خواص غذایی آجیل
خواص غذایی آجیل
مقدار پروتئین و انرژی موجود در انواع آجیل زیاد بوده و احتیاجات بدن را تأمین می کند.
گردو، پسته، بادام، بادام زمینی حاوی مقدار زیادی آرژنین می باشد و باعث کاهش کلسترول خون می شود. آرژنین از جذب چربی در بدن جلوگیری می کند.
مغزها حاوی دو اسیدآمینه تیروزین و تریپتوفان را دارند و این دو اسیدآمینه برای کار مغز ضروری هستند. دانه ها و مغزهای غنی از آرژنین از بروز بیماریهای قلبی می کاهد. اسیدآمینه های تریپتوفان و تیروزین بر نوروترنسمیترها و یا مواد شیمیایی موجود در مغز تأثیر گذار است.
نوروترنسمیترها انتقال دهنده شیمیایی پیامهای مغزی اند. تریپتوفان باعث تحریک سروتونین شده و سروتونین نوروترنسمیتری است که باعث احساس راحتی و آرامش در بدن می شود. مغزها غنی از سلنیوم، استرانتیوم، برن مولیبدن است.
سلنیوم باعث بهبود فعالیت پانکراس شده و خاصیت الاستیک در عضلات را تقویت می کند. سلنیوم از اکسید شدن سطح سلولها جلوگیری می کند.
استرانیوم یکی از محصولات سیستم ایمنی است و جمع آوری مواد زائدی را بر عهده دارد که ممکن است صدمات زیادی به بدن برسانند.
همچنین استرانیوم یک عامل اصلی در فعالیت های خارج سلولی می باشد که این فعالیت ها در اثر محیط تغییر می کند. برای تشکیل استخوان های محکم استرانیوم در ایجاد باند با کلسیم، فسفر، پتاسیم و سدیم دخیل است.
برن ( برم ) برای برداشت کلسیم و ایجاد استخوان های محکم ضروری است. مقدار کمی (مولیبدن) نوعی عنصر برای متابولیسم نیتروژن مفید است. مولیبدن در فعالیت کبد، استخوان ها و کلیه مؤثر است.
مصرف مغزها و دانه ها به مقدار کم باعث کاهش غرایز جنسی شده و از شیوع سرطان و امراض لثه و دهان جلوگیری می کند.
خواص تغذیه ای بادام:
دارای مقدار زیادی اسید چرب تک غیر اشباع mufa است. منبع خوب ویتامین E بادام یک منبع کلسیم غیر حیوانی است. اکثر پزشکان مصرف بادام را برای بیماران سرطانی توصیه می کنند.
با این که بادام حاوی اسید چرب تک غیر اشباع است ولی کلسترول خون را پایین میآورد. ویتامین E یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها می باشد. بادام مغذی و غنی از چربی و پروتئین می باشد.
ارزش بیولوژیکی پروتئینی بادام بالاست و جایگزینی مناسب برای گوشت است.
. . برای مطالعه شما



