بادام
خواص بادام
بادام درختی است از خانواده Rosaceae و از جنس Prunus
دانشمندان گیاه شناس موطن اصلی بادام را به ایران نسبت می دهند بادام از آسیا به اروپا و از آنجا به شمال آفریقا و بعدها در اواسط سدۀ نوزدهم به آمریکا برده شده است
بطور تقریبی تمام رقم های بادام کاشت شده بر خلاف رقم های وحشی مغز شیرین دارند ولی در برخی از کشورها مانند ایران بادام تلخ نیز وجود دارد که میوه آنها جداگانه جمع آوری شده و به مصرف صنعتی و تهیه روغن بادام تلخ می رسد. علت تلخی برخی از گونه های بادام وجود ماده گلوکوزید سیانوژنیک آمگرالین (اسید سیانیدریک) در مغز آنهاست.
بادام، حاوی مقادیر زیادی ویتامین E بوده و از منابع غیر حیوانی غنی از کلسیم است
در طب چینی نوشیدنی که از بادام تهیه می شود برای بهبود سرفه و آسم استفاده می شده و به عقیده هندی ها بادام باعث افزایش قدرت فکری و روحی می شود
مواد مغذی موجود در 100 گرم بادام:
612 کالری
21 گرم پروتئین
56 گرم چربی
7 گرم فیبر
24 میلی گرم ویتامین E
240 میلی گرم کلسیم
3 میل گرم آهن
3 میلی گرم روی
6 میکرو گرم سلنیوم
48 میکرو گرم فولات
بعضی از مطالعات نشان داده اند که بعد از افزودن بادام به رژیم غذایی پس از 3 هفته مقدار LDL خون - کلسترول بد خون - حدود 10 درصد کاهش می یابد بادام همچنین منبع بسیار خوب از کلسیم است
بادام نارس که با پوست آن خورده می شود و چغاله بادام نامیده می شود
در هر 100 گرم چغاله بادام حاوی
46 کالری
6/2 گرم پروتئین
50 میلی گرم کلسیم
6/1 میلی گرم آهن
7 میلی گرم ویتامین ث
چغاله بادام یکی از منابع خوب ویتامین A بشمار می رود و مقدار کلسیم و آهن آن نیز قابل ملاحظه است
. . برای مطالعه شما



