گردو
خواص گردو
گردو با نام علمی Juglans از خانوادۀ Juglandaceae است نام علمی این جنس از کلمۀ لاتین Jovis – Glans به معنی فندق ژوپیتر گرفته شده است
انواع این درخت در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت می شود از مهمترین گردوهای موجود در دنیا گردوی معروف به گردوی ایرانی است و احتمالاً کهنترین، درخت گردو در ایران و در اورگان شهرکرد وجود دارد که تاریخ کشت آن به زمان یزدگرد ساسانی حدود 1400 سال پیش می رسد.
مغز گردو مادۀ خوراکی خوش طعمی است که مقدار زیادی چربی پروتئین مواد قندی و نشاسته ای و سایر مغذی را داراست که هم به عنوان خوراکی و آجیل و هم به عنوان مادۀ اولیه برای تهیۀ روغن های گیاهی و دارو از آن استفاده می شود
هر 100 گرم آن حاوی مواد مغذی زیر می باشد.
مواد مغذی موجود در 100 گرم گردو
668 کالری
15 گرم پروتئین
69 گرم چربی
6 گرم اسیدهای چرب اشباع
12 گرم اسید چرب غیراشباع با یک باند مضاعف MUFA
48 گرم اسید چرب غیراشباع با چند باند مضاعف PUFA
94 میلی گرم کلسیم
3 میلی گرم آهن
3 میلی گرم روی
4 میلی گرم ویتامین E
4 گرم فیبر
گردو، غنی از مواد مغذی به ویژه اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای چرب غیراشباع بوده و بر خلاف سایر خشکبار گردوی تازه و جوان حاوی مقادیری ویتامین ث نیز هست
6 عدد گردوی کامل حدود 40 گرم وزن داشته و 2 میلی گرم ویتامین E را تأمین می کند (میزان ویتامین E مورد نیاز روزانۀ مردان حدود 4 میلی گرم و زنان حدود 3 میلی گرم است)
همچنین 100 گرم گردو حاوی بیش از 1 میلی گرم مس است که برابر با مقدار مورد نیاز به مس یک زن بالغ می باشد
در طب سنتی چین از گردو برای تخفیف التهاب و کمک به بهبود سرفه استفاده می شده است. همچنین تصور بر این بوده است که مصرف گردو برای کاهش علایم التهاب زانو مفید است
گیاه شناسان غربی نیز بطور سنتی برگ گردو را برای درمان آلودگی های انگل روده بکار می بردند.
مصرف گردو بطور منظم برای حفظ لطافت پوست مفید است. روغن گردو نیز به دلیل دارا بودن اسیدلینولئیک در حفظ شادابی پوست مؤثر می باشد. ویتامین و روی موجود در گردو نیز برای پوست مفید هستند
گردو و خشکبار به دلیل این که منابع خوبی از مس هستند برای عملکرد سیستم ایمنی مفیدند.
مصرف گردو به دلیل وجود ویتامین B6 برای زنانی که از مشکلات عادات ماهانه رنج می برند مناسب است
تحقیقات نشان داده افرادی که همراه با یک رژیم غذایی پایین آورندۀ کلسترول (کم چربی و کم کلسترول) گردو مصرف می کنند میزان LDL کلسترول آنها حدود 4/16 درصد بیش تر کاهش می یابد که این امر احتمالاً به دلیل وجود چربی های غیراشباع گردو بویژه اسیدلینولئیک است که بعد به اسید گامالینولئیک و سپس به پروستاگلندین ها تبدیل شده که به جلوگیری از تشکیل پلاک انبساط عروق و کاهش فشار خون کمک می کند
. . برای مطالعه شما



