در طب سنتی جوشاندۀ برگ و پوست درخت پسته را در درمان بیماری های پوستی مانند جرب و خوارش استفاده می کردند و نیز پسته را در تقویت حافظه، قلب و معده مؤثر می دانند.
مواد مغذی موجود در 100 گرم پسته به شرح زیر هستند.
مواد مغذی موجود در 100 گرم پسته:
601 کالری
17 گرم پروتئین
55 گرم چربی
6 گرم فیبر
4 میلی گرم ویتامین E
110 میلی گرم کلسیم
3 میلی گرم آهن
2 میلی گرم روی
6 میکرو گرم سلنیوم
58 میکرو گرم فولات
خواص دارویی - غذایی
مغز پسته طبیعت گرم دارد و دانه ای مقوی و فربه کننده با خاصیت غذایی زیاد لذا افراد چاق باید از خوردن آن اجتناب کنند.
مغز پسته برای تقویت قلب و هوش و حافظه موثر میباشد.
کم خونی و ضعف شدید را معالجه میکند.
برای تقویت دهانه معده و تقویت قلب موثر است.
به علت دارا بودن کلسیم و فسفر زیاد در استحکام استخوان و خون و عضلات اهمیت دارد.
پسته به دلیل داشتن مقدار زیاد ی آهن در ادامه حیات و ساختمان هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون نقش مهمی را به عهده دارد.
برای سرفه و سینه درد مفید میباشد.
مربای پوست پسته برای تقویت معده و اعصاب مفید میباشد.
دردهای کبدی را تسکین میدهد.
سموم بدن و یرقان را از بین میبرد.
برای تقویت قلب و هوش وحافظه موثر است.
پوست سبز پسته را جویده و در دهان مدتی نگهدارید برای تقویت لثه و معالجه جوشهای دهان مفید است.
تذکر
پسته را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا در آن کرم تولید نشود.
چنانچه ضعف یا نارسایی کبد و کلیه دارید ویا به نقرس و دیابت مبتلا هستید از خوردن پسته خودداری کنید.
اگر گرم مزاج و حرارتی هستید خوردن آن مضر است و جوشهای توام با خارش پدید میآورد.
زیاده روی در خوردن آن باعث یبوست و نفخ میشود