آن معنی نیست که در این امر زیاده روی کنیم. چون علاوه بر فساد دندان ها، موجب می گردد انسولینی که در پاسخ به افزایش میزان قند خون ترشح می گردد به سرعت قند خون را پایین بیاورد.

پس در مصرف مواد قندی کمی بیشتر دقت کنید و ازمنابع قندی طبیعی مانند میوه ها، خرما و … استفاده نمایید.چرا که نه تنها تأمین کننده ی قند مورد نیاز بدن هستند بلکه ما را از دیگر مواد مانند آب، ویتامینها ، املاح معدنی و فیبر نیز بهره مند می سازند. یک ساندویچ حاوی عسل ، موز رسیده و کمی کشمش می تواند قند زیادی به بدن برساند.دقت کنید استفاده از کره و مارگارین زیاد باعث کند شدن هضم کربوهیدرات ها شده و سطح انرژی را پایین می آورد.

مصرف نیم لیتر آب قبل از شروع کوه پیمایی می تواند مفید باشد.اگر هوا گرم باشد،نوشیدن نیم لیتر آب درهر ساعت کوه پیمایی لازم است.

تأمین آب و املاح

از دیگر عوامل حیاتی در ورزش کوه پیمایی است. با افزایش سطح فعالیت، میزان متابولیسم مواد مغذی افزایش یافته و دمای بدن بالا می رود. که در این میان آب نقش مهمی در تنظیم دمای بدن دارد. میزان حرارتی که در هنگام ورزش در بدن آزاد می شود قادر است هر ۵ تا ۸ دقیقه یک درجه ی سانتی گراد دمای بدن را بالا ببرد.

تبخیر یک لیتر آب از سطح پوست بدن در اثر فعالیت ورزشی منجر به این می شود که ۵۸۰ کالری گرما از بدن دفع شود. پس به میزان کافی آب بنوشید. حتی در فعالیت های کوتاه مدت نیز نوشیدن آب فراموش نگردد. مصرف نیم لیتر آب قبل از شروع کوه پیمایی می تواند مفید باشد.اگر هوا گرم باشد،نوشیدن نیم لیتر آب درهر ساعت لازم است.

آب میوه ی رقیق شده ماند آب سیب ،گریپ فروت، انگور و … می تواند جایگزین مناسبی باشد.چون هم آب و هم مواد قندی لازم را تأ مین می نماید. توجه داشته باشید که نوشیدن آب مستلزم تشنگی نیست.

تغذیه پس از کوه پیمایی نیزبسیار مهم است. در این مرحله تأمین آب ( برای دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم )، املاح معدنی و همچنین تأمین کربوهیدرات ها برای جایگزینی گیلگوژن مصرف شده از اهمیت خاصی برخوردار است.

اضافه کردن کمی مواد پروتئینی به این مواد می تواند سنتز گیلگوژن را تسریع بخشد. به عنوان مثال یک لیوان شیر کم چرب، سیب، پرتقال ، دو برش نان و کمی کیک می تواند تأمین کننده ی موارد فوق باشد.

در هنگام کوه پیمایی- کوهنوردی - اسید لاکتیک عضلات شما بالا می رود و در نتیجه باعث خستگی و احساس ضعف در عضلات می شود.

بنابراین استفاده از مواد غذایی که در بدن میتواند باعث بروز پاسخ قلیایی در بدن گردد و اسید لاکتیک موجود در عضلات را خنثی نماید ، می توانیم از خستگی شما بکاهیم ، مانند سیب، پرتقال، توت فرنگی ، لیمو، گلابی ، سیب زمینی، اسفناج، سبزی جات (خیار، ترب و تربچه) همچنین مصرف موز برای تأمین پتاسیم از دست رفته و گوجه فرنگی آغشته به نمک جهت تأمین سدیم و پتاسیم بعد از کوه پیمایی مفید می باشد.

تغذیه پس از ورزش

تغذیه صحیح در ورزشکاران رشته بوکس چگونه باید باشد

رژیم غذایی ورزش کاران در دوره مسابقات(قسمت دوم )

شکلات پروتئيني

. . برای مطالعه شما

باورهای غلط در لاغر شدن قسمت 1
باورهای غلط در لاغر شدن قسمت 1 با فراگیر شدن بیماری های غیر واگیر که چاقی یکی از دلایل عمده آن هست تناسب اندام از عمل مرتبط با زیبایی تبدیل به امر واجب و کاملا مرتبط با سلامت شده از طرف این...
لیپولیز
لیپولیز لیپولیز لیپولیز به معنای لیز یا تخریب چربی است ، اما به طور شایع به مفهوم تخریب بافت چربی یا کاهش بافت چربی به کار میرود .روش های مختلفی برای لیپولیز وجوددارد :...
درد های حاد و مزمن شکم و لگن
درد های حاد و مزمن شکم و لگن درد های حاد و مزمن شکم و لگن درد شکم چه وقت به پزشک مراجعه کنيم ؟ درد شکم ناگهاني و شديد است . خونريزي مقعد يا کاهش وزن وجود دارد . اسهال و درد شکم به طور ...
راز خواب آرام چیست؟
راز خواب آرام چیست؟ متخصصان دريافتند نه تنها قهوه و مواد حاوي کافئين بلکه بسياري ديگر از مواد غذايي نيز باعث ايجاد اختلال در خواب مي‌شوند. متخصصان دریافتند نه تنها قهوه و مواد حاوی...