تهیه انواع جوانه ها
تهیه انواع جوانه ها
تمیز ترین بهترین مفید ترین و بی درد سر ترین ماده غذایی که می توان در این زمان یافت، آنهایی است که بوسیله خود م و در خانه درست می شود، مانند انواع جوانه ها، ماست، پنیر، نان، سبزی خوردن. تهیه جوانه ها کار بسیار بسیار آسانی است.
ما ایرانی ها با سبزی شب عید آشنایی زیادی با تهیه جوانه داریم.
خواص جوانه ها بسیار بالاست و تهیه آن نیز آسان در ابتدا محل تهیه جوانه ها باید کمی گرم باشد. مثلاً یک کمی بالاتز از شوفاژ یا نزدیک اجاق و یا یک قفسه هایی که کمی هوا در آن جریان داشته باشد ولی سرد نباشد، بسیار مناسب رشد جوانه ها هستند.
باید مواظب باشیم گرد و غبار روی جوانه ها ننشیند بهتر است روی ظرف جوانه را با تنزیبی بپوشانید.
شایان ذکر است که از هر یک قاشق غذا خوری دانه غلات حدود هشت قاشق جوانه بدست می آید که بسیار سرشار از مواد مغذی است
وسایل لازم برای تهیه جوانه
شیشه دهان گشاد نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه آن اندکی بلند باشد.
کمی پاچه ململ یا تنزیب
یک آبکش و یا یک چای صاف کن بزرگ
تهیه انواع جوانه ها
ابتدا دانه ها را یک شب در آب خیس کنید و آنرا در جای نیمه گرمی بگذارید البته بعضی دانه نیاز به خیس کردن ندارند
بعد از خیساندن و آبکش کردن آنها را با ملایمت زیر شیر آبکشی کنید وبعدا در آبکش بگذارید تا آبش خوب جدا شود تا جوانه نپوسد
جوانه ها را در شیشه و یا سینی کوچک بریزید و پارچه مرطوب روی ان بکشید و هر صبح و شب عمل شستن - به آرامی- و آبکش کردن را تکرار نمایید
در تابستان وقتی هوا بسیارگرمتر است گاهی لازم است عمل شستن را تا سه بار در شبانه روز تکرار نمایید در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و نسبتاً گرم نگهداری کنید توجه کنید که همیشه باید اندکی آب در ته ظرف دانه ها موجود باشد
اگر حرارت حدود 70 درجه فارنهایت حدود 20 درجه سانتیگراد و محل تاریک باشد- دانه خیلی زود جوانه می زند.
بستگی به نوع دانه، بین 3 تا 5 روز و گاهی بیشتر جوانه آماده است تا از تاریکی به در آید و کمی آفتاب بگیرد
اکنون آن را پشت پنجره و رو به آفتاب بگذارید و فراموش نکید جوانه ها را همیشه مرطوب نگه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند -آبکش کردن جوانه ها را فراموش نکنید
بعد از 1 تا 2 روز ماندن در جلوی نور خورشید جوانه آماده مصرف است
آن را بار دیگر به آرامی آبکش و تمیز کنید و در ظرفی در بسته در یخچال نگه دارید و به تدریج مصرف نمایید
اگر بخواهید پوسته روی بعضی جوانه ها (مانند ماش یا سویا) را از آنها جدا کنید، جوانه آماده شده را در کاسه ای بریزید و آن را پر از آب نموده سپس به آرامی آن را به هم بزنید. پوسته ها روی آب می آیند امابهتر است پوسته ها را از جوانه جدا نکنید زیرا همین پوسته ها دارای مقدار زیادی الیافیا فیبر هستند که برای دستگاه گوارش بسیار مفیدند
بعضی از دانه ها مانند عدس، سویا، نخود و مانند آن را یکی دوبار در روز زیر و رو کنید تا همه آن ها هوا بگیرند و تا سریعتر جوانه بزنند
بعضی دانه ها زودتر و برخی دانه ها دیرتر جوانه می زنند اما اگر دانه خیلی کهنه باشد گیاه مرده جوانه نخواهد زد همیشه بهترین نوع دانه را خریداری نمایید و تا آنجا که ممکن است دانه هایی را بخرید که به آنها سموم آلوده نباشند
بدین گونه انواع مختلف مواد معدنی را با خوردن جوانه ها به بدنخواهید رساند می توانید دانۀ هر نوع سبزی ای را سبز و سپس مصرف نمایید بجز سیب زمینی گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده اند
آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارتند از: یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آنها تخمه آفتابگردان، کدو، کنجد، بزرک، نعناع و سپس انواع لوبیا ها مانند سویا و نیز جو، ذرت و ارزن
از میان جوانه ها، دانه سویا بسیار مغذی است
توجه نمایید که دانه سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه، نیمه شده نباشد
زمان لازم برای تهیه جوانه ها:
الف- دانه هایی که باید 6 تا 8 ساعت خیس کرد:
یونجه (مدت جوانه زدن: 6-5 روز)،
شنبلیله (مدت جوانه زدن: 4-3 روز)،
تربچه (مدت جوانه زدن: 5-4 روز)،
کنجد (مدت جوانه زدن: 2-1 روز)
دانه های زیر را باید حدود 10 تا 18 ساعت خیس کرد:
نخود (مدت جوانه زدن: 4-3 روز)
عدس (مدت جوانه زدن: 5-3 روز)
ماش (مدت جوانه زدن: 5-3 روز)
سویا (مدت جوانه زدن: 5-3 روز)
آفتاب گردان (مدت جوانه زدن: 2-1 روز)
گندم (مدت جوانه زدن: 3-2 روز)
چاودار(rye) (مدت جوانه زدن: 3-2 روز)
ارزن (مدت جوانه زدن: 4-3 روز)
. . برای مطالعه شما



