بروكلي سبزی ضد سرطان
تركيبات ضدسرطاني در بروكلي
محققان تركيباتي را از بروكلي جدا كردهاند كه ممكن است از پيشرفت سرطان مثانه جلوگيري كند. پيش از اين نيز مشخص شده بود احتمال سرطان مثانه در مرداني كه در هفته چند وعده بروكلي ميخورند در
مقايسه با مرداني كه تنها يك وعده بروكلي در هفته ميخورند 44 درصد كمتر است. در اين مطالعه محققان به بررسي تركيبات موجود در بروكلي كه ميتوانند از رشد سلولهاي سرطاني جلوگيري كنند، پرداختهاند.
آنها تركيباتي به نام گلوكوزينولاتها را از بروكلي جدا كردهاند. طي قطعهقطعه كردن، جويدن و هضم، اين تركيبات فيتوكميكال به نيروگاههاي تغذيهاي به نام ايزوتيوسياناتها تبديل ميشوند كه دانشمندان معتقدند در جلوگيري از سرطان نقش دارند.
محققان ابتدا گلوكوزينولاتها را عصارهگيري كرده و سطوح آن را اندازهگيري كردند. آنها از پروسهاي استفاده كردند كه در آن آنزيمها براي تبديل گلوكوزينولاتها به ايزوتيوسياناتها به كار ميروند. در حالي كه شاخههاي جوان در مقايسه با بخشهاي كاملا رشد يافته بروكلي طبيعتا غلظتهاي بيشتري از اين فيتوكميكالها را دارند، خوردن قسمتهاي ديگر هم منافع زيادي براي سلامتي دارند.
محققان ميگويند بروكلي تنها سبزي گروه كلم نيست كه منافع زيادي دارد. گروهي از گياهان كه شامل كلم، گلكلم، كلم بروكلي و كاهو ميشود همگي ممكن است حاوي تركيبات فيتوكميكال مشابهي باشند كه در مبارزه با بيماريها مفيدند.
هنوز براي تجويز مقدار مشخص بروكلي يا ديگر سبزيجات چليپايي زود است اما كاملا مشخص است كه اين سبزيجات داراي تركيباتي هستند كه به سمزدايي مواد سرطانزا كمك ميكنند.
. . برای مطالعه شما



