تخم مرغ
وضعیت مصرف تخم مرغ در کشور
گروه اقتصادي: با حضور مسوولان وزارت جهاد كشاورزي و بهداشت و تشكلهاي توليد، «ديروز» همايش تخممرغ و سلامتي با توصيه مصرف روزانه يك وعده تخممرغ برگزار شد. به گزارش خبرنگار «اعتماد»، معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دكتر اكبري با اشاره به تغيير سيستم غذا و تغذيه در يك مقطع ده ساله اعلام كرد: بررسي سيستم غذا و تغذيه در كشور نشان ميدهد كه زير سيستم مصرف دچار تعادل شديد است و در يك دوره زماني ده سـالـه جـابـهجـايـي مشهود در بين كالاهاي غذايي سبد مصرفي خانوارها پيدا شده است. در فرآيند اين جابهجايي وزن انواع گوشت، لبنيات، سبزي و ميـوه كـاهـش يافته و جاي خود را به كـالاهاي نشاستهيي، چربي و قندي داده است.وي افزود: غذا و تغذيه يـكـي از ابعـاد اسـاسـي در زندگي، سلامت و رفاه جوامع است و سوءتغذيه به عنوان ترمزي بر فرآيند توسعهيافتگي كـشـورهـا عمـل مـيكند. براساس آمارهاي موجود ميزان سوءتغذيه در شهرها و روستاهاي كشور به ترتيب 11 و 22 درصد اعلام شده است و اين امر حاكي از تعامل و همسويي فرآيند تـغـذيه و توسعه تكنولوژي در جوامع است كه در صورت عدم هماهنگي سبب كاهش سرمايههاي انساني و توليدناخالص ملي به نحوي چشمگ
ير خواهيم بود.
دكتر اكبري خاطرنشان كرد:
مطالعات هزينهيي خانوارهاي ايراني بخوبي نشان ميدهد كه بيش از 20 درصد جامعه دسترسي اقتصادي به منظور سيري شكم ندارند و از سوي ديگر براساس شاخص مصرف انرژي بيش از 40 درصد جامعه پرمصرفي دارند. به اين معنا كه 50 درصد از خانوارهاي ايراني براي حفظ سلامت تغذيهيي مشكل دارند و فقط از هر نمونه ده نفري دو نفر در سطح مطلوب هستند.
در ادامه دكتر جزايري، معاون آموزشي دانشكده بهداشت دانشگاه تهران نيز گفت: در حقيقت، تخممرغ بهترين منبع پروتييني است كه حاوي ويتامينها و مواد ميـوه كـاهـش يافته و جاي خود را به كـالاهاي نشاستهيي، چربي و قندي داده است.وي افزود: غذا و تغذيه يـكـي از ابعـاد اسـاسـي در زندگي، سلامت و رفاه جوامع است و سوءتغذيه به عنوان ترمزي بر فرآيند توسعهيافتگي كـشـورهـا عمـل مـيكند. براساس آمارهاي موجود ميزان سوءتغذيه در شهرها و روستاهاي كشور به ترتيب 11 و 22 درصد اعلام شده است و اين امر حاكي از تعامل و همسويي فرآيند تـغـذيه و توسعه تكنولوژي در جوامع است كه در صورت عدم هماهنگي سبب كاهش سرمايههاي انساني و توليدناخالص ملي به نحوي چشمگ ير خواهيم بود.
دكتر اكبري خاطرنشان كرد: مطالعات هزينهيي خانوارهاي ايراني بخوبي نشان ميدهد كه بيش از 20 درصد جامعه دسترسي اقتصادي به منظور سيري شكم ندارند و از سوي ديگر براساس شاخص مصرف انرژي بيش از 40 درصد جامعه پرمصرفي دارند. به اين معنا كه 50 درصد از خانوارهاي ايراني براي حفظ سلامت تغذيهيي مشكل دارند و فقط از هر نمونه ده نفري دو نفر در سطح مطلوب هستند.
در ادامه دكتر جزايري، معاون آموزشي دانشكده بهداشت دانشگاه تهران نيز گفت: در حقيقت، تخممرغ بهترين منبع پروتييني است كه حاوي ويتامينها و مواد معدني ضروري و از همه مهمتر اسيدآمينههاي ضروري دارد.وي با اشاره به دلايل مصرف پايين تخممرغ در كشور افزود:
عدم فرهنگسازي مناسب، جايگزيني ساير مواد غذايي بويژه مواد غذايي كمارزش از لحاظ تغذيهيي، باورهاي غلط چون كلسترول و بيماريهاي قلبي و عروقي، عدم آگاهي كافي از مزاياي بيشمار مصرف تخممرغ در افزايش قد و تقويت حافظه، عدم وجود متولي خاص جهت تنظم بازار، وجود تخممرغهاي بيكيفيت در بازار مصرف، عدم نوآوري در چرخه توزيع و فراوردههاي تخممرغ در بازار داخلي به عنوان اساسيترين چالشهاي موجود در مصرف تخممرغ به نسبت كشورهاي توسعهيافته است.
دكتر جزايري در پايان تاكيد كرد:
چنانچه روند فعلي ناامني غذايي و سوءتغذيه در كشور ادامه يابد و راهكارهاي موثري براي تغيير و اصلاح فرهنگ آن و در واقع شكستن حلقه معيوب صورت نگيرد بزودي شاهد الگوي فراگير سوءتغذيه ناشي از فقر غذايي، اپيدمي چاقي، افزايش شديد از كارافتادگي و هزينههاي درماني، تهديد شدت سرمايهگذاري عظيم انجام شده در بخش آموزش و كيفيت نيروي انساني و بيماريهاي متابوليك خواهيم بود.
گرد آوری جواد سبحانی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی چاقی
تلفن مشهد : 6064720
. . برای مطالعه شما



