توصیۀ کارشناسان تغذیه به این گونه افراد این است که شیر را همراه با خوراکی های دیگر میل می کنند. مصرف شیر را با مقدار کم شروع کرده و مصرف آن را به طور تدریجی افزایش دهند. در این صورت، به مصرف شیر عادت می کنند و مشکلی نخواهند داشت.
توجه به کودکان در ارتباط با تأمین کلسیم مورد نیاز آنها، به دلیل نقش آن در سلامت استخوان، بسیار ضروری است. کودکان 4 تا 8 ساله، روزانه به 800 میلی گرم نیاز دارند، که این نیاز در نوجوانان 13 تا 18 ساله 1300 میلی گرم و در افراد 19 تا 50 ساله 1300 میلی گرم است.
افراد بالای 51 سال نیز روزانه به 1300 میلی گرم کلسیم نیاز دارند. بر اساس یافته های دکتر الکساندر دوآن - مدیر مؤسسه ملی سلامت کودکان- به طور تقریبی غیر ممکن است بدون شیر در رژیم غذایی روزانه مقدار کافی کلسیم مورد نیاز بدن جذب شود.
یک بررسی در اواسط دهۀ 1990، نشان داد فقط 5/13 درصد دختران و 36 درصد پسران، در سنین 12 تا 19 سال کلسیم کافی دریافت کرده اند. این تحقیقات اهمیت مصرف مقدار کافی مواد غذایی کلسیم دار به خصوص شیر و سایز فراورده های لبنی مثل ماست و پنیر را بخوبی آشکار می کند. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند شیر کاکائو یا دیگر اشکال مطبوع شیر، جایگزین نوشابه های گازدار، شود.
نتیجۀ یک تحقیق نشان داد، زنان مسنی که در دوران کودکی، روزانه کم تر از یک لیوان شیر مصرف می کرده اند، استخوان های سست و شکننده تری داشته اند (پوکی استخوان) و احتمال شکستگی در آنها دو برابر زنانی بوده است که در دوران کودکی، روزانه یک لیوان شیر مصرف کرده اند.
دکتر کانی ویور - رئیس مرکز تحقیقات تغذیۀ دانشگاه پردو - می گوید: دورۀ نوجوانی در رشد و تکامل استخوان ها بسیار مهم است، زیرا نیمی از تودۀ استخوانی افراد بالغ در این زمان شکل می گیرد. در دختران، 95 درصد مجموع بافت استخوانی تا سن 17 سالگی ساخته و ذخیره می شود. بنابراین، دختری که در دوره کودکی و نوجوانی، کلسیم کافی دریافت نکرده است، هنگامی که وارد میانسالی می شود، فاقد استخوانهای قوی و سالم است و با عوارض گوناگونی مانند پوکی و شکستگی استخوان روبروست.
یک وعده غذایی غنی از کلسیم، مثل شیر یا ماست دست کم حاوی 300 میلی گرم کلسیم است. برخلاف بسیاری از مواد غذایی، شیر حاوی ویتامین D است و وجود این ویتامین، برای جذب کلسیم ضروری است همچنین قندهای طبیعی موجود در شیر به جذب کلسیم کمک می کنند.