سرانه مصرف تخم مرغ در کشور

وضعیت مصرف تخم مرغ در کشور

 به گزارش گروه‌ اقتصادي‌:

با حضور مسوولان‌ وزارت‌ جهاد كشاورزي‌ و بهداشت‌ و تشكل‌هاي‌ توليد، «ديروز» همايش‌ تخم‌مرغ‌ و سلامتي‌ با توصيه‌ مصرف‌ روزانه‌ يك‌ وعده‌ تخم‌مرغ‌ برگزار شد. به‌ گزارش‌ خبرنگار «اعتماد»، معاون‌ سلامت‌ وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشكي‌، دكتر اكبري‌ با اشاره‌ به‌ تغيير سيستم‌ غذا و تغذيه‌ در يك‌ مقطع‌ ده‌ ساله‌ اعلام‌ كرد:

بررسي‌ سيستم‌ غذا و تغذيه‌ در كشور نشان‌ مي‌دهد كه‌ زير سيستم‌ مصرف‌ دچار تعادل‌ شديد است‌ و در يك‌ دوره‌ زماني‌ ده‌ سـالـه‌ جـابـه‌جـايـي‌ مشهود در بين‌ كالاهاي‌ غذايي‌ سبد مصرفي‌ خانوارها پيدا شده‌ است‌. در فرآيند اين‌ جابه‌جايي‌ وزن‌ انواع‌ گوشت‌، لبنيات‌، سبزي‌ و ميـوه‌ كـاهـش‌ يافته‌ و جاي‌ خود را به‌ كـالاهاي‌ نشاسته‌يي‌، چربي‌ و قندي‌ داده‌ است‌.

وي‌ افزود: غذا و تغذيه‌ يـكـي‌ از ابعـاد اسـاسـي‌ در زندگي‌، سلامت‌ و رفاه‌ جوامع‌ است‌ و سوءتغذيه‌ به‌ عنوان‌ ترمزي‌ بر فرآيند توسعه‌يافتگي‌ كـشـورهـا عمـل‌ مـي‌كند. براساس‌ آمارهاي‌ موجود ميزان‌ سوءتغذيه‌ در شهرها و روستاهاي‌ كشور به‌ ترتيب‌ 11 و 22 درصد اعلام‌ شده‌ است‌ و اين‌ امر حاكي‌ از تعامل‌ و همسويي‌ فرآيند تـغـذيه‌ و توسعه‌ تكنولوژي‌ در جوامع‌ است‌ كه‌ در صورت‌ عدم‌ هماهنگي‌ سبب‌ كاهش‌ سرمايه‌هاي‌ انساني‌ و توليدناخالص‌ ملي‌ به‌ نحوي‌ چشمگ
ير خواهيم‌ بود.

دكتر اكبري‌ خاطرنشان‌ كرد:

مطالعات‌ هزينه‌يي‌ خانوارهاي‌ ايراني‌ بخوبي‌ نشان‌ مي‌دهد كه‌ بيش‌ از 20 درصد جامعه‌ دسترسي‌ اقتصادي‌ به‌ منظور سيري‌ شكم‌ ندارند و از سوي‌ ديگر براساس‌ شاخص‌ مصرف‌ انرژي‌ بيش‌ از 40 درصد جامعه‌ پرمصرفي‌ دارند. به‌ اين‌ معنا كه‌ 50 درصد از خانوارهاي‌ ايراني‌ براي‌ حفظ‌ سلامت‌ تغذيه‌يي‌ مشكل‌ دارند و فقط‌ از هر نمونه‌ ده‌ نفري‌ دو نفر در سطح‌ مطلوب‌ هستند.

در ادامه‌ دكتر جزايري‌، معاون‌ آموزشي‌ دانشكده‌ بهداشت‌ دانشگاه‌ تهران‌ نيز گفت‌: در حقيقت‌، تخم‌مرغ‌ بهترين‌ منبع‌ پروتييني‌ است‌ كه‌ حاوي‌ ويتامين‌ها و مواد ميـوه‌ كـاهـش‌ يافته‌ و جاي‌ خود را به‌ كـالاهاي‌ نشاسته‌يي‌، چربي‌ و قندي‌ داده‌ است‌.وي‌ افزود: غذا و تغذيه‌ يـكـي‌ از ابعـاد اسـاسـي‌ در زندگي‌، سلامت‌ و رفاه‌ جوامع‌ است‌ و سوءتغذيه‌ به‌ عنوان‌ ترمزي‌ بر فرآيند توسعه‌يافتگي‌ كـشـورهـا عمـل‌ مـي‌كند.

براساس‌ آمارهاي‌ موجود ميزان‌ سوءتغذيه‌ در شهرها و روستاهاي‌ كشور به‌ ترتيب‌ 11 و 22 درصد اعلام‌ شده‌ است‌ و اين‌ امر حاكي‌ از تعامل‌ و همسويي‌ فرآيند تـغـذيه‌ و توسعه‌ تكنولوژي‌ در جوامع‌ است‌ كه‌ در صورت‌ عدم‌ هماهنگي‌ سبب‌ كاهش‌ سرمايه‌هاي‌ انساني‌ و توليدناخالص‌ ملي‌ به‌ نحوي‌ چشمگ ير خواهيم‌ بود.

دكتر اكبري‌ خاطرنشان‌ كرد: مطالعات‌ هزينه‌يي‌ خانوارهاي‌ ايراني‌ بخوبي‌ نشان‌ مي‌دهد كه‌ بيش‌ از 20 درصد جامعه‌ دسترسي‌ اقتصادي‌ به‌ منظور سيري‌ شكم‌ ندارند و از سوي‌ ديگر براساس‌ شاخص‌ مصرف‌ انرژي‌ بيش‌ از 40 درصد جامعه‌ پرمصرفي‌ دارند. به‌ اين‌ معنا كه‌ 50 درصد از خانوارهاي‌ ايراني‌ براي‌ حفظ‌ سلامت‌ تغذيه‌يي‌ مشكل‌ دارند و فقط‌ از هر نمونه‌ ده‌ نفري‌ دو نفر در سطح‌ مطلوب‌ هستند.

در ادامه‌ دكتر جزايري‌، معاون‌ آموزشي‌ دانشكده‌ بهداشت‌ دانشگاه‌ تهران‌ نيز گفت‌: در حقيقت‌، تخم‌مرغ‌ بهترين‌ منبع‌ پروتييني‌ است‌ كه‌ حاوي‌ ويتامين‌ها و مواد معدني‌ ضروري‌ و از همه‌ مهمتر اسيدآمينه‌هاي‌ ضروري‌ دارد.

وي‌ با اشاره‌ به‌ دلايل‌ مصرف‌ پايين‌ تخم‌مرغ‌ در كشور افزود:

عدم‌ فرهنگ‌سازي‌ مناسب‌، جايگزيني‌ ساير مواد غذايي‌ بويژه‌ مواد غذايي‌ كم‌ارزش‌ از لحاظ‌ تغذيه‌يي‌، باورهاي‌ غلط‌ چون‌ كلسترول‌ و بيماريهاي‌ قلبي‌ و عروقي‌، عدم‌ آگاهي‌ كافي‌ از مزاياي‌ بي‌شمار مصرف‌ تخم‌مرغ‌ در افزايش‌ قد و تقويت‌ حافظه‌، عدم‌ وجود متولي‌ خاص‌ جهت‌ تنظم‌ بازار، وجود تخم‌مرغهاي‌ بي‌كيفيت‌ در بازار مصرف‌، عدم‌ نوآوري‌ در چرخه‌ توزيع‌ و فراورده‌هاي‌ تخم‌مرغ‌ در بازار داخلي‌ به‌ عنوان‌ اساسي‌ترين‌ چالشهاي‌ موجود در مصرف‌ تخم‌مرغ‌ به‌ نسبت‌ كشورهاي‌ توسعه‌يافته‌ است‌.

دكتر جزايري‌ در پايان‌ تاكيد كرد:

چنانچه‌ روند فعلي‌ ناامني‌ غذايي‌ و سوءتغذيه‌ در كشور ادامه‌ يابد و راهكارهاي‌ موثري‌ براي‌ تغيير و اصلاح‌ فرهنگ‌ آن‌ و در واقع‌ شكستن‌ حلقه‌ معيوب‌ صورت‌ نگيرد بزودي‌ شاهد الگوي‌ فراگير سوءتغذيه‌ ناشي‌ از فقر غذايي‌، اپيدمي‌ چاقي‌، افزايش‌ شديد از كارافتادگي‌ و هزينه‌هاي‌ درماني‌، تهديد شدت‌ سرمايه‌گذاري‌ عظيم‌ انجام‌ شده‌ در بخش‌ آموزش‌ و كيفيت‌ نيروي‌ انساني‌ و بيماري‌هاي‌ متابوليك‌ خواهيم‌ بود.

گرد آوری جواد سبحانی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی چاقی

تلفن مشهد : 36064720

. . برای مطالعه شما

پرتقال و خواص آن
پرتقال و خواص آن خواص میوه پرتقال پرتقال: افرادی که از پرتغال در رژیم غذایی خود از پرتغال استفاده مینمایند از نطر ویتامین ث معمولا دچار کمبود نمی شوند .از نظر شیمیایی پرتقال را...
تاثير تغذيه بر افزايش باروري
تاثير تغذيه بر افزايش باروري تاثير تغذيه بر افزايش باروري براي بسياري از افراد، داشتن فرزند ، يكي از مهمترين و پرمخاطره ترين تجربه هاي زندگي است. تحقيقات اخير حاكي از اين است كه از هر چهار ...
پروتئین روزانه
پروتئین روزانه پروتئین روزانه   بزرگسالان در هر روز نیاز به  0.75 گرم  پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن خود دارند. که این مقدار در کودکان در حال رشد، نوجوانان، ورزش و فعالیت بدن...
افت قند
افت قند افت قند (هيپوگليسمي‌عملكردي‌Hypoglycemia functional )    پايين‌افتادن‌قندخون‌به‌علت‌ توليد بيش‌ازاندازه‌انسولين‌از لوزالعمده‌. اين‌يك‌بيماري‌نيست‌و غالباً اگر ت...