پرتقال و خواص آن
خواص میوه پرتقال
پرتقال:
افرادی که از پرتغال در رژیم غذایی خود از پرتغال استفاده مینمایند از نطر ویتامین ث معمولا دچار کمبود نمی شوند .از نظر شیمیایی پرتقال را غنی ترین منبع ویتامین ث می دانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است.
موارد سرطان معده در آمریکا بسیار کم است اعتقاد متخصصین تغذیه بر این است چون تمام ماه های سال پرتقال و مرکبات در دسترس همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف می کنند. ویتامین (ث) یکی از عوامل مهم مهار کننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها (Nitrosamies) می شناسند.
مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده در پیشگیری از انواع دیگر سرطان نیز مؤثر است، از جمله سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال می خورند، 50 درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد.
محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین (Pectin) یا ماده الیافی پوست ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تأمین سلامت شریان ها باشد برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود که پرتقال را با لایه سفیدرنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.
پیشگیری از عفونتهای ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد، دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامین (ث) موجود در آن نمی دانند بلکه معتقدند که ممکن است یک ترکیب ناشناخته ضد ویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد.
لازم است بدانید که یک لیوان آب پرتقال، دارای 120 میلی گرم ویتامین (ث) یعنی دو برابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری کلسیم و نیاسین و اسیدفولیک است. آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است به ویژه اگر با (Pulpe) گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال یکی از مواد غذایی است که با انجماد مقدار ویتامین ث آن افزایش می یابد
. . برای مطالعه شما



